Filippa Kilponen, Pelaajakuva 2018

Filippa Kilponen valmistautuu uuteen kauteen monta kokemusta rikkaampana

Filippa Kilponen valmistautuu parhaillaan toiseen täyteen kauteensa Punamustien kanssa. Nuori puolustaja solmi PK-35 Vantaan kanssa syksyllä 2017 kahden kauden mittaisen pelaajasopimuksen, joten hän aloittaa nyt toisen sopimuskautensa liigajoukkueen mukana,

Viime kaudella Kilponen pelasi alkukauden aikana B-tyttöjen SM-sarjapelejä PK-35:n paidassa, mutta loppukaudella hänelle avautui mahdollisuus saada runsaasti vastuuta Naisten Liigassa. Kilponen vietti loppukesän ja syksyn lainasopimuksella Kuopion Pallokissoissa.

Kuopiossa Kilponen pääsi tekemään liigadebyyttinsä heinäkuussa ja pelasi lopulta yhdeksän sarjapeliä alusta loppuun. Kilponen kunnostautui Pallokissojen riveissä myös maalintekijänä, sillä hän tehtaili puolustajan paikalta loppukauden aikana peräti neljä osumaa.

Savolaisjoukkueen kausi päättyi lopulta putoamiseen, mutta Kilposelle kertyi Kuopiossa paljon onnistumisia. Hän uskoo syksyn kokemusten poikivan jatkossa lisää onnistumisia Punamustien paidassa.

– Sain Kuopiossa hyvää kokemusta siitä, millaista on pelata Naisten Liigaa. Vaikka Pallokissat ei menestynyt, koen onnistuneeni siellä henkilökohtaisesti hyvin. Onnistumiset nostivat itseluottamustani entisestään ja uskon, että sen myötä olen tulevalla kaudella vahvempi ja pystyn auttamaan joukkuettamme omilla vahvuuksillani, Kilponen tuumi.

– Odotan innolla tulevaa kautta. Olemme treenanneet hyvin ja kaikilla tuntuu olevan positiivinen sekä odottavainen fiilis uudesta kaudesta.

Myös PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen uskoo, että Kilposella on alkavalla kaudella hyvät mahdollisuudet murtautua pelaavaan kokoonpanoon ja joukkueen vastuunkantajien joukkoon.

– Filippa sai viime syksynä Kuopiossa tärkeitä peliminuutteja ja niiden myötä lisää itseluottamusta. Toivottavasti hän pääsee näyttämään sitä myös tulevissa liigapeleissä. Hän tulee varmasti ottamaan tulevalla kaudella paikkansa meidän alakerrassamme, Väisänen totesi.

– Hänellä on todella hyvät fyysiset ominaisuudet puolustuspään pelaajaksi ja hänen pääpelinsä on hyvällä tasolla. Lisäksi Filippa pystyy myös tekemään maaleja, kuten viime syksynä nähtiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com