HJK – PK 35 Vantaa, 1 2, Naisten Liiga,20.10.2018, PK 35 Vantaa Suomen Mestari 172

Ashley Riefner jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Ashley Riefnerin kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. Monipuolinen 24-vuotias laitapelaaja aloittaa jo neljännen kautensa Punamustien riveissä.

Riefner saapui Suomeen sarjakauden alussa vuonna 2016. Sitä ennen hän oli pelannut yliopistosarjaa kotimaassaan Yhdysvalloissa. Kolmen Punamustissa pelaamansa kauden aikana Riefneristä on muodostunut yksi joukkueen avainpelaajista, joka on pelannut suurimman osan otteluista avauskokoonpanossa. Etenkin laitarooleissa viihtyvä Riefner on nähty kentällä pääosin laitapuolustajana tai –hyökkääjänä.

Kolmen Suomessa pelaamansa kauden aikana Riefner on voittanut Punamustien paidassa kaksi Suomen mestaruutta ja yhden Suomen Cupin mestaruuden. Lisäksi hän on pelannut Mestarien liigaa 2016 ja 2017. Yhteensä Riefner on pelannut Naisten Liigassa 49 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 13 maalia.

Päättyneellä kaudella Riefner laukoi kuusi liigamaalia ja tarjoili viisi maalisyöttöä. Osumista kenties tärkein syntyi mestaruuden ratkaisseessa päätösottelussa HJK:n verkkoon.

”Tämä tuntuu kuin kodilta”

Riefner on viihtynyt Suomessa ja Punamustissa hyvin, joten seuraan jääminen tuntui luontevalta. Suomen mestaruuden puolustamisen lisäksi hän odottaa innolla myös loppukesän koitoksia kansainvälisillä kentillä.

– Olen todella innoissani tulevasta kaudesta ja Mestarien liigasta. PK-35 Vantaa tuntuu kuin kodilta ja odotan jo innolla uutta kautta joukkueen kanssa. Oma tavoitteeni on saada itsestäni paras mahdollinen irti ja parantaa jälleen viime kaudesta, Riefner sanoi.

Riefnerillä oli muitakin vaihtoehtoja Suomessa, mutta hän päätti lopulta jäädä Punamustiin. Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Riefner on joukkueelle arvokas pelaaja.

– ”Rief” on ollut tänne saapumisestaan lähtien meille tärkeä pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä hyökkäävissä että puolustavissa rooleissa. Hyökkäyssuuntaan hän tuo meille hyvän lisän vahvuuksillaan ja tarvittaessa hän pystyy paikkaamaan aukkoja eri puolilla kenttää.

– Hänen hyviä ominaisuuksiaan ovat muun muassa juoksuvoima, taistelutahto ja kaksinkamppailutilanteet. Vahvana pelaajana hän voittaa niitä tilanteita paljon. Lisäksi hän on hyvä pääpelaajaa, jollaisia ei ole tässä sarjassa kovin paljoa. Rief pystyy myös laittamaan palloja maaliin, mikä näkyi muun muassa mestaruuden ratkaisseessa HJK-pelissä.

Väisäsen mukaan Riefner on Punamustille tärkeä pelaaja myös kentän ulkopuolella. Ulospäin suuntautunut pelaaja on joukkueen sisällä pidetty henkilö

– Rief sopii tähän ryhmään tosi hyvin. On ollut meille todellinen onni, että olemme saaneet hänet joukkueeseemme ja hän jatkaa meillä edelleen.

PK-35 Vantaan kausikortit kaudelle 2019 ovat jo myynnissä. 35 euron hintaisia kausikortteja voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@pk35vantaa.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com