HJK  PK 35 Vantaa, 2 0 80

Velma Oikarinen jatkaa Punamustissa

Velma Oikarinen on solminut PK-35 Vantaan kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. 23-vuotias maalivahti aloittaa jo kahdeksannen kautensa Punamustien riveissä.

VJS-kasvatti nousi liigajoukkueen mukaan ensimmäisen kerran jo kaudella 2012. Ensiesiintymistä Naisten Liigassa piti kuitenkin odottaa vielä muutama vuosi kauteen 2014 asti. Sen jälkeen Oikariselle on kertynyt yhteensä 30 liigaottelua, joissa hän on pitänyt maalinsa puhtaana 13 kertaa. Hän on ollut voittamassa Punamustien paidassa viittä Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta.

Oikarisen kaksi edellistä kautta ovat olleet rikkonaisia, sillä edellisen liigapelinsä hän on pelannut loppukesästä 2017. Viime kaudella hän toipui harjoituskuntoon vasta syksyllä ja oli ensimmäistä kertaa vaihtopenkillä vasta mestaruuden ratkaisseessa kauden päätöspelissä.

Nyt Oikarinen on jälleen täydellä panoksella mukana harjoituksissa ja odottaa jo paluuta tositoimiin

– On hienoa olla taas pelikunnossa. Odotan jo tulevaa kautta ja pelejä kovalla innolla. Pahat loukkaantumiset ovat pilanneet kaksi edellistä kauttani, joten ensisijaisena tavoitteenani on pysyä kunnossa, pelata ehjä kausi ja auttaa sitä kautta joukkuetta, Oikarinen totesi.

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen kiittelee Oikarisen asennetta pitkän kuntoutusprosessin aikana. Hänen mukaansa Oikarisen paluu pelikentille etenee hyvää vauhtia.

– Velma on tehnyt pitkän loukkaantumisen jälkeen tosi paljon töitä kuntoutumisen eteen ja tulokset alkavat hiljalleen näkyä. Kunnossa ollessaan ja parhaimmillaan hän on yksi Suomen parhaista maalivahdeista. Vastoinkäymisiä on ollut paljon, mutta Velmalla on ollut vahva usko paluuseen. Se sitkeys on ollut ihailtavaa katseltavaa, Puttonen sanoi.

– Meillä on nyt ihan loistava maalivahtikaksikko, joten sen suhteen meillä ei ole mitään hätää.