PK 35 Vantaa – Åland United, 1 1, Naisten Liiga, 19.5.2018 27

PK-35 Vantaa 2-7-voitolla Suomen Cupin lohkovaiheeseen

Punamustien tämän vuoden ensimmäinen Suomen Cupin ottelu jäi voiton myötä samalla myös viimeiseksi. PK-35 Vantaa kaatoi FC Espoon vieraskentällä lukemin 2-7 ja varmisti paikkansa ensi vuoden puolella pelattavassa lohkovaiheessa. Maalirikkaassa ottelussa vieraat nousivat kahden maalin takaa-ajoasemasta viiden maalin voittoon.

Kaksi sarjaporrasta Punamustia alempana pelaava FC Espoo sai lauantai-iltapäivän otteluun unelma-alun. Espoolaisten Aurora Troberg karkasi jo ensimmäisellä minuutilla hyvästä läpisyötöstä nokikkain Punamustien maalivahdin Emma Immosen kanssa ja laukoi pallon etukulmasta maaliin. Kun PK-35 Vantaa ei ollut alussa kunnolla hereillä, FC Espoo karkasi jo 2-0-johtoon. Toisesta osumasta vastasi Anna-Riikka Pousi, joka sai poikittaissyötön takatolpalle ja pääsi siirtämään pallon läheltä verkon perukoille.

Kotijoukkueen kahden osuman jälkeen peli oli täyttä Punamustien hallintaa ja maalipaikkoja syntyi tasaiseen tahtiin. Reilun varttitunnin pelin jälkeen vieraat saivat rangaistuspotkun, jota asettui laukomaan Heidi Kollanen. Espoolaisten maalivahti onnistui torjumaan Kollasen yrityksen, mutta Mette Barck ehti ensimmäisenä laukomaan irtopallon maaliin.

Tasoitusosuma syntyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Barck antoi vasemmalta laidalta nappikeskityksen ja Ronja Ikonen puski pallon maalivahdin käsien edestä maaliin. 36. minuutilla PK-35 Vantaa siirtyi ensimmäisen kerran johtoon, kun Kollanen sai pallon rangaistusalueella ja laukoi sen varmasti takakulmaan.

Vieraat pääsivät kaunistelemaan lukemia kertaalleen vielä avausjaksolla. Elina Salmi nousi 41. minuutilla vahvasti oikealta ja tarjoili syötön rangaistusalueen rajalle. Ikonen harhautti yhden puolustajan ja pääsi lopulta sijoittamaan pallon rauhassa alakulmaan. Kahdesta aikaisesta takaiskuosumasta huolimatta PK-35 Vantaa pääsi siis tauolle 2-4-johdossa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa jatkoi vastustajansa juoksuttamista ja loi tiheään tahtiin hyviä maalintekopaikkoja. Punamustien viides osuma nähtiin heti tauon jälkeen, kun kauden ensimmäisen ottelunsa pelanneen Ella Hopposen laukaus painui noin 20 metristä maalivahdin käsien kautta takakulmaan.

PK-35 Vantaa osui vielä toistamiseen toisen jakson ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Mimmi Nurmela vapautti Kollasen, joka eteni rangaistusalueelle ja syötti päätyrajan tuntumasta takaviistoon. Syöttö tavoitti Barckin, joka siirsi pelivälineen varmasti verkon perukoille.

FC Espoo puolusti lähes koko toisen jakson omalla alueellaan. Kotijoukkue pääsi kuitenkin myös muutamaan nopeaan vastaiskuun ja Immonen joutui kertaalleen jopa torjuntatöihin. Sinipaidat eivät kuitenkaan enää onnistuneet kasvattamaan maalimääräänsä. Vieraat sen sijaan osuivat vielä kerran ottelun viimeisellä peliminuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Kaisa Collin pääsi kääntymään rangaistusalueen rajalla ja laukoi pallon etualakulmaan.

PK-35 Vantaa vei lopulta voiton lukemin 2-7 ja jatkaa Suomen Cupin pelejään ensi vuoden lohkovaiheessa.  FC Espoo sen sijaan jatkaa karsintakierrosten pelaamista ja tavoittelee vielä viimeisiä lohkovaihepaikkoja.

Vaikea alku kuitattiin nopeasti

Suomen Cupin avauspeli sai Laaksolahden tekonurmella heti alussa yllättävän käänteen, kun kaksi sarjaporrasta alempana pelaava FC Espoo karkasi jo kahden maalin johtoon. Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue luotti kuitenkin koko ajan omaan osaamiseensa.

– Tiesimme, että FC Espoolla on nopeita pelaajia, jotka pystyvät hyviin vastaiskuihin. He hyödynsivät ne heti alussa ja tekivät kaksi maalia. Takaiskut eivät kuitenkaan lamaannuttaneet meitä. Luotimme omaan pelaamiseemme, jaksoimme jauhaa ja loimme paikkoja, Väisänen sanoi.

– FC Espoo oli ensimmäiset 20 minuuttia pirteä, mutta sen jälkeen peli kääntyi väkisin meille. Aika nopeasti käänsimme tappioaseman johdoksemme ja tauolle pääsimme jo turvallisessa johtoasemassa.

Toisella jaksolla pelin voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä, mutta vieraat jatkoivat loppuun asti tutulla tyylillään. Väisänen jakoi kehuja myös pirteästi esiintyneelle vastustajajoukkueelle.

– Pääsimme toiselle jaksolle hyvästä tilanteesta ja yritimme parantaa pelaamistamme. Mielestäni myös onnistuimme, sillä saimme toisella jaksolla hurjan määrän maalipaikkoja. Meillä oli riittävästi paikkoja jopa maalimäärämme tuplaamiseen, Väisänen totesi.

– FC Espoon puolustus pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja heidän maalivahtinsa esitti hyviä torjuntoja. He pelasivat loppuun asti siististi ja pyrkivät pelaavaan jalkapalloon.

Punamustien riveissä nähtiin lauantai-iltapäivänä useita onnistujia ja moni vähemmälle vastuulle jäänyt pelaaja sai hyvän näyttöpaikan. Ella Hopponen pelasi kauden avauspelinsä, Elli-Noora Kainulainen pääsi ensimmäisen kerran avauskokoonpanoon ja esimerkiksi Ronja Ikonen sekä Mette Barck onnistuivat kahdesti maalinteossa.

– Pääsimme tänään antamaan enemmän peliaikaa myös niille pelaajille, jotka eivät ole muuten pelanneet vielä isoja minuutteja. Se oli tosi tärkeää joukkueen ja pelaajien kannalta. Vastuuta saaneet pelaajat myös onnistuivat tänään hyvin, Väisänen kiitteli.

– Totta kai sekin oli tärkeää, että varmistimme heti lohkovaihepaikkamme. Nyt saamme keskittyä loppukesän ja syksyn ajan vain tärkeisiin sarjapeleihin.

Punamustien pelit jatkuvat Naisten Liigan merkeissä jälleen viikon kuluttua lauantaina 11.8. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Kuopion Pallokissat.

 

FC Espoo – PK-35 Vantaa 2-7 (2-4)

1´ 1-0 Aurora Troberg

11´ 2-0 Anna-Riikka Pousi

17´ 2-1 Mette Barck

20´ 2-2 Ronja Ikonen

36´ 2-3 Heidi Kollanen

41´ 2-4 Ronja Ikonen

46´ 2-5 Ella Hopponen

54´ 2-6 Mette Barck

90´ 2-7 Kaisa Collin

 

Avauskokoonpano:

6 Mimmi Nurmela

8 Vilma Väisänen

11 Heidi Kollanen

14 Elina Salmi

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

19 Ronja Ikonen (67´ Ronja Ikonen)

20 Eva Nyström

24 Elli-Noora Kainulainen (50´ Sanna Saarinen)

26 Roosa Toivanen (79´ Roosa Bröijer)

32 Emma Immonen

 

Vaihtopelaajat:

3 Tiia Peltonen

10 Kaisa Collin

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

25 Ashley Riefner

28 Roosa Bröijer

 

PK-35 TV: Ella Hopposen ja Mette Barckin mietteet 2-7-voitosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com