PK 35 Vantaa – Pallokissat, 4 1, Naisten Liiga, 11.8.2108 92

Punamustille selkeä kotivoitto Pallokissoista

PK-35 Vantaa päätti runkosarjan kotiottelunsa hienoon 4-1-voittoon Kuopion Pallokissoista. Vahvalla peliesityksellä ansaittu voitto takasi Punamustille hyvät lähtökohdat runkosarjan päätösotteluun ja syksyn yläloppusarjaan.

Helteisessä Myyrmäessä pelattu ottelu eteni vahvasti Punamustien hallinnassa, mutta vierasjoukkue siirtyi 13. minuutilla kuin varkain johtoon. Pallokissat pääsi pelaamaan omalta alueeltaan pitkän pallon Emilia Ukkoselle, joka eteni pelivälineen kanssa vahvasti rangaistusalueelle. Tiia Peltonen pääsi ahdistamaan Ukkosen päätyrajalle asti, mutta hyökkääjä onnistui ohjaamaan pallon kimmokkeen kautta pienestä kulmasta maaliin. Roosa Toivanen pääsi purkamaan pallon lähes maaliviivalta, mutta ottelun erotuomari näki sen ylittäneen maaliviivan niukasti.

Punamustien tasoitusosuma syntyi kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestä näyttävän yhdistelmän päätteeksi. Roosa Bröijer syötti pallon rangaistusalueen rajalta alaspäin Sanna Saariselle, joka jatkoi sen heti ensimmäisellä kosketuksellaan kuopiolaispuolustuksen yli. Bröijer oli suunnannut heti syöttönsä jälkeen pystysuuntaan ja pääsi Saarisen noston jälkeen läpiajoon. Pallokissojen maalia vartioinut Nea Laitila oli voimaton, kun Bröijer ohjasi pallon taka-alakulmaan.

Tasoitusmaalin jälkeen PK-35 Vantaa otti kenttätapahtumat täysin komentoonsa. Savolaisvieraat eivät päässeet hyökkäämään käytännössä lainkaan, kun taas kotijoukkue loi hyviä maalintekotilanteita tasaiseen tahtiin. Eva Nyström ohjasi kulmapotkusta pallon niukasti alakulman ohi ja Bröijerin laukaus pysähtyi Laitilan hyvään torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Heidi Kollanen laukoi rangaistusalueen rajan takaa terävästi, mutta Laitila torjui laukauksen yläriman kautta yli.

PK-35 Vantaa siirtyi vihdoin johtoon ottelun 37. minuutilla. Kollanen eteni oikealta laidalta päätyrajalle ja tarjoili syötön takaviistoon. Syöttö tavoitti rangaistusalueen rajan sisäpuolelta Mette Barckin, joka laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan oikealla jalalla etuyläkulmaan. Bröijerin ja Barckin maalien turvin kotijoukkue pääsi tauolle 2-1-johdossa.

Pelin juoni säilyi samanlaisena myös toisella jaksolla. Vieraat eivät saaneet pallollista peliään lainkaan käyntiin, sillä PK-35 Vantaa riisti pallon lähes poikkeuksetta nopeasti takaisin itselleen. Myös maalipaikkoja syntyi edelleen hyvään tahtiin.

Kotijoukkueen kolmas osuma syntyi 54. minuutilla. Hyvän ottelun pelannut Barck antoi keskialueelta sivurajan tuntumasta oivaltavan vapaapotkun Kollaselle, joka sai pelivälineen aivan rangaistusalueen rajalla. Kollanen harhautti kuopiolaispuolustajan ja sijoitti pallon varmasti sisäsyrjällä taka-alakulmaan.

Noin kaksikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä PK-35 Vantaa koetteli vieraiden maalikehikkoa toden teolla. Ensin Ashley Riefner laukoi pallon rangaistusalueen rajan takaa takatolppaan ja sitten irtopalloon ehtinyt Kollanen ohjasi pelivälineen lähietäisyydeltä ylärimaan.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin pallo kävi jälleen tolpassa, kun Kollasen ohjaus pysähtyi pystypuuhun. Tällä kertaa paluupalloon ehtinyt Bröijer tuikkasi kuitenkin pelivälineen lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Punamustilla oli hyviä tilaisuuksia vielä kasvattaa maalimääräänsä, mutta iltapäivän osumat jäivät tällä kertaa neljään. Myös Pallokissat pääsi vielä ottelun lisäajalla yrittämään maalintekoa, mutta Eeva Kettusen hyvä vapaapotku pysähtyi Emma Immosen yhtä hyvään torjuntaan. Savolaiset pääsivät vielä tuikkaamaan irtopallon maalia kohti, mutta Immonen venytti jalkansa pallon tielle. Näin ollen ottelun lopputulokseksi kirjattiin Punamustien voitto lukemin 4-1.

Voiton myötä PK-35 Vantaa ohitti sarjataulukossa oman pelinsä hävinneen Åland Unitedin ja nousi sarjan piikkipaikalle ennen sunnuntain otteluita. Samalla PK-35 Vantaa varmisti paikkansa kolmen parhaan joukossa, joten joukkue pelaa yläloppusarjassa kolme kotiottelua Myyrmäessä.

Vahva peliesitys

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen, mutta samalla hän myönsi, että PK-35 Vantaa ei ollut aivan parhaimmillaan vielä ottelun alkuhetkillä.

– Aloitimme pelin vähän varovaisesti ja meille tuli hieman liikaa vähän turhia virheitä. Pallokissojen Ukkonen pääsi tekemään hyvän yksilösuorituksen päätteeksi maalin, joka toimi oikeastaan hyvänä herätyksenä joukkueellemme, Väisänen tuumi.

Pallokissat vastasi ottelun ensimmäisestä maalista, mutta 0-1-osuman jälkeen vieraat eivät enää päässeet maalintekopaikoille. Väisäsen mukaan kotijoukkueen kollektiivinen puolustuspeli sujui mallikkaasti.

– Takaiskumaaliin johtaneessa tilanteessa kenttätasapainomme ei ollut kunnossa, mutta siitä eteenpäin se oli oikein hyvää. Etenkin toisella jaksolla puolustimme hyvin ja onnistuimme heti omien pallonmenetystemmekin jälkeen riistämään pallon heti takaisin, Väisänen totesi.

– Paria poikkeusta lukuun ottamatta yläkerran prässimme toimi oikein hyvin ja etenkään toisella jaksolla Pallokissat ei päässyt sen alta lainkaan pois. Kun he avasivat peliä lyhyillä syötöillä, pääsimme hyvin ohjailtua heitä sopiville alueille ja saimme sitten nopeasti iskemällä riistoja hyvissä paikoissa.

Myös hyökkäyspäässä nähtiin useita onnistumisia, kun PK-35 Vantaa jatkoi heinä-elokuun hyvää maalivirettään. Selvänumeroinen voitto ja monen pelaajan hyvät onnistumiset lämmittivät myös valmennuksen mieltä.

– Hyökkäyssuuntaan onnistuimme tänään rakentamaan koko ajan tilanteita joka suunnasta. Pelasimme paljon hienoja nostoja ja jatkoja. Viimeistelymme olisi voinut olla vieläkin parempaa, mutta toisaalta teimme kuitenkin neljä maalia. Lisäksi meillä oli monta tolppaa ja paljon kulmapotkuja. Loimme paljon tilanteita, joten siihen voimme olla tyytyväisiä, Väisänen arvioi.

– Olimme koko joukkueena vahvoja hyökkäyssuuntaan. Toki yksittäisistä pelaajista esimerkiksi Mette oli vauhtiin päästyään hyvä. Hän teki hienon maalin vielä heikommalla jalallaan ja antoi loistavia syöttöjä. Etenkin 3-1-osumaan johtanut vapaapotku oli todella oivaltava.

Yksi ottelun hienoimmista hetkistä nähtiin noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Netta Koso otettiin vaihdosta kentälle. Peliminuutit olivat Koson ensimmäiset yli 13 kuukauden riivanneen loukkaantumisen jälkeen.

– Netta palasi todella pitkän tauon jälkeen mukaan ja oli hienoa, että pääsimme antamaan hänelle tärkeitä minuutteja. Hän myös onnistui heti kentällä hyvin, Väisänen sanoi.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat ensi lauantaina 18.8. runkosarjan päätösottelulla Åland Unitedin vieraana Maarianhaminassa. Yläloppusarjan otteluohjelma selviää pian runkosarjan päättymisen jälkeen.

 

PK-35 Vantaa – Pallokissat 4-1 (2-1)

13´ 0-1 Emilia Ukkonen

14´ 1-1 Roosa Bröijer

37´ 2-1 Mette Barck

54´ 3-1 Heidi Kollanen

77´ 4-1 Roosa Bröijer

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

11 Heidi Kollanen (85´ Ronja Ikonen)

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (80´ Netta Koso)

17 Mette Barck (64´ Vilma Väisänen)

20 Eva Nyström

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

32 Emma Immonen

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

9 Netta Koso

18 Ella Hopponen

19 Ronja Ikonen

24 Elli-Noora Kainulainen

 

PK-35 TV: Mette Barckin ja Netta Koson mietteet kotivoitosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com