IMG 20181104 WA0015

Tiia Peltonen uusien haasteiden pariin

Juniorivuosistaan lähtien Punamustia edustanut Tiia Peltonen siirtyy uusien haasteiden pariin. Peräti 16 vuoden ajan PK-35:n raitapaitaa kantaneen Peltosen ura jatkuu ensi kaudella ahvenanmaalaisen Åland Unitedin paidassa.

Peltonen on kantanut PK-35:n punamustaa pelipaitaa seitsemänvuotiaasta lähtien. Seuraan liityttyään hän eteni määrätietoisesti junioreista Naisten Liigaan ja aina A-maajoukkueeseen asti. PK-35 Vantaan liigajoukkueessa Peltonen ehti pelata kaikkiaan viisi menestyksekästä kautta.

Päättyneellä kaudella Peltonen pelasi 21 liigaottelua. Yhteensä hän on pelannut urallaan PK-35 Vantaan paidassa jo 91 Naisten Liigan ottelua. Viiden Punamustien liigaryhmässä vietetyn kauden aikana Peltonen on ollut voittamassa neljää Suomen mestaruutta ja yhtä Suomen Cupin mestaruutta.

Peltonen on käynyt läpi Suomen eri nuorisomaajoukkueet ja nousi lopulta viime syksynä naisten maajoukkueen mukaan. A-maajoukkuedebyyttinsä Peltonen teki maaliskuussa Cyprus Cupin ottelussa Sveitsiä vastaan. Tähän mennessä hän on pelannut yhteensä seitsemän A-maaottelua.

”Tipe” jättää pitkään edustamansa seuran haikeana, mutta samalla kiitollisena. Hän kokee, että nyt on oikea hetki etsiä uusia haasteita sekä kentällä että sen ulkopuolella.

– Haluan kiittää PK-35:tä yhteisistä vuosista. Olen saanut paljon hyviä kokemuksia ja ystäviä sekä kehittynyt jalkapalloilija sellaiseksi kuin nyt olen. Haluan kiittää erityisesti Pasi Jaakonsaarta, joka on ollut valmentajanani B-tytöistä lähtien. Uskon, että nyt on sopiva aika kokeilla jotain uutta ja astua pois mukavuusalueelta, Peltonen sanoo.

PK-35 Vantaa kiittää Tipeä yhteisistä vuosista ja toivottaa kaikkea hyvää jatkoon. Kerran punamusta, aina punamusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com