UUTISET

PK-35 Vantaa avaa yläloppusarjan kotiottelulla FC Honkaa vastaan

6.9.2018

Punamustien pelit jatkuvat vihdoin viikonloppuna, kun Naisten Liigan yläloppusarja pyörähtää käyntiin. PK-35 Vantaa aloittaa ratkaisupelit kotiottelulla FC Honkaa vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 8.9. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee hyvistä asetelmista kuuden parhaan joukkueen yläloppusarjaan. Runkosarjassa PK-35 Vantaa keräsi 38 pistettä voitettuaan 11 ottelua ja pelattuaan viidesti tasan. Tappioita Punamustilla on tilillään vain kaksi. Piste-eroa sarjakärkeen on kolme pistettä ennen viittä viimeistä ottelua. Runkosarjan päätösottelussaan PK-35 Vantaa pelasi maalittoman tasapelin Åland Unitedin vieraana.

FC Honka sen sijaan lähtee ratkaisupeleihin sarjataulukon neljänneltä sijalta. Espoolaiset ovat keränneet kaksi pistettä Punamustia vähemmän.  Molemmat voittivat runkosarjassa yhtä monta ottelua, mutta FC Hongalle kertyi kaksi tappiota enemmän.  Tapiolalaiset päättivät runkosarjan 1-4-vierasvoittoon Kuopion Pallokissoista.

Lauantai-iltapäivän ottelussa kohtaa kaksi sarjan parasta puolustusta. Punamustien alakerta on ollut Naisten Liigan pitävin, sillä sen verkkoon on tehty vain 14 maalia. FC Honka on kärsinyt vain yhden takaiskun enemmän. Samat joukkueet löytyvät kärkisijoilta myös maalintekotilastoista. 44 maalia tehtaillut FC Honka on ollut sarjan tehokkain joukkue, kun taas 38 osumaa laukonut PK-35 Vantaa on samassa tilastossa kolmantena.

Naisten Liigan runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kahteen otteeseen. Toukokuun viimeisenä päivänä pisteet tasattiin Myyrmäessä lukemin 1-1. Tuolloin Sanna Saarinen vei Punamustat johtoon näyttävällä vapaapotkumaalilla, mutta Linda Nyman toi espoolaiset vielä lopussa tasoihin. Jälkimmäinen runkosarjakohtaaminen päättyi juhannuksen alla Tapiolassa PK-35 Vantaan 0-1-voittoon. Ottelun ainoasta osumasta vastasi tuolloin Ronja Ikonen.

Punamustien tämän kauden paras maalintekijä on ollut kahdeksan kertaa osunut Heidi Kollanen. Roosa Bröijerillä on tilillään kuusi liigamaalia. FC Hongan riveissä tehoista on vastannut etenkin Ella-Rosa Huusko, joka on 11 osumallaan Naisten Liigan maalipörssissä toisena.

PK-35 Vantaan vahvuudesta puuttuvat yläloppusarjan avausottelussa varmuudella pitkään sivussa olleet Velma Oikarinen ja Ida Raustola sekä Elli-Noora Kainulainen. Tia-Maria Jaakonsaaren pelaaminen on vielä epävarmaa.

Innolla ratkaisupeleihin

Pitkältä tuntunut odotus päättyy lauantaina, kun Naisten Liigan yläloppusarja pyörähtää sarjatauon jälkeen käyntiin Myyrmäessä. PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkueen pelitauko sujui mukavasti.

– Maajoukkuetauon aikana yritimme harjoitella hieman kovempaan, mutta mukaan mahtui myös hyvä lepojakso, jonka aikana itse kukin sai ajatuksia irti jalkapallosta. Sen ansiosta kaikilla riittää taas intoa ja virtaa, mikä toivottavasti näkyy myös lauantain pelissä, Väisänen totesi.

Yläloppusarjan avausvastustaja FC Honka on Punamustille erittäin tuttu paikallisvastustaja. Väisänen uskoo, että suuria yllätyksiä ei ole luvassa, vaan ottelu noudattanee aiemmista kohtaamisista tuttua kaavaa.

– Olemme pelanneet tällä kaudella Hongan kanssa tasaisia pelejä. Vaikka pallonhallinta on ollut hieman enemmän meillä, maalipaikat ovat menneet aika tasan. Uskon, että myös lauantaina nähdään hyvin tasainen ottelu, Väisänen ennakoi.

– Honka eteni Mestarien liigassa jatkoon, joten joukkueen sisällä on varmasti hyvä tunnelma. He ovat nyt päässeet ajamaan omaa pelitapaansa sisään, joten sen myötä he ovat mahdollisesti vahvempia kuin aiemmissa peleissä.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa aikoo luottaa myös yläloppusarjassa samoihin perusperiaatteisiin kuin runkosarjassa. Joukkue on kuitenkin pyrkinyt hiomaan vielä pieniä asioita pelaamisessaan.

– Ennen taukoa pelasimme Åland Unitedia vastaan tasaisen ottelun, mutta se ei ollut ihan parasta peliämme. Kokonaisuudessaan pelaamisemme on kuitenkin ollut ihan hyvää ja olemme luoneet paljon maalipaikkoja. Isossa kuvassa emme siis aio muuttaa mitään, mutta yritämme tuoda mukaan vähän uusia asioita, Väisänen sanoi.

– Lauantaina vastaan asettuu Åland Unitedin tavoin kovaa puolustava joukkue. Meillä on ollut muutama viikko aikaa pohtia, miten luomme heitä vastaan maalipaikkoja. Toivottavasti myös onnistumme tavoittelemissamme asioissa.

Espoolaiset kohtaavat ensi viikon keskiviikkona Mestarien liigassa sveitsiläisen FC Zürichin. Väisänen tietää Punamustien monien europelikokemusten myötä, että useamman kilpailun pelaamisessa on myös omat haasteensa.

– Hongalla on tietysti Mestarien liigan peli tulossa, mutta he lähtevät varmasti täysillä voittamaan molempia pelejä. On toki mielenkiintoista nähdä, miten europelit vaikuttavat syksyn sarjapeleihin.

PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan lauantaina 8.9. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.