PK 35 Vantaa – TPS, 2 1, Naisten Liiga, 16.6.2018 43 (1)

PK-35 Vantaa aloittaa Suomen Cupin FC Espoon vieraana

Naisten Liigassa vietetään otteluvapaata viikonloppua, mutta sarjapelien sijaan PK-35 Vantaa pääsee tositoimiin Suomen Cupissa. Punamustien osalta cup-taival alkaa vierasottelulla Kakkosessa pelaavaa FC Espoota vastaan. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 4.8. klo 15.30 Laaksolahden tekonurmella.

Uudistunut naisten Suomen Cup jakautuu ensimmäistä kertaa kahdelle kalenterivuodelle. Vuoden 2019 Suomen Cupin ensimmäiset ottelut pelataan jo nyt loppukesän ja syksyn aikana, minkä jälkeen kilpailu jatkuu alkuvuonna lohkovaiheen merkeissä. Suurta kummastusta herättänyt uusi formaatti alkaa liigajoukkueiden osalta niin kutsutulla Superkierroksella, jonka voittajat etenevät suoraan ensi vuoden lohkovaiheeseen. Häviäjät sen sijaan jatkavat karsintakierroksen pelaamista ja taistelevat viimeisistä jäljelle jäävistä lohkovaihepaikoista.

Neljästi Suomen Cupin voittanut PK-35 Vantaa eteni viime syksynä loppuotteluun asti ja sai lopulta kaulaansa hopeiset cup-mitalit. Nyt Punamustien tavoitteena on varmistaa ensi vuoden lohkovaihepaikkansa heti ensimmäisen tilaisuuden tullen lauantaina. Naisten Liigan tämän hetken sarjakolmonen kohtaa kaksi sarjaporrasta alempana majailevan ryhmän, mutta joukkue varoo aliarvioimasta vastustajaansa.

FC Espoo pelaa naisten Kakkosen B-lohkossa. Espoolaiset ovat pääkaupunkiseudun joukkueista koostuvassa lohkossa neljäntenä seitsemän pistettä kärkeä jäljessä. Tiistain sarjaottelussaan FC Espoo kärsi 0-1-kotitappion tuloksellisesti vakuuttavaa kautta pelanneelle NJS:lle. FC Espoon hyökkäyspelaaminen on ollut sarjan tehokkainta, mutta myös sinipaitojen oma verkko on heilunut tiheään tahtiin.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat cup-avauksessa varmuudella Velma Oikarinen, Ida Raustola, Netta Koso ja Tia-Maria Jaakonsaari.

Asenne kunnossa alusta lähtien

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaalla on hyvät lähtökohdat lauantain Suomen Cupin otteluun. Jokaiselle pelipaikalle löytyy hyviä pelikuntoisia vaihtoehtoja.

– Tilanteemme on siltä osin hyvä, että uusia vammoja tai flunssatapauksia ei ole. Pääsemme lauantain peliin samalla pelaajaryhmällä kuin HJK:ta vastaan.

FC Espoo pelaa kaksi sarjaporrasta Punamustia alempana, mutta Väisäsen mukaan se ei saa vaikuttaa otteluun valmistautumiseen. Väisänen näki espoolaisten edellisen sarjapelin ja tietää, millaisen joukkueen PK-35 Vantaa kohtaa lauantaina.

– Emme missään tapauksessa aliarvioi vastustajaa. FC Espoo on fyysisesti hyvä joukkue, jolla on keskikentällä taitavia pelaajia. He pyrkivät pelaavaan jalkapalloon ja heillä on selkeä ajatus siitä, miten he haluavat pelata, Väisänen sanoi.

– Tärkeintä on se, että menemme peliin hyvällä asenteella ja maltamme tehdä asioita sovitulla tavalla. Tämä on meille tärkeä peli, jonka haluamme ehdottomasti voittaa. Edellinen kokemuksemme Kakkosen joukkueista on viime vuodelta, jolloin kohtasimme cupissa NJS:n. Voitimme 0-6, mutta he pelasivat meitä vastaan hyvän pelin.

Suomen Cupin ottelu FC Espoo – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 4.8. klo 15.30 Laaksolahden tekonurmella Espoossa.