PK 35 Vnataa – HJK, 2 0, Naisten Liiga, 26.7.2018 23

Punamustat tasapelillä runkosarjan kakkosiksi

Naisten Liigan runkosarja päättyi Punamustien osalta tasapeliin Åland Unitedin vieraana. Tasaisessa ottelussa maalipaikat olivat molemmissa päädyissä vähissä ja pisteet tasattiin lopulta maalittomin tasalukemin. Pistejaon myötä PK-35 lähtee syksyn yläloppusarjaan sarjataulukon toiselta sijalta.

Åland United aloitti ottelun pirteästi ja kotijoukkueen paras maalintekopaikka nähtiin jo ensimmäisellä peliminuutilla. Saarelaisten laitapelaaja karkasi vasemmalta ja pääsi nokikkain Punamustien maalia vartioineen Immosen kanssa. Immonen venyi kuitenkin tärkeään torjuntaan ja pysäytti etukulmaan suuntautuneen laukauksen.

Ahvenanmaalaisten hyvän alun jälkeen peli alkoi avausjakson puolivälissä kallistua enemmän Punamustille. Se tuotti hiljalleen myös tulosta ja PK-35 Vantaa pääsi muutamaan otteeseen yrittämään maalintekoa. Vieraiden avausjakson paras maalipaikka avautui Kaisa Collinille, joka eteni vahvasti keskustaan ja laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta niukasti maalin yli. Toisessa päässä vaarallisuuttaan väläytteli etenkin Jenny Danielsson, joka puski ensin läheltä ohi ja laukoi hetkeä myöhemmin rangaistusalueen rajan takaa maalin yli.

Maalittoman avausjakson jälkeen peli jatkui tasaisena myös jälkimmäisellä jaksolla. PK-35 Vantaa sai ensimmäiseen jaksoon nähden vahvempaa otetta pelistä ja onnistui viemään pelin painopistettä selkeämmin ahvenanmaalaisten kenttäpuoliskolle. Åland United puolusti kuitenkin omaa aluettaan tiiviisti ja piti vieraat poissa maalipaikoilta. Lisäksi saarelaisten maalivahti Anna Tamminen selvitti hyvin Punamustien keskitykset ja kulmapotkut.

Punamustien toisen jakson vaarallisimmat maalipaikat nähtiin lopulta pelin viimeisen viisitoistaminuuttisen aikana. Sanna Saarinen antoi hyvän kulmapotkun maalin edustalle ja Roosa Bröijer pääsi puskemaan, mutta pusku painui niukasti maalin ohi. Aivan pelin loppuhetkillä vieraat pääsivät hyvään vastahyökkäykseen, joka päättyi Heidi Kollasen laukaukseen. Ottelun viimeiseksi maalipaikaksi jäänyt laukaus painui kuitenkin yli maalin.

Maarianhaminassa kesäillassa jäätiin lopulta ilman maaleja, joten pisteet tasattiin tuloksella 0-0. Tasapelin myötä PK-35 Vantaa säilytti runkosarjan toisen sijansa pitäen Åland Unitedin takanaan. Toinen sija takaa Punamustille hyvät lähtökohdat syksyn yläloppusarjaan.

Tasainen taistelupeli

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mielestä Ahvenanmaalla nähtiin tasainen ottelu, jossa kotijoukkue aloitti vahvasti ja vieraat ottivat pelin edetessä ohjat.

– Pelasimme avausjaksolla vastatuuleen ja Åland United tuli pelin alussa kovaa. He saivatkin heti alussa hyvän paikan, mutta Emma teki tärkeän torjunnan. Vaikka he eivät saaneet maalia, heillä oli muutama hyvä paikka, Väisänen kertasi avausjakson tapahtumia.

– Hiljalleen peli alkoi kääntyä meille. Pääsimme kierrättämään palloa hyvin ja juoksuttamaan vastustajaa leveyssuunnassa. Sen myötä saimme myös joitakin tilanteita, mutta emme päässeet ihan parhaille maalintekopaikoille. Åland United puolusti kuitenkin hyvin. Kun he pääsevät puolustamaan syvällä, viiden pelaajan puolustuslinjan ohittaminen on vaikeaa.

Väisäsen mukaan pelin jälkimmäinen jakso oli Punamustilta vahvempaa pelaamista. Se näkyi pelin painopisteen valumisessa kohti saarelaisten puolustusaluetta, mutta todella vaaralliset maalintekotilanteet jäivät lopulta vähiin.

– Toisella jaksolla muutimme vähän pelaamistamme. Sen myötä pystyimme luomaan selkeämmin ylivoimia haluamillemme alueille ja pääsimme hallitsemaan palloa korkeammalla. Lisäksi pelasimme muutamia pitkiä palloja linjan taakse ja saimme sitä kautta revittyä hieman heidän puolustustaan, Väisänen sanoi.

– Saimme useita kulmapotkuja ja pääsimme antamaan paljon keskityksiä, mutta niistä suuri osa päätyi suoraan Tammisen käsiin. Kokonaisuudessaan pääsimme hyökkäyskolmannekselle tosi hyvin, mutta emme onnistuneet murtautumaan ihan huippupaikoille.

Hyödyntämättä jääneiden hyökkäysten lisäksi Väisänen jäi harmittelemaan avausjakson tilannetta, jossa Kollanen kaadettiin rangaistusalueella. Erotuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä.

– Avausjaksolla meiltä vietiin mielestäni rangaistuspotku, kun ”Heku” kaadettiin alueella. Heku ajoi hyvin sisään ja tilanteessa näytti olevan rike, mutta tuomarin mukaan vastustaja osui ensin palloon. Se ratkaisu jäi hieman ihmetyttämään.

PK-35 Vantaa matkasi Ahvenanmaalle voitto mielessään, mutta Väisäsen mukaan pistejako oli lopulta kuitenkin molemmille osapuolille riittävä minimitulos.

– Tämä oli taistelupeli, jossa molemmat joukkueet halusivat pisteitä. Loppujen lopuksi tasapeli oli kuitenkin varmaan molemmille ihan hyvä tulos.

Väisäsen mielestä PK-35 Vantaa pääsee syksyn ratkaisupeleihin hyvistä lähtökohdista. Runkosarjan toinen sija takaa Punamustille kolme kotiottelua yläloppusarjassa.

– Piste-eroa kärkeen on nyt kolme pistettä, mutta kaikki on vielä hyvin omissa käsissämme. Myös yläloppusarjan ohjelma on mielestäni meille ihan sopiva. Turhiin pistemenetyksiin ei tietenkään ole jatkossakaan varaa.

Åland United – PK-35 Vantaa 0-0

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

10 Kaisa Collin

11 Heidi Kollanen

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

20 Eva Nyström

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer