HJK – PK 35 Vantaa, 1 2, Naisten Liiga,20.10.2018, PK 35 Vantaa Suomen Mestari 134

Punamustien valmennusryhmä jatkaa kaudella 2019

PK-35 Vantaan neljään Suomen mestaruuteen johdattanut valmennustiimi jatkaa joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella. Punamustien päävalmentajana toimii Jari Väisänen, jolle tuleva kausi on jo kuudes joukkueen vastuuvalmentajana.

Väisänen aloitti Punamustien päävalmentajana kaudella 2014 toimittuaan sitä ennen apuvalmentajan roolissa. Heti Väisäsen ensimmäinen valmennuskausi päättyi kultajuhliin ja mestaruusputki venyi lopulta kolmen kauden mittaiseksi. Yhteensä PK-35 Vantaalle on kertynyt Väisäsen viiden valmennuskauden aikana neljä Suomen mestaruutta, yksi Suomen Cupin mestaruus ja yksi liigahopea. Lisäksi joukkue on edustanut Suomea kolmesti naisten Mestarien liigassa.

Pasi Jaakonsaari ja maalivahtivalmennuksesta vastaava Jouni Puttonen ovat toimineet Väisäsen apuna koko viiden vuoden ajan. Kolmikko on muodostunut toimivan ja ennen kaikkea erittäin menestyksekkään valmennusryhmän. Puttosella on kolmikon pisin yhteinen taival seuran kanssa, sillä hän on toiminut PK-35 Vantaan maalivahtivalmentajana yhtäjaksoisesti vuodesta 2011 lähtien.

Jo viime kaudella joukkueen videovalmennuksesta vastannut Pasi Oikarinen toimii tulevalla kaudella yhä tiiviimmin valmennusryhmän apuna. Punamustien fysioterapeuttina jatkaa kolmen kauden ajalta tuttu Janne Merikallio. Tulevan kauden fysiikkavalmennuksen järjestämisestä tiedotetaan vielä erikseen. Joukkueenjohtajana toimii jatkossakin pitkän linjan jalkapallomies Jukka Laaksalo.

Päättyneellä kaudella joukkueen aamuharjoituksista vastanneet Arttu Pitkäkangas ja Akan Okomoh jatkavat liigajoukkueen tukena myös kaudella 2019. Aamuharjoituksissa painopistealueena on yksilöiden kehittäminen.

”Haluamme toimia suunnannäyttäjinä”

Väisäsen mielestä on hienoa, että menestynyt ja kunnianhimoinen valmennusryhmä jatkaa yhteistä työntekoa myös tulevalla kaudella. Hänen mukaansa kaikki ovat erittäin motivoituneita kehittämään Punamustien pelaamista entisestään.

– On tärkeää, että tuttu tiimi jatkaa. PK-35 Vantaan valmennustiimi on aina ollut hyvä ja innovatiivinen. Olemme yhdessä halunneet viedä kotimaista jalkapalloa eteenpäin ja toimia suunnannäyttäjinä. Se on tavoitteemme myös jatkossa, Väisänen sanoi.

– Joukkueen päättynyt kausi oli nousujohteinen, joten tavoitteenamme on tietysti jatkaa siitä. Selkeä tavoitteemme on olla tulevalla kaudella vahvempi joukkue sekä pelillisesti että fyysisesti. Sen myötä haluamme myös tuoda uusia osa-alueita joukkueen pelaamiseen.

Hienon menestyksen lisäksi PK-35 Vantaa on onnistunut hyvin myös yksilöiden kehittämisessä. Neljän edellisen kauden aikana Punamustien riveistä on tapahtunut peräti seitsemän siirtoa tasokkaisiin ulkomaisiin sarjoihin ja lisäksi yhdeksän pelaajaa on tehnyt ensiesiintymisensä naisten A-maajoukkueessa.

– Meille on koko ajan ollut todella tärkeää, että pelaajat kehittyvät ja pääsevät urallaan eteenpäin. Se on näkynyt tekemisessämme vahvasti viime vuosina, minkä johdosta moni pelaaja on murtautunut meidän kauttamme A-maajoukkueeseen tai siirtynyt ulkomaille koviin sarjoihin, Väisänen totesi.

– Tulevalla kaudella tulemme keskittymään yhä enemmän yksilöiden eteenpäin viemiseen. Yksilöihin panostaminen tulee näkymään niin kentän tasolla kuin myös videovalmennuksessa. Myös fysiikkavalmennuksen osalta käymme parhaillaan keskusteluja ja siitä kokonaisuudesta tiedotamme vielä erikseen.

PK-35 Vantaan valmennus- ja taustaryhmä kaudella 2019:

Päävalmentaja: Jari Väisänen

Valmentaja: Pasi Jaakonsaari

Maalivahtivalmentaja: Jouni Puttonen

Fysioterapeutti: Janne Merikallio

Joukkueenjohtaja: Jukka Laaksalo

Videovalmentaja: Pasi Oikarinen

Valmentaja: Arttu Pitkäkangas (VJS)

Valmentaja: Akan Okomoh (PK-35)