PK 35 Vantaa – Honka, 1 1, Naisten Liiga, 8.9.2018 25

PK-35 Vantaa vierailee lauantaina Turussa

Punamustien pelit Naisten Liigan yläloppusarjassa jatkuvat jälleen lauantaina. Tällä kertaa PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä Turun Palloseuran. Ottelu pelataan huomenna lauantaina klo 17.00 urheilupuiston yläkentällä.

PK-35 Vantaa lähtee syksyn toiseen otteluunsa sarjataulukon kolmannelta sijalta. Eroa kärkeen on viisi pistettä, kun sarjaa on jäljellä vielä neljä ottelua. Yläloppusarjan avauksessaan PK-35 Vantaa joutui tyytymään vahvasta peliesityksestään huolimatta 1-1-tasapeliin FC Honkaa vastaan.

Viimeisenä joukkueena yläloppusarjaan selvinnyt TPS on sarjassa kuudentena. Turkulaiset saavat pelata syksyn pelinsä ilman suurempia paineita, sillä mustavalkoisilla on enää hyvin teoreettinen mahdollisuus kohentaa sarjasijoitustaan. Viime viikonloppuna TPS esitti vieraskentällä pirteitä otteita, mutta taipui lopulta HJK:lle maalein 2-0.

Maalinteko on tuottanut TPS:lle ongelmia, sillä ainoastaan sarjan häntäpään TiPS ja Pallokissat ovat osuneet turkulaisia harvemmin.  Punamustien hyökkäys sen sijaan on ollut sarjan kolmanneksi tehokkain. Puolustuspelaamisessaan PK-35 Vantaa on onnistunut vielä paremmin, sillä sen verkkoon on tehty vain 15 maalia. Lukema on koko Naisten Liigan pienin.

Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti runkosarjassa. PK-35 Vantaa haki heti sarja-avauksessaan 0-2-vierasvoiton Turusta. Vieraiden osumista vastasivat tuolloin Heidi Kollanen ja Kaisa Collin. Kesäkuussa pelattu toinen keskinäinen ottelu päättyi Myyrmäen yläkentällä Punamustien 2-1-voittoon Roosa Bröijerin ja Collinin osumilla. Turkulaisten ainokaisesta vastasi Tiia Savolainen.

Punamustien tämän kauden tehokkain pelaaja on ollut yhdeksän liigamaalia viimeistellyt Heidi Kollanen. Roosa Bröijerillä on tilillään kuusi täysosumaa. TPS:n riveistä Tiia Savolainen on heiluttanut verkkoa kymmenen kertaa.

PK-35 Vantaan vahvuudesta puuttuvat lauantaina varmuudella loukkaantumisista kärsivät Velma Oikarinen ja Elli-Noora Kainulainen sekä flunssaa poteva Netta Koso. Muutamasta ottelusta sivussa ollut maalivahti Henriikka Mäkelä sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Tärkeitä pisteitä jaossa

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee Turkuun jahtaamaan tärkeitä sarjapisteitä. Turkulaiset sen sijaan pyrkivät syksyn aikana kiusaamaan kärkijoukkueita.

– Jokainen yläloppusarjapeli on meille tärkeä. Se on varmasti kaikilla tiedossa. TPS sen sijaan haluaisi varmasti pelata paremmista sijoituksista, mutta toisaalta he voivat nyt lähteä peleihin aika vapautuneesti ja rakentaa jo tulevaa kautta, Väisänen tuumi.

Punamustien yläloppusarjapelit alkoivat viime viikonloppuna tasapelillä FC Honkaa vastaan. Väisäsellä on selvä näkemys siitä, mihin asioihin joukkueen pitää vielä kiinnittää huomiota.

– Emme saaneet Honkaa vastaan haluamaamme tulosta, mutta pystyimme pelaamaan yhtä virhettä lukuun ottamatta todella vahvan pelin pallollisesti. Saimme paljon palloja rangaistusalueelle ja onnistuimme luomaan muutaman ihan loistopaikan. Rangaistusalueella pelaamista ja hyökkäyspään erikoistilanteita meidän pitää vielä parantaa. Meidän pitää olla rohkeampia ja hioa ajoituksia kuntoon, Väisänen totesi.

– Tavoitteenamme on pitää oma päämme puhtaana ja säilyttää hyvä kenttätasapaino. Meidän pitää huomioida se, että TPS:llä on hyviä vastaiskupelaajia.

TPS:llä ei ole enää realistisia mahdollisuuksia nousta sarjataulukossa, mutta Väisäsen mukaan turkulaiset ovat jo osoittaneet iskukykyisyytensä.

– Kauden aiemmissa keskinäisissä peleissä TPS on onnistunut luomaan paikkoja ja he ovat olleet vaarallisia. He pelasivat pirteästi myös viime pelissään HJK:ta vastaan ja loivat sielläkin avausjaksolla muutaman huippupaikan. TPS pyrkii pelaamaan hyvää pallollista peliä, Väisänen sanoi.

– Tiia Savolainen on varmasti yksi heidän avainpelaajistaan. Lisäksi viime ottelussa Jenni Rannus ja nuori maalivahti Anna Koivunen esiintyivät edukseen.

TPS – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 15.9. klo 17.00 urheilupuiston yläkentällä Turussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com