PK 35 Vantaa – Pallokissat, 4 1, Naisten Liiga, 11.8.2108 62

Punamustien runkosarja huipentuu Ahvenanmaalla

Naisten Liigan runkosarja huipentuu lauantaina pelattavaan päätöskierrokseen. PK-35 Vantaan osalta runkosarja päättyy Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla. Kärkisijojen kannalta tärkeä ottelu pelataan lauantaina 18.8. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla.

Runkosarjan jälkeen Naisten Liiga jakautuu kuuden joukkueen ylä- ja neljän joukkueen alaloppusarjaan. Runkosarjan pisteet jäävät loppusarjoissa voimaan, joten sijoitusten lisäksi lauantain päätöskierroksella on jaossa vielä viimeisiä tärkeitä pisteitä ennen syksyn koitoksia.

PK-35 Vantaa lähtee runkosarjan päätöskierrokselle sarjataulukon toiselta sijalta. Kärkisijoilla on todella tasaista, sillä piikkipaikalle on eroa vain yksi piste. Lauantain vastustaja Åland United sen sijaan majailee sarjassa kolmantena vain pisteen Punamustia jäljessä.

Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa otti edellisessä sarjapelissään 4-1-kotivoiton Kuopion Pallokissoista. Kotijoukkueen osumista vastasivat tuolloin Mette Barck, Heidi Kollanen ja kahdesti osunut Roosa Bröijer.

Saarelaiset pelaavat vahvaa kautta, mutta edellisessä ottelussaan Åland United kärsi ruman 4-0-tappion Jyväskylän Pallokerhon vieraana. Kotikentällään Åland United on kuitenkin ollut vahva, sillä se on kärsinyt kotisaarellaan tällä kaudella vasta yhden tappion. ONS haki huhtikuussa Ahvenanmaalta pisteet lukemin 2-3.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut kahdeksan liigamaalia viimeistellyt Kollanen. Bröijerillä on tilillään kuusi osumaa. Åland Unitedin pelaajista Isabella Mattsson ja Signy Aarna ovat heiluttaneet verkkoa seitsemän kertaa.

Punamustien vahvuudesta puuttuvat Ahvenanmaalla varmuudella loukkaantumisten vuoksi Ida Raustola ja Velma Oikarinen sekä Pallokissoissa lainalla olevat Filippa Kilponen ja Jasmin Leppioja. Tia-Maria Jaakonsaaren pelaaminen sen sijaan on vielä epäselvää.

Tavoitteena hyvät lähtökohdat syksyyn

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan runkosarjan päätöskierroksella pelataan tärkeistä sarjapisteistä. Åland United kärsi edellisessä ottelussaan murskatappion, mutta Punamustien leirissä tiedostetaan tulevan vastustajan iskukyky.

– Tämä on molemmille todella tärkeä peli, sillä nyt ratkaistaan tärkeitä runkosarjasijoituksia ja lähtöpisteitä syksyyn. Åland United on nyt meitä pisteen verran perässä, mutta lauantaina ratkotaan se lopullinen järjestys, Väisänen sanoi.

– Åland United on esittänyt tällä kaudella vahvoja otteita. Myös viime pelissä JyPKiä vastaan heillä oli maalipaikkoja, mutta se saattoi olla heille jonkinlainen tilastotappio. He ovat yleensä aloittaneet kotonaan räväkästi, joten uskon heidän jatkavan samalla tavalla. Viime pelin tappion myötä Åland Unitedilla on varmasti kovat näyttöhalut, mutta olemme valmiina kovaan peliin.

Väisäsen mukaan saarelaisjoukkueen riveistä löytyy paljon hyviä yksilöitä, joiden kanssa Punamustien pitää olla Maarianhaminassa tarkkana.

– Åland Unitedin pelaajista Jenny Danielsson on varmasti yksi tärkeimmistä, mutta heiltä löytyy joka linjasta hyviä pelaajia, jotka ovat saaneet tällä kaudella paljon onnistumisia. Myös maalivahtipeli on lukeutunut tällä kaudella heidän vahvuuksiinsa.

PK-35 Vantaa pääsee runkosarjan päätösotteluun mukavista lähtökohdista. Väisäsen mukaan joukkueen hyvä ilmapiiri on heijastunut myös kentälle. Lauantaina Punamustien tavoitteena on päättää runkosarja hyvään suoritukseen.

– Harjoituksissa on ollut nyt hyvää tekemistä ja olemme saaneet peleissä paljon onnistumisia. Viime pelissä Pallokissoja vastaan loimme monipuolisesti paljon maalipaikkoja, mikä on tulevia pelejä ajatellen tosi hyvä juttu, Väisänen totesi.

– Puolustuksemme on pelannut varmasti. Meitä vastaan ei ole tehty helppoja maaleja, mikä on varmasti antanut lisää itseluottamusta alakerran pelaajillemme.  Lisäksi pelin avaaminen ja rakentaminen ovat sujuneet hyvin. Nyt olemme parantaneet myös murtautumisiamme, joten meillä on hyvät lähtökohdat lauantain peliin.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 18.8. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com