Netta Koso, Pelaajakuva 2018

Netta Koso jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Netta Koson kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. Juonikas hyökkäyspään pelaaja aloittaa jo seitsemännen kautensa Punamustien riveissä.

27-vuotias Koso on syntyperäinen vantaalainen ja VJS:n kasvatti, joka nousi PK-35 Vantaan liigaryhmään kaudella 2013. Koso on kärsinyt liigaurallaan monista loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan hän on aina onnistunut näyttämään osaamistaan. Kuuden liigakauden aikana Koso on pelannut yhteensä 52 ottelua, joissa on syntynyt 11 maalia. Hän on ollut voittamassa Punamustien kanssa neljää Suomen mestaruutta ja kahta Suomen Cupin mestaruutta.

Viimeisin loukkaantuminen katkaisi Koson tehokkaasti alkaneen kauden 2017 jo kesällä ja sitä seurasi pitkä kuntoutusprosessi. Hän kuitenkin taisteli itsensä yli vuoden kuntoutumisen jälkeen takaisin pelikuntoon ja ehti pelata päättyneellä kolmessa ottelussa. Kauden päättymisen jälkeen Koso on jatkanut sinnikästä työntekoa päästäkseen uuteen kauteen täydessä iskussa.

Valmiina uuteen kauteen

Rikkonaisten kausien jälkeen Koso on jälleen pääsemässä täyteen kuntoon. Sen johdosta hän suhtautuu uuteen kauteen suurella innolla.

– Odotan ensi kautta paljon, koska viime kausi meni osaltani lähes kokonaan ohi loukkaantumisen ja kuntoutuksen takia. Loppukaudella sain toki muutamissa peleissä pelata ja olla mukana voittamassa Suomen mestaruutta, mikä oli todella hieno juttu vaikean loukkaantumisen jälkeen, Koso kertoi.

– Talven ajan olen painanut kovaa duunia kuntoutumisen ja fysiikan kanssa, joten lähden uuteen kauteen hyvillä mielin.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on mielissään siitä, että pitkään joukkueen vakiokasvoihin lukeutunut Koso on jälleen pääsemässä täyteen kuntoon ja jatkaa Punamustien riveissä.

– Netta on pelannut tässä joukkueessa pitkään, mutta uransa pituuteen nähden hän on päässyt liian harvoin esittämään parasta osaamistaan. Viimeksi kun hän oli kunnossa keväällä 2017, hän oli loukkaantumiseensa asti joukkueen tehokkaimpia pelaajia, Väisänen muistutti.

Väisänen on vakuuttunut siitä, että kunnossa ollessaan juonikas Koso on yksi Punamustien avainpelaajia. Parhaimmillaan hän tuo joukkueen hyökkäyspeliin aimo annoksen lisää vaarallisuutta.

– Netalla on taas loukkaantuminen takana, mutta kuntoutuminen on tehty todella hyvin. Uskomme Netan pääsevän taas parhaalle tasolleen. Sinne päästessään hän on varmasti liigan parhaimpia pelaajia, Väisänen totesi.

– Nyt kun hän on päässyt kunnolla treeneihin mukaan, olemme jälleen nähneet Netan henkilökohtaista taitoa peliälyä ja hienoja viimeisiä ratkaisuita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com