PK 35 Vantaa – Ilves, 0 0, Naisten Liiga, 28.4.2018 54

Punamustia nuorisomaajoukkuetehtäviin

Neljä PK-35 Vantaan pelaajaa on nimetty mukaan Suomen nuorisomaajoukkueisiin. Alle 19-vuotiaat tytöt matkaavat EM-karsintaturnaukseen Unkariin ja alle 17-vuotiaat tytöt jatkavat valmistautumista kohti marraskuussa Uruguayssa pelattavia ikäluokan MM-kisoja.

Punamustien Elli-Noora Kainulainen sekä loppukauden ajan Pallokissoissa lainalla olevat Jasmin Leppioja ja Filippa Kilponen nimettiin mukaan U19-tyttöjen EM-karsintaryhmään. Kolmikko on ollut mukana jo ikäluokan valmistavissa maaotteluissa ja matkaa nyt Unkariin neljän joukkueen karsintaturnaukseen. Suomen kanssa samassa karsintalohkossa pelaavat emäntämaa Unkari, Makedia ja Moldova. Lohkon kaksi parasta sekä 12 karsintalohkon kaksi parasta lohkokolmosta etenevät kevään jatkokarsintavaiheeseen. Alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-lopputurnaus pelataan heinäkuussa 2019 Skotlannissa.

PK-35 Vantaan maalivahti Emma Immonen sen sijaan leireilee lokakuun alussa alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa. Marraskuun MM-kisoihin valmistautuva joukkue kokoontuu ensin Eerikkilän urheiluopistolla ja kohtaa harjoitusottelussa HJK:n liigajoukkueen. Sen jälkeen U17-tytöt matkustavat Saksaan ja kohtaavat siellä emäntämaan viimeisessä karsintaottelussaan ennen MM-lopputurnausta. Punamustien liigajoukkueessa pelaavan Immosen lisäksi joukkueeseen nimettiin PK-35:n junioreista Alisa Hokkanen ja Eevi Sutela.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com