Tiia Savolainen

Tiia Savolainen Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut Tiia Savolaisen kanssa kauden 2019 kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkäävissä laitarooleissa viihtyvä Savolainen siirtyy Punamustiin Turun Palloseurasta.

21-vuotias pelaaja aloitti pääsarjauransa kotikaupunkinsa Kuopion Pallokissoissa. Sieltä hän siirtyi kolmen liigakauden jälkeen Turun Palloseuraan kaudeksi 2017. Turussa hän viihtyi kaksi kautta ennen siirtoaan PK-35 Vantaan riveihin.

Päättyneellä kaudella Savolainen pelasi TPS:n kaikissa 23 liigaottelussa. Hän oli 11 liigamaalillaan joukkueensa paras maalintekijä. Naisten Liigan maalipörssissä Savolainen sijoittui jaetulle neljännelle sijalle. Hän on osoittanut vaarallisuutensa myös uutta seuraansa vastaan, sillä Savolainen osui menneellä kaudella kahdesti myös Punamustien verkkoon.

Savolainen teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa kaudella 2014 kotikaupunkinsa Kuopion Pallokissojen paidassa. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt pelata jo 106 pääsarjaottelua, joissa on syntynyt 29 maalia. Savolainen on lukeutunut joukkueidensa avainpelaajiin, sillä kautta 2017 lukuun ottamatta hän on pelannut liigaurallaan aina kauden jokaisessa sarjaottelussa.

Savolainen on esiintynyt myös Suomen nuorisomaajoukkueissa. Tällä hetkellä hän kuuluu Suomen U23-maajoukkueryhmään.

Hyvä lisä joukkueen pelaamiseen

Savolainen liittyy hyvillä mielin hallitsevan mestarijoukkueen riveihin. Hän uskoo, että Punamustilla on kaikki edellytykset menestyä myös tulevalla kaudella.

– Liityn joukkueeseen erittäin hyvillä fiiliksillä. PK-35 Vantaa on ollut viime kausina erittäin hyvä ja menestynyt joukkue. Uskon, että myös tuleva kausi tulee olemaan meiltä todella vahva, Savolainen totesi.

– Odotukseni ovat korkealla myös henkilökohtaisella tasolla. Haluan auttaa joukkuetta pärjäämään omien vahvuuksieni kautta ja uskon niiden sopivan hyvin joukkueen pelityyliin.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on mielissään joukkueen uudesta vahvistuksesta. Savolaisella on allaan tehojen valossa uransa paras kausi, mutta Väisänen uskoo hänellä olevan potentiaalia vielä parempiin otteisiin.

– Tiia on todella hyvä muun muassa tempokuljetuksissa. Nopeana ja taitavana pelaajana hän kykenee etenemään maalipaikoille ja keskitysalueille. Hän on osoittanut kykynsä myös hyödyntää saamansa maalipaikat, Väisänen sanoi.

– Uskon, että ensi kaudella tulemme näkemään vieläkin paremman Tiian, kun hän pääsee käyttämään kykyjään entistä enemmän myös rangaistusalueen sisäpuolella. Tiia tuo osaamisellaan ehdottomasti hyvän lisän joukkueemme pelaamiseen.

 

PK-35 TV: Tervetuloa Punamustiin Tiia Savolainen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com