UUTISET

Sunnuntain huippuottelussa vieraana Åland United

21.9.2018

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina sarjakauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa. Kyseessä on todellinen huippuottelu, sillä Punamustien vieraaksi saapuu niin ikään kärkisijoista taisteleva Åland United. Ottelu pelataan sunnuntaina 23.9. klo 13.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Kun Naisten Liigan yläloppusarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta, PK-35 Vantaa majailee sarjassa kolmantena. Eroa sarjan kärkeen on vain kaksi pistettä ja molemmat edellä olevat joukkueet kohdataan vielä keskinäisissä otteluissa, joten Punamustilla on edelleen kaikki tiukasti omissa käsissään. PK-35 Vantaa on ollut tällä kaudella ennen kaikkea vaikeasti voitettava joukkue, sillä se on kärsinyt vain kaksi tappiota. Lisäksi Punamustien puolustus on ollut sarjan pitävin. Joukkueen verkkoon on tehty ainoastaan 16 maalia.

Punamustien yläloppusarja alkoi 1-1-kotitasapelillä FC Honkaa vastaan, mutta viime viikonloppuna maalihanat aukesivat toden teolla. PK-35 Vantaa pelasi vahvan ottelun ja kaatoi Turun Palloseuran vieraskentällä selvin lukemin 1-5. Punamustien kaikista osumista vastasi hurjat viisi maalia laukonut Heidi Kollanen.

Åland United sen sijaan on sarjassa toisena pisteen Punamustia enemmän keränneenä. Myös ahvenmaalaiset ovat olleet vaikeasti lyötävissä, sillä ryhmä on hävinnyt vain kolmesti ja sen puolustus on ollut PK-35 Vantaan jälkeen sarjan toiseksi paras.

Saarelaiset ovat ainoana joukkueena aloittaneet yläloppusarjan kahdella voitolla. Syyskuun alussa Åland United kaatoi JyPKin kotonaan lukemin 4-1 ja viime viikonloppuna joukkue kaatoi HJK:n tärkeässä ottelussa maalein 2-1.

Joukkueet kohtasivat toisensa Naisten Liigan runkosarjassa kahdesti. Tähän asti molemmat kohtaamiset ovat päättyneet pistejakoon. Keväällä Åland United johti Myyrmäessä pitkään virolaishyökkääjä Signy Aarnan osumalla, mutta Ronja Ikonen nosti Punamustat tasoihin viime hetkillä. Runkosarjan päätöskierroksella PK-35 Vantaa ja Åland United päätyivät Ahvenanmaalla maalittomaan tasapeliin.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut 14 liigamaalia tehtaillut Kollanen. Osumista peräti kuusi on syntynyt kahdessa yläloppusarjapelissä, joten Kollasen syysvire on ollut kohdillaan. Åland Unitedin pelaajista tehokkain on ollut kahdeksan maalia viimeistellyt Aarna.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntain ottelussa varmuudella loukkaantumisistaan toipuvat Velma Oikarinen ja Ida Raustola sekä flunssasta kärsivät Vilma Väisänen ja Ella Hopponen. Viime pelistä puuttuneet Tia-Maria Jaakonsaari, Netta Koso ja Elli-Noora Kainulainen sen sijaan palaavat kokoonpanoon.

Kauden tähän mennessä tärkein ottelu

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa on onnistunut ensimmäisissä yläloppusarjapeleissään pelillisesti hyvin. Peleissä on nähty paljon onnistumisia, joten joukkue pääsee sunnuntain otteluun mukavista lähtökohdista.

– Meillä on nyt alla hyvät pelit FC Honkaa ja TPS:ää vastaan. Olimme molemmissa peleissä hallitsevampi osapuoli ja etenkin viime ottelussa loimme paljon maalipaikkoja. Teimme niistä myös paljon maaleja ja pidimme TPS:n poissa vaarallisilta alueilta. Onnistuimme hyvin haluamissamme asioissa ja etenkin nopeissa hyökkäyksissä. Siinä pelissä oli paljon hyviä asioita, mutta toki meillä on yhä parannettavaa, Väisänen tuumi.

– Sunnuntain ottelun alla meillä on muutama flunssapotilas, mutta saamme jalkeille vahvan kokoonpanon. Myös vaihtopenkiltä löytyy vaihtoehtoja eri pelipaikoille.

PK-35 Vantaan ja Åland Unitedin keskinäiset runkosarjapelit olivat todella tasaisia. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja Väisänen odottaa myös kolmannesta kohtaamisesta tiukkaa vääntöä.

– Aiemmissa Åland United –peleissä olemme olleet etenkin kotikentällämme hallitsevampi osapuoli, mutta meidän pitää olla tarkkana, että he eivät pääse iskemään nopeista hyökkäyksistä tai erikoistilanteista. Meidän pitää siis pyrkiä ottamaan heidän vahvuutensa pois, Väisänen totesi.

– Åland United on fyysisesti vahva joukkue, mikä nähtiin viime kohtaamisessamme saarella. Etenkin pelin alussa he iskivät nopeasti kiinni ja pääsivät ajoittain iholle, kun peli pelattiin hieman hitaammalla alustalla.

Väisäsen mukaan Åland United on ennen kaikkea erittäin tasainen ryhmä. Muutamat yksilöt ovat siitä huolimatta nousseet hyvin esiin saarelaisten riveissä.

– Heidän maalivahtinsa Anna Tamminen pelaa vahvaa kautta. Hän hyvä torjuja ja ottaa keskitykset hyvin, joten meidän pitää pohtia, miten pääsemme kokeilemaan häntä kunnolla. Lisäksi Åland Unitedin alakerta on pelannut kokonaisuudessaan hyvän kauden. Sunnuntaina tavoitteenamme on kuitenkin se, että emme anna heidän puolustajilleen tilaa ja aikaa pallon kanssa, Väisänen sanoi.

– Ylempänä Jenny Danielsson pystyy aiheuttamaan omilla vahvuuksillaan vastustajille vaikeuksia, joten totta kai pyrimme estämään hänen pelaamistaan mahdollisimman paljon.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa tiedostaa sunnuntain ottelun tärkeyden. Samalla hän toivoo joukkueen saavan kauden ratkaisuhetkillä myös kotiyleisöltä kaiken mahdollisen tuen.

– Sunnuntain ottelu on mielenkiintoinen, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat voiton. Se tietysti vaatii molemmilta myös tietynlaista pelaamista. Tämä on kauden tähän mennessä tärkein peli, joten toivottavasti saamme väkeä katsomaan ja kannustamaan meitä. Sillä on aina suuri merkitys pelaajien pelaamiseen.

PK-35 Vantaa – Åland United pelataan sunnuntaina 23.9. klo 13.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot