Captain’s Ball – Gaala, Clarion Hotel Helsinki, 2.11.2018 147

Tervetuloa Punamustiin Gentjana Rochi!

PK-35 Vantaa on solminut hyökkääjä Gentjana Rochin kanssa kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen. Päättyneellä kaudella Naisten Liigan maalikuningattareksi kruunattu Rochi saapuu Punamustiin Jyväskylän Pallokerhon riveistä.

24-vuotias makedonialainen aloittaa kolmannen kautensa Suomessa. Kahden JyPKin riveissä vietetyn kauden aikana Rochi on pelannut Naisten Liigassa yhteensä 42 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 39 maalia. Päättyneellä kaudella hän voitti sarjan maalipörssin 20 osumallaan.

Ennen Suomeen saapumistaan Rochi on pelannut kotimaansa lisäksi Saksassa ja Sveitsissä. Neljän Saksassa pelaamansa kauden aikana Rochille kertyi BV Cloppenburgin ja Bayer Leverkusenin riveissä otteluita sekä maan korkeimmalla että toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Sveitsissä hän edusti pääsarjassa pelannutta FC Luzernia. Lisäksi Rochi on pelannut Makedonian A-maajoukkueen paidassa 11 ottelua ja viimeistellyt niissä viisi maalia.

Uudenlainen uhka hyökkäyspeliin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on tyytyväinen joukkueen tuoreeseen hyökkääjähankintaan. Hänen mielestään on tärkeää, että pelaaja oli alusta lähtien erittäin motivoitunut siirtymään juuri Punamustien riveihin.

– On hienoa saada Gentjanan tasoinen pelaaja joukkueeseemme. Hänellä oli muitakin vaihtoehtoja Suomessa, mutta hän oli alusta lähtien kiinnostunut tulemaan nimenomaan tänne. Tämä joukkue, pelaajat, ympäristö ja tietysti myös Mestarien liiga painoivat varmasti vaakakupissa, Väisänen totesi.

– Totta kai myös pelitapamme oli valinnassa isossa roolissa. PK-35 Vantaa tunnetaan siitä, että pelitapamme suosii taitopelaajia ja kollektiivista pelaamista.

Väisäsen mukaan Rochi tuo erilaisena pelaajana Punamustien hyökkäyspelaamiseen uusia mahdollisuuksia. Viime kausien tehot liigakentillä puhuvat puolestaan, mutta Väisänen korostaa, että Rochin pelillinen arvo ei rajoitu pelkästään maaleihin.

– Gentjanan osaamista on nähty Naisten Liigassa jo parin kauden ajan. Hän on ihan erilainen hyökkäyspään pelaaja kuin meillä on ehkä aikaisemmin ollut. Hän pystyy pelaamaan erilaisissa rooleissa joko yksinäisenä kärkenä tai yhdessä muiden hyökkääjien kanssa, Väisänen sanoi.

– Hänellä on kaikki hyvän hyökkääjän ominaisuudet. Gentjana on nopea, vahva, hyvä 1v1-tilanteissa ja hyvä viimeistelijä. Lisäksi hän pystyy luomaan maalipaikkoja myös muille pelaajille ja olemaan rakentavassa roolissa.

Rochi liittyy Punamustien riveihin innokkaana. Hän pelannut aiempien kausien aikana useaan otteeseen joukkuetta vastaan, mutta nyt hän pääsee vihdoin samalle puolelle hallitsevan mestarijoukkueen paitaan.

– En malta odottaa pääseväni pelaamaan PK-35 Vantaan kanssa! Kyseessä on hyvä joukkue, jota vastaan on ollut aina vaikeaa pelata. Sen vuoksi valitsin juuri tämän joukkueen, Rochi kertoi.

– Tulevalla kaudella haluan Suomen mestaruuden lisäksi meidän etenevän Mestarien liigassa niin pitkälle kuin mahdollista!