PK 35 Vantaa – Pallokissat, 4 1, Naisten Liiga, 11.8.2108 71

Emma Immonen jatkaa PK-35 Vantaan tolppien välissä

Maalivahti Emma Immonen jatkaa PK-35 Vantaan riveissä myös kaudella 2019. Viime kaudella näkyvään rooliin noussut 17-vuotias Immonen aloittaa jatkosopimuksensa myötä kolmannen kautensa Punamustien paidassa.

Immonen siirtyi Punamustien B-tytöistä liigaryhmään kaudella 2017. Hän debytoi Naisten Liigassa jo 16-vuotiaana ja piti heti maalinsa koskemattomana. Ensimmäisellä kaudellaan Immonen pelasi yhteensä kolme liigapeliä ja kaksi Suomen Cupin ottelua. Viime kaudella Immonen nousi jo Punamustien eniten pelanneeksi maalivahdiksi ja torjui lopulta joukkueensa Suomen mestariksi sarjakauden ratkaisupelissä HJK:ta vastaan. Kaikkiaan Immonen on pelannut jo 17 liigaottelua.

Vuosi 2018 oli Immoselle poikkeuksellisen tapahtumarikas. Suomen mestaruuden lisäksi hän pääsi pelaamaan myös kahdet nuorten arvokisat. Toukokuussa alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui EM-kisoissa kolmanneksi ja lunasti paikkansa marraskuun MM-lopputurnauksessa. Uruguayssa pelatussa lopputurnauksessa Immonen kantoi torjuntavastuun Suomen ainoan sarjapisteen tuoneessa ottelussa emäntämaata vastaan.

Potentiaalia huipulle asti

Immosen mukaan Punamustissa jatkaminen oli luonteva päätös. Hän uskoo PK-35 Vantaan olevan oman urakehityksensä kannalta paras vaihtoehto, sillä pelaajien pitää esittää parasta osaamistaan jokaisissa harjoituksissa.

– On hienoa saada jatkaa PK-35 Vantaassa. Olen viihtynyt joukkueessa hyvin puolentoista kauden ajan. Tämä on hyvä ympäristö kehittymiselle, sillä olosuhteet, valmennus ja vaatimustaso ovat kohdillaan. En nähnyt tässä vaiheessa uraani syytä vaihtaa seuraa, Immonen totesi.

Nuori maalivahti ennakoi Naisten Liigan olevan myös tulevalla kaudella erittäin tasainen. Mestaruuden puolustamisen lisäksi myös loppukesän kansainväliset pelit tuovat kauteen mukavan lisäkannustimen.

– Ensi kaudelta odotan tasaista sarjaa. Viime vuoden kärkijoukkueet ovat hankkineet uusia pelaajia ja oletan sarjan olevan erittäin tasainen. Lisäksi odotan innolla tulevia Mestarien liigan karsintoja. Olisi huippua saada ne pelit Suomeen, Immonen sanoi.

– Henkilökohtaisesti odotan pelillisesti onnistunutta kautta sekä paljon minuutteja ja vastuuta. Tavoite on kova, mutta talvi on pitkä ja kehittyäkseen on asetettava tavoitteet korkealle.

PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttosen mukaan Immonen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo osoittaa tasonsa liigakentillä. Samalla Puttonen kuitenkin korostaa, että Immosella on potentiaalia ottaa vielä monta kehitysaskelta.

– Emma on kasvanut puolentoista vuoden aikana maalivahtina tosi paljon. Viime kaudella hän ei välttämättä odottanut saavansa niin paljon peliaikaa, mutta kun tilaisuus tuli, Emma täytti paikkansa aivan loistavasti. Hän pelasi hienon kauden ja otti muutenkin ison askeleen maalivahtina, Puttonen kehui.

– Emma joutui nuorena maalivahtina tiukkaan paikkaan etenkin kauden lopussa, mutta hän hoiti muun muassa mestaruuden ratkaisseen HJK-pelin loistavasti. Emma on tunnollinen harjoittelija, jolla on tosi hyvät tulevaisuudennäkymät. Hänellä on potentiaalia nousta ihan huipputasolle asti ja hän tulee varmasti olemaan yksi Suomen huipuista.