PK 35 Vantaa – Pallokissat, 4 1, Naisten Liiga, 11.8.2108 71

Emma Immonen jatkaa PK-35 Vantaan tolppien välissä

Maalivahti Emma Immonen jatkaa PK-35 Vantaan riveissä myös kaudella 2019. Viime kaudella näkyvään rooliin noussut 17-vuotias Immonen aloittaa jatkosopimuksensa myötä kolmannen kautensa Punamustien paidassa.

Immonen siirtyi Punamustien B-tytöistä liigaryhmään kaudella 2017. Hän debytoi Naisten Liigassa jo 16-vuotiaana ja piti heti maalinsa koskemattomana. Ensimmäisellä kaudellaan Immonen pelasi yhteensä kolme liigapeliä ja kaksi Suomen Cupin ottelua. Viime kaudella Immonen nousi jo Punamustien eniten pelanneeksi maalivahdiksi ja torjui lopulta joukkueensa Suomen mestariksi sarjakauden ratkaisupelissä HJK:ta vastaan. Kaikkiaan Immonen on pelannut jo 17 liigaottelua.

Vuosi 2018 oli Immoselle poikkeuksellisen tapahtumarikas. Suomen mestaruuden lisäksi hän pääsi pelaamaan myös kahdet nuorten arvokisat. Toukokuussa alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui EM-kisoissa kolmanneksi ja lunasti paikkansa marraskuun MM-lopputurnauksessa. Uruguayssa pelatussa lopputurnauksessa Immonen kantoi torjuntavastuun Suomen ainoan sarjapisteen tuoneessa ottelussa emäntämaata vastaan.

Potentiaalia huipulle asti

Immosen mukaan Punamustissa jatkaminen oli luonteva päätös. Hän uskoo PK-35 Vantaan olevan oman urakehityksensä kannalta paras vaihtoehto, sillä pelaajien pitää esittää parasta osaamistaan jokaisissa harjoituksissa.

– On hienoa saada jatkaa PK-35 Vantaassa. Olen viihtynyt joukkueessa hyvin puolentoista kauden ajan. Tämä on hyvä ympäristö kehittymiselle, sillä olosuhteet, valmennus ja vaatimustaso ovat kohdillaan. En nähnyt tässä vaiheessa uraani syytä vaihtaa seuraa, Immonen totesi.

Nuori maalivahti ennakoi Naisten Liigan olevan myös tulevalla kaudella erittäin tasainen. Mestaruuden puolustamisen lisäksi myös loppukesän kansainväliset pelit tuovat kauteen mukavan lisäkannustimen.

– Ensi kaudelta odotan tasaista sarjaa. Viime vuoden kärkijoukkueet ovat hankkineet uusia pelaajia ja oletan sarjan olevan erittäin tasainen. Lisäksi odotan innolla tulevia Mestarien liigan karsintoja. Olisi huippua saada ne pelit Suomeen, Immonen sanoi.

– Henkilökohtaisesti odotan pelillisesti onnistunutta kautta sekä paljon minuutteja ja vastuuta. Tavoite on kova, mutta talvi on pitkä ja kehittyäkseen on asetettava tavoitteet korkealle.

PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttosen mukaan Immonen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo osoittaa tasonsa liigakentillä. Samalla Puttonen kuitenkin korostaa, että Immosella on potentiaalia ottaa vielä monta kehitysaskelta.

– Emma on kasvanut puolentoista vuoden aikana maalivahtina tosi paljon. Viime kaudella hän ei välttämättä odottanut saavansa niin paljon peliaikaa, mutta kun tilaisuus tuli, Emma täytti paikkansa aivan loistavasti. Hän pelasi hienon kauden ja otti muutenkin ison askeleen maalivahtina, Puttonen kehui.

– Emma joutui nuorena maalivahtina tiukkaan paikkaan etenkin kauden lopussa, mutta hän hoiti muun muassa mestaruuden ratkaisseen HJK-pelin loistavasti. Emma on tunnollinen harjoittelija, jolla on tosi hyvät tulevaisuudennäkymät. Hänellä on potentiaalia nousta ihan huipputasolle asti ja hän tulee varmasti olemaan yksi Suomen huipuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com