UUTISET

Punamustille vakuuttava voitto HJK:sta

27.7.2018

Punamustien paluu Myyrmäen jalkapallostadionille sujui voitokkaasti, kun HJK kaatui pääkaupunkiseudun paikallisottelussa lukemin 2-0. Avausjakso oli maaliton, mutta toisella jaksolla PK-35 Vantaa hyydytti vieraat pallonhallinnallaan ja otti lopulta vakuuttavan voiton.

Ottelun avausjakso oli helteisessä Myyrmäessä tarkkaa pelaamista eikä vaarallisia maalipaikkoja nähty kummassakaan päädyssä. PK-35 Vantaa otti pallonhallinnan alusta lähtien itselleen, kun taas vierailija HJK pyrki puolustamaan tiiviisti ja odotti tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Muutamaa matalana maalin edustalle annettua keskitystä ja puolustajien peittämää laukausta lukuun ottamatta maalintekoyritykset jäivät kuitenkin vähiin.

Tauon jälkeen kotijoukkue lisäsi vauhtia ja onnistui luomaan vahvemmin painetta sinivalkoisten puolustusalueelle. Se tuotti lopulta 50. peliminuutilla kulmapotkun ja siitä syntyneen ottelun avausmaalin. Sanna Saarinen antoi hyvän kulmapotkun maalinedusruuhkaan ja Heidi Kollanen pääsi ohjaamaan pallon polvellaan takakulmaan.

Toisella jaksolla Punamustilla oli vielä avausjaksoa vahvempi ote kenttätapahtumista ja kotijoukkue käänsi suurimman osan kaksinkamppailutilanteista edukseen. Toiseen osumaankin avautui hyvä tilaisuus, kun Kaisa Collin karkasi oikealla laidalla ja pääsi laukomaan, mutta veto painui etuyläkulmasta ohi. Toisessa päässä HJK:n Linda Ruutu pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan takaa, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

PK-35 Vantaa sen sijaan hyödynsi seuraavan tilanteensa 75. minuutilla. Collin pääsi tarjoilemaan hyvän keskityksen oikealta laidalta ja Ashley Riefner pääsi laukomaan takatolpalta suoraan ilmasta. Riefnerin veto upposi yläriman kautta maaliin ja vei Punamustat jo 2-0-johtoon.

Kotijoukkueen toisen osuman myötä ilmassa oli jo vahvasti ratkaisun makua. PK-35 Vantaa malttoi pitää palloa ja pelata tilanteita rauhallisesti. Koko joukkue osoitti läpi ottelun vahvaa taistelutahtoa ja jokainen pelaaja antoi kaikkensa tilanne toisensa jälkeen. Hienon ottelun pelanneet Eva Nyström ja Sanna Saarinen pitivät huolen siitä, että keskikentän hallinta pystyi tukevasti Punamustilla.

Aivan pelin viime hetkillä HJK pääsi vielä antamaan hyvän keskityksen oikealta, mutta Hanne Ojanperä puski pallon rangaistuspilkun kohdalta suoraan Mäkelän käsiin. HJK ei saanut missään vaiheessa kunnon takaa-ajoa käyntiin ja lopulta se jäi Myyrmäessä maaleitta. PK-35 Vantaa vei sarjapisteet vahvalla esityksellä lukemin 2-0 ja nousi sarjataulukossa pisteen päähän illan vastustajastaan.

Kahden erilaisen joukkueen kohtaaminen

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Hänen mukaansa joukkue tiedosti hyvin HJK-ottelun tärkeyden ja osasi kanavoida sen oikealla tavalla taistelutahdoksi.

– Pelasimme tosi vahvan pelin ja onnistuimme hyvin haluamissamme asioissa. Se näkyi tänään kentällä selkeästi, että koko joukkue pelasi voitosta ja todella halusi sitä. Olimme tähän peliin se valmiimpi joukkue ja mielestäni osoitimme halunneemme voittoa enemmän, Väisänen sanoi.

– Tämä oli meille seitsemän pisteen peli. Tiesimme panokset ja valmistauduimme tähän otteluun huolella. Etenimme kuitenkin tilanne kerrallaan ja onnistuimme siinä hyvin.

Väisäsen mukaan onnistujia löytyi torstai-iltana laajalta rintamalta. Avausjaksolla molempien joukkueiden pelaaminen oli vielä varsin varovaista, mutta toisella jaksolla PK-35 Vantaa otti ohjat tiukasti käsiinsä.

– Olimme vahvoja kentän joka osa-alueella, joten on vaikeaa nostaa yksittäisiä pelaajia muiden yläpuolelle. Kun meille sattui kentällä virheitä, pystyimme reagoimaan niihinkin joukkueena hienosti. Etenkin toiselle jaksolle tulimme terävästi ja olimme vahvoja 1v1-tilanteissa. Se näkyi muun muassa siinä, miten otimme keskikentän haltuumme, Väisänen kertasi pelin tapahtumia.

– Se oli todella tärkeää, että joukkue jaksoi tehdä kovasti töitä tuollaisessa kuumuudessa. Pidimme palloa, juoksutimme HJK:ta ja saimme heistä mehut pois. Riisuimme HJK:n aseista ja onnistuimme hyydyttämään heidät.

PK-35 Vantaa piti vieraansa lähes täysin poissa vaarallisilta maalipaikoilta.  Sen oma hyökkäyspelaaminen sen sijaan tuotti hellesäässä kaksi täysosumaa. Väisänen myönsi, että avausmaalin merkitys oli kärkiottelussa jopa tavanomaista suurempi.

– Yhtä puskupaikkaa lukuun ottamatta HJK ei saanut juuri muita tilanteita ja esimerkiksi Vilma Hakala pystyi tosi hyvin kurissa. Heille ei tainnut olla edes yhtään kulmapotkuja, kun taas meillä oli niitä useita. Se kertoo tietysti paljon pelin luonteesta, Väisänen totesi.

– Saimme riittävästi maalipaikkoja ja käytimme tällä kertaa niistä kaksi. Oli hienoa, että teimme myös erikoistilannemaalin HJK:n kaltaista pääpelivoimaista joukkuetta vastaan. Tavoitteenamme oli se, että HJK ei saa ensimmäistä maalia ja pääse taas vetäytymään. Tänään heillä ei ollut siihen mahdollisuutta. Kun teimme ensimmäisen maalin, tiesimme olevamme jo todella vahvoilla.

Väisäsen mukaan tärkeä voitto perustui ennen kaikkea Punamustien vahvaan pallonhallintaan.

– Kentällä oli tänään kaksi joukkuetta, jotka haluavat pelata jalkapalloa eri tavoin. Tällä kertaa niistä se pallonhallintajoukkue oli vahvempi.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina 11.8. kotiottelulla Kuopion Pallokissoja vastaan. Sitä ennen PK-35 Vantaa pelaa vielä lauantaina 4.8. Suomen Cupissa vierasottelun FC Espoota vastaan.

 

PK-35 Vantaa – HJK 2-0 (0-0)

50´ 1-0 Heidi Kollanen

75´ 2-0 Ashley Riefner

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

10 Kaisa Collin

11 Heidi Kollanen (90+1´ Ronja Ikonen)

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (77´ Tia-Maria Jaakonsaari)

20 Eva Nyström

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

19 Ronja Ikonen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

24 Elli-Noora Kainulainen

32 Emma Immonen

 

PK-35 TV: Eva Nyströmin ja Heidi Kollasen mietteet HJK-voitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.