Aurora Troberg

Aurora Troberg PK-35 Vantaan riveihin

PK-35 Vantaa on solminut Aurora Trobergin kanssa kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen. FC Espoosta Punamustiin siirtyvä Troberg tuo joukkueen hyökkäyspeliin ennen kaikkea aimo annoksen nopeutta.

Espoolaislähtöinen 22-vuotias Troberg on pelannut juniorivuosinaan FC Hongassa, FC Kasiysissä ja FC Espoossa. Sen jälkeen hän keskittyi muutamien vuosien ajan ainoastaan yleisurheiluun, jossa hän saavutti jopa Suomen mestaruuksia ja pääsi mukaan maajoukkueryhmään. Viime vuodet Troberg on pelannut jälleen jalkapalloa FC Espoon riveissä.

Kaudella 2018 hän pelasi espoolaisryhmässä 18 Kakkosen ottelua ja viimeisteli niissä 18 maalia. Suomen Cupissa Troberg onnistui keskinäisessä ottelussa maalinteossa myös PK-35 Vantaan verkkoon.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Troberg on ominaisuuksiensa puolesta mielenkiintoinen pelaaja. Hän on harjoitellut joukkueen mukana jo muutaman kuukauden ajan, joten Punamustien valmennusryhmällä on jo hyvä käsitys Trobergin potentiaalista.

– Kiinnitimme Auroraan huomiota viime elokuussa Suomen Cupin pelissä FC Espoota vastaan ja myös viime kauden fysiikkavalmentajamme Harry Sainio vihjasi meille kyseisestä pelaajasta. Otimme häneen yhteyttä heti syksyllä ja hän on harjoitellut mukanamme kauden päättymisestä lähtien, Väisänen taustoitti.

– Hänellä on jalkapallon lisäksi vahva nopeuslajitausta, ja nopeita pelaajia tarvitaan aina. Lisäksi Aurora osoitti viime kaudella FC Espoossa myös maalintekokykynsä. Näimme hänessä potentiaalia ja päätimme, että tällaiselle pelaajalle kannattaa antaa mahdollisuus osoittaa kykynsä.

Hyppäys Naisten Liigaan on suuri, mutta Troberg suhtautuu haasteeseen luottavaisena ja innostuneena.

– Liityn ryhmään innolla ja toivon tuovani joukkueelle lisäarvoa erityisesti nopeudellani. Odotan mielenkiinnolla, mitä tuleva kausi tuo tullessaan, Troberg totesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com