PK 35 Vnataa – HJK, 2 0, Naisten Liiga, 26.7.2018 23

Punamustat tasapelillä runkosarjan kakkosiksi

Naisten Liigan runkosarja päättyi Punamustien osalta tasapeliin Åland Unitedin vieraana. Tasaisessa ottelussa maalipaikat olivat molemmissa päädyissä vähissä ja pisteet tasattiin lopulta maalittomin tasalukemin. Pistejaon myötä PK-35 lähtee syksyn yläloppusarjaan sarjataulukon toiselta sijalta.

Åland United aloitti ottelun pirteästi ja kotijoukkueen paras maalintekopaikka nähtiin jo ensimmäisellä peliminuutilla. Saarelaisten laitapelaaja karkasi vasemmalta ja pääsi nokikkain Punamustien maalia vartioineen Immosen kanssa. Immonen venyi kuitenkin tärkeään torjuntaan ja pysäytti etukulmaan suuntautuneen laukauksen.

Ahvenanmaalaisten hyvän alun jälkeen peli alkoi avausjakson puolivälissä kallistua enemmän Punamustille. Se tuotti hiljalleen myös tulosta ja PK-35 Vantaa pääsi muutamaan otteeseen yrittämään maalintekoa. Vieraiden avausjakson paras maalipaikka avautui Kaisa Collinille, joka eteni vahvasti keskustaan ja laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta niukasti maalin yli. Toisessa päässä vaarallisuuttaan väläytteli etenkin Jenny Danielsson, joka puski ensin läheltä ohi ja laukoi hetkeä myöhemmin rangaistusalueen rajan takaa maalin yli.

Maalittoman avausjakson jälkeen peli jatkui tasaisena myös jälkimmäisellä jaksolla. PK-35 Vantaa sai ensimmäiseen jaksoon nähden vahvempaa otetta pelistä ja onnistui viemään pelin painopistettä selkeämmin ahvenanmaalaisten kenttäpuoliskolle. Åland United puolusti kuitenkin omaa aluettaan tiiviisti ja piti vieraat poissa maalipaikoilta. Lisäksi saarelaisten maalivahti Anna Tamminen selvitti hyvin Punamustien keskitykset ja kulmapotkut.

Punamustien toisen jakson vaarallisimmat maalipaikat nähtiin lopulta pelin viimeisen viisitoistaminuuttisen aikana. Sanna Saarinen antoi hyvän kulmapotkun maalin edustalle ja Roosa Bröijer pääsi puskemaan, mutta pusku painui niukasti maalin ohi. Aivan pelin loppuhetkillä vieraat pääsivät hyvään vastahyökkäykseen, joka päättyi Heidi Kollasen laukaukseen. Ottelun viimeiseksi maalipaikaksi jäänyt laukaus painui kuitenkin yli maalin.

Maarianhaminassa kesäillassa jäätiin lopulta ilman maaleja, joten pisteet tasattiin tuloksella 0-0. Tasapelin myötä PK-35 Vantaa säilytti runkosarjan toisen sijansa pitäen Åland Unitedin takanaan. Toinen sija takaa Punamustille hyvät lähtökohdat syksyn yläloppusarjaan.

Tasainen taistelupeli

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mielestä Ahvenanmaalla nähtiin tasainen ottelu, jossa kotijoukkue aloitti vahvasti ja vieraat ottivat pelin edetessä ohjat.

– Pelasimme avausjaksolla vastatuuleen ja Åland United tuli pelin alussa kovaa. He saivatkin heti alussa hyvän paikan, mutta Emma teki tärkeän torjunnan. Vaikka he eivät saaneet maalia, heillä oli muutama hyvä paikka, Väisänen kertasi avausjakson tapahtumia.

– Hiljalleen peli alkoi kääntyä meille. Pääsimme kierrättämään palloa hyvin ja juoksuttamaan vastustajaa leveyssuunnassa. Sen myötä saimme myös joitakin tilanteita, mutta emme päässeet ihan parhaille maalintekopaikoille. Åland United puolusti kuitenkin hyvin. Kun he pääsevät puolustamaan syvällä, viiden pelaajan puolustuslinjan ohittaminen on vaikeaa.

Väisäsen mukaan pelin jälkimmäinen jakso oli Punamustilta vahvempaa pelaamista. Se näkyi pelin painopisteen valumisessa kohti saarelaisten puolustusaluetta, mutta todella vaaralliset maalintekotilanteet jäivät lopulta vähiin.

– Toisella jaksolla muutimme vähän pelaamistamme. Sen myötä pystyimme luomaan selkeämmin ylivoimia haluamillemme alueille ja pääsimme hallitsemaan palloa korkeammalla. Lisäksi pelasimme muutamia pitkiä palloja linjan taakse ja saimme sitä kautta revittyä hieman heidän puolustustaan, Väisänen sanoi.

– Saimme useita kulmapotkuja ja pääsimme antamaan paljon keskityksiä, mutta niistä suuri osa päätyi suoraan Tammisen käsiin. Kokonaisuudessaan pääsimme hyökkäyskolmannekselle tosi hyvin, mutta emme onnistuneet murtautumaan ihan huippupaikoille.

Hyödyntämättä jääneiden hyökkäysten lisäksi Väisänen jäi harmittelemaan avausjakson tilannetta, jossa Kollanen kaadettiin rangaistusalueella. Erotuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä.

– Avausjaksolla meiltä vietiin mielestäni rangaistuspotku, kun ”Heku” kaadettiin alueella. Heku ajoi hyvin sisään ja tilanteessa näytti olevan rike, mutta tuomarin mukaan vastustaja osui ensin palloon. Se ratkaisu jäi hieman ihmetyttämään.

PK-35 Vantaa matkasi Ahvenanmaalle voitto mielessään, mutta Väisäsen mukaan pistejako oli lopulta kuitenkin molemmille osapuolille riittävä minimitulos.

– Tämä oli taistelupeli, jossa molemmat joukkueet halusivat pisteitä. Loppujen lopuksi tasapeli oli kuitenkin varmaan molemmille ihan hyvä tulos.

Väisäsen mielestä PK-35 Vantaa pääsee syksyn ratkaisupeleihin hyvistä lähtökohdista. Runkosarjan toinen sija takaa Punamustille kolme kotiottelua yläloppusarjassa.

– Piste-eroa kärkeen on nyt kolme pistettä, mutta kaikki on vielä hyvin omissa käsissämme. Myös yläloppusarjan ohjelma on mielestäni meille ihan sopiva. Turhiin pistemenetyksiin ei tietenkään ole jatkossakaan varaa.

 

Åland United – PK-35 Vantaa 0-0

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

10 Kaisa Collin

11 Heidi Kollanen

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi

20 Eva Nyström

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

32 Emma Immonen

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

19 Ronja Ikonen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

 

PK-35 TV: Päävalmentaja Jari Väisäsen ja keskikenttäpelaaja Eva Nyströmin mietteet ottelusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com