Netta Koso, Pelaajakuva 2018

Netta Koso jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Netta Koson kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. Juonikas hyökkäyspään pelaaja aloittaa jo seitsemännen kautensa Punamustien riveissä.

27-vuotias Koso on syntyperäinen vantaalainen ja VJS:n kasvatti, joka nousi PK-35 Vantaan liigaryhmään kaudella 2013. Koso on kärsinyt liigaurallaan monista loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan hän on aina onnistunut näyttämään osaamistaan. Kuuden liigakauden aikana Koso on pelannut yhteensä 52 ottelua, joissa on syntynyt 11 maalia. Hän on ollut voittamassa Punamustien kanssa neljää Suomen mestaruutta ja kahta Suomen Cupin mestaruutta.

Viimeisin loukkaantuminen katkaisi Koson tehokkaasti alkaneen kauden 2017 jo kesällä ja sitä seurasi pitkä kuntoutusprosessi. Hän kuitenkin taisteli itsensä yli vuoden kuntoutumisen jälkeen takaisin pelikuntoon ja ehti pelata päättyneellä kolmessa ottelussa. Kauden päättymisen jälkeen Koso on jatkanut sinnikästä työntekoa päästäkseen uuteen kauteen täydessä iskussa.

Valmiina uuteen kauteen

Rikkonaisten kausien jälkeen Koso on jälleen pääsemässä täyteen kuntoon. Sen johdosta hän suhtautuu uuteen kauteen suurella innolla.

– Odotan ensi kautta paljon, koska viime kausi meni osaltani lähes kokonaan ohi loukkaantumisen ja kuntoutuksen takia. Loppukaudella sain toki muutamissa peleissä pelata ja olla mukana voittamassa Suomen mestaruutta, mikä oli todella hieno juttu vaikean loukkaantumisen jälkeen, Koso kertoi.

– Talven ajan olen painanut kovaa duunia kuntoutumisen ja fysiikan kanssa, joten lähden uuteen kauteen hyvillä mielin.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on mielissään siitä, että pitkään joukkueen vakiokasvoihin lukeutunut Koso on jälleen pääsemässä täyteen kuntoon ja jatkaa Punamustien riveissä.

– Netta on pelannut tässä joukkueessa pitkään, mutta uransa pituuteen nähden hän on päässyt liian harvoin esittämään parasta osaamistaan. Viimeksi kun hän oli kunnossa keväällä 2017, hän oli loukkaantumiseensa asti joukkueen tehokkaimpia pelaajia, Väisänen muistutti.

Väisänen on vakuuttunut siitä, että kunnossa ollessaan juonikas Koso on yksi Punamustien avainpelaajia. Parhaimmillaan hän tuo joukkueen hyökkäyspeliin aimo annoksen lisää vaarallisuutta.

– Netalla on taas loukkaantuminen takana, mutta kuntoutuminen on tehty todella hyvin. Uskomme Netan pääsevän taas parhaalle tasolleen. Sinne päästessään hän on varmasti liigan parhaimpia pelaajia, Väisänen totesi.

– Nyt kun hän on päässyt kunnolla treeneihin mukaan, olemme jälleen nähneet Netan henkilökohtaista taitoa peliälyä ja hienoja viimeisiä ratkaisuita.