UUTISET

Heidi Kollanen siirtyy Italiaan

20.11.2018

PK-35 Vantaan hyökkääjä Heidi Kollanen jatkaa uraansa Italian pääsarjassa. Mestaruuteen päättyneellä kaudella Punamustien parhaaksi maalintekijäksi yltäneen Kollasen uusi seura on UPC Tavagnacco. Kollasen sopimus on voimassa kevääseen asti, minkä jälkeen hän palaa vahvistamaan Punamustien hyökkästä.

Kollanen siirtyi Punamustiin vajaa vuosi sitten, jolloin hän palasi kotimaahansa Yhdysvaltojen yliopistosarjasta.  Siellä hän kärsi pahasta loukkaantumisesta, mutta Suomessa Kollanen pääsi jälleen hyvään pelikuntoon. Päättyneellä kaudella hän laukoi Punamustien paidassa 15 liigamaalia ja tarjoili niiden lisäksi viisi maalisyöttöä. Kollanen oli PK-35 Vantaan tehokkain pelaaja ja sijoittui Naisten Liigan maalipörssissä toiseksi. Tamperelaislähtöinen hyökkääjä nousi kauden aikana myös Suomen A-maajoukkueeseen, jossa hän teki ensiesiintymisensä MM-karsintojen kotiottelussa Espanjaa vastaan.

UPC Tavagnacco pelaa Italian pääsarjassa Serie A:ssa. Slovenian rajan läheisyydessä sijaitsevan kaupungin joukkue sijoittui viime kaudella sarjassa kolmanneksi. Tällä hetkellä Tavagnacco kahdentoista joukkueen Serie A:ssa seitsemäntenä, kun sarjaa on takana seitsemän kierrosta.

Vuonna 1989 perustettu Tavagnacco on yltänyt parhaimmillaan pääsarjassa toiseksi. Lisäksi se on voittanut kaksi Italian Cupin mestaruutta ja osallistunut kahdesti Mestarien liigaan.

Kollanen jatkaa PK-35 Vantaan riveistä ulkomaille siirtyneiden pelaajien listaa. Kyseessä on neljän viime kauden aikana jo peräti seitsemäs siirto Punamustista ulkomaiseen pääsarjaan.

Kuluvan sarjakauden jälkeen Kollanen palaa keväällä kotimaahansa ja Punamustien vahvuuteen. Ennen sitä PK-35 Vantaa toivottaa kuitenkin ”Hekulle” onnea Italiaan!

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.