Filippa Kilponen, Pelaajakuva 2018

Filippa Kilponen valmistautuu uuteen kauteen monta kokemusta rikkaampana

Filippa Kilponen valmistautuu parhaillaan toiseen täyteen kauteensa Punamustien kanssa. Nuori puolustaja solmi PK-35 Vantaan kanssa syksyllä 2017 kahden kauden mittaisen pelaajasopimuksen, joten hän aloittaa nyt toisen sopimuskautensa liigajoukkueen mukana,

Viime kaudella Kilponen pelasi alkukauden aikana B-tyttöjen SM-sarjapelejä PK-35:n paidassa, mutta loppukaudella hänelle avautui mahdollisuus saada runsaasti vastuuta Naisten Liigassa. Kilponen vietti loppukesän ja syksyn lainasopimuksella Kuopion Pallokissoissa.

Kuopiossa Kilponen pääsi tekemään liigadebyyttinsä heinäkuussa ja pelasi lopulta yhdeksän sarjapeliä alusta loppuun. Kilponen kunnostautui Pallokissojen riveissä myös maalintekijänä, sillä hän tehtaili puolustajan paikalta loppukauden aikana peräti neljä osumaa.

Savolaisjoukkueen kausi päättyi lopulta putoamiseen, mutta Kilposelle kertyi Kuopiossa paljon onnistumisia. Hän uskoo syksyn kokemusten poikivan jatkossa lisää onnistumisia Punamustien paidassa.

– Sain Kuopiossa hyvää kokemusta siitä, millaista on pelata Naisten Liigaa. Vaikka Pallokissat ei menestynyt, koen onnistuneeni siellä henkilökohtaisesti hyvin. Onnistumiset nostivat itseluottamustani entisestään ja uskon, että sen myötä olen tulevalla kaudella vahvempi ja pystyn auttamaan joukkuettamme omilla vahvuuksillani, Kilponen tuumi.

– Odotan innolla tulevaa kautta. Olemme treenanneet hyvin ja kaikilla tuntuu olevan positiivinen sekä odottavainen fiilis uudesta kaudesta.

Myös PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen uskoo, että Kilposella on alkavalla kaudella hyvät mahdollisuudet murtautua pelaavaan kokoonpanoon ja joukkueen vastuunkantajien joukkoon.

– Filippa sai viime syksynä Kuopiossa tärkeitä peliminuutteja ja niiden myötä lisää itseluottamusta. Toivottavasti hän pääsee näyttämään sitä myös tulevissa liigapeleissä. Hän tulee varmasti ottamaan tulevalla kaudella paikkansa meidän alakerrassamme, Väisänen totesi.

– Hänellä on todella hyvät fyysiset ominaisuudet puolustuspään pelaajaksi ja hänen pääpelinsä on hyvällä tasolla. Lisäksi Filippa pystyy myös tekemään maaleja, kuten viime syksynä nähtiin.