PK 35 Vantaa – TPS, 2 1, Naisten Liiga, 16.6.2018 43 (1)

PK-35 Vantaa aloittaa Suomen Cupin FC Espoon vieraana

Naisten Liigassa vietetään otteluvapaata viikonloppua, mutta sarjapelien sijaan PK-35 Vantaa pääsee tositoimiin Suomen Cupissa. Punamustien osalta cup-taival alkaa vierasottelulla Kakkosessa pelaavaa FC Espoota vastaan. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 4.8. klo 15.30 Laaksolahden tekonurmella.

Uudistunut naisten Suomen Cup jakautuu ensimmäistä kertaa kahdelle kalenterivuodelle. Vuoden 2019 Suomen Cupin ensimmäiset ottelut pelataan jo nyt loppukesän ja syksyn aikana, minkä jälkeen kilpailu jatkuu alkuvuonna lohkovaiheen merkeissä. Suurta kummastusta herättänyt uusi formaatti alkaa liigajoukkueiden osalta niin kutsutulla Superkierroksella, jonka voittajat etenevät suoraan ensi vuoden lohkovaiheeseen. Häviäjät sen sijaan jatkavat karsintakierroksen pelaamista ja taistelevat viimeisistä jäljelle jäävistä lohkovaihepaikoista.

Neljästi Suomen Cupin voittanut PK-35 Vantaa eteni viime syksynä loppuotteluun asti ja sai lopulta kaulaansa hopeiset cup-mitalit. Nyt Punamustien tavoitteena on varmistaa ensi vuoden lohkovaihepaikkansa heti ensimmäisen tilaisuuden tullen lauantaina. Naisten Liigan tämän hetken sarjakolmonen kohtaa kaksi sarjaporrasta alempana majailevan ryhmän, mutta joukkue varoo aliarvioimasta vastustajaansa.

FC Espoo pelaa naisten Kakkosen B-lohkossa. Espoolaiset ovat pääkaupunkiseudun joukkueista koostuvassa lohkossa neljäntenä seitsemän pistettä kärkeä jäljessä. Tiistain sarjaottelussaan FC Espoo kärsi 0-1-kotitappion tuloksellisesti vakuuttavaa kautta pelanneelle NJS:lle. FC Espoon hyökkäyspelaaminen on ollut sarjan tehokkainta, mutta myös sinipaitojen oma verkko on heilunut tiheään tahtiin.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat cup-avauksessa varmuudella Velma Oikarinen, Ida Raustola, Netta Koso ja Tia-Maria Jaakonsaari.

Asenne kunnossa alusta lähtien

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaalla on hyvät lähtökohdat lauantain Suomen Cupin otteluun. Jokaiselle pelipaikalle löytyy hyviä pelikuntoisia vaihtoehtoja.

– Tilanteemme on siltä osin hyvä, että uusia vammoja tai flunssatapauksia ei ole. Pääsemme lauantain peliin samalla pelaajaryhmällä kuin HJK:ta vastaan.

FC Espoo pelaa kaksi sarjaporrasta Punamustia alempana, mutta Väisäsen mukaan se ei saa vaikuttaa otteluun valmistautumiseen. Väisänen näki espoolaisten edellisen sarjapelin ja tietää, millaisen joukkueen PK-35 Vantaa kohtaa lauantaina.

– Emme missään tapauksessa aliarvioi vastustajaa. FC Espoo on fyysisesti hyvä joukkue, jolla on keskikentällä taitavia pelaajia. He pyrkivät pelaavaan jalkapalloon ja heillä on selkeä ajatus siitä, miten he haluavat pelata, Väisänen sanoi.

– Tärkeintä on se, että menemme peliin hyvällä asenteella ja maltamme tehdä asioita sovitulla tavalla. Tämä on meille tärkeä peli, jonka haluamme ehdottomasti voittaa. Edellinen kokemuksemme Kakkosen joukkueista on viime vuodelta, jolloin kohtasimme cupissa NJS:n. Voitimme 0-6, mutta he pelasivat meitä vastaan hyvän pelin.

Suomen Cupin ottelu FC Espoo – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 4.8. klo 15.30 Laaksolahden tekonurmella Espoossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com