PK 35 Vantaa – HJK 26.7.2018

Torstain paikallisottelussa vastassa HJK

PK-35 Vantaa palaa torstaina kotikentälleen lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Silloin pelataan pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun Punamustien vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu pelataan torstaina 26.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Paikallispelin lisäksi kyseessä on myös Naisten Liigan kärkiottelu, sillä HJK majailee sarjan kärjessä ja PK-35 Vantaa kolmantena. Eroa joukkueiden välillä on neljä pistettä ennen torstain keskinäistä kohtaamista. Runkosarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta ennen kuin sarja jakautuu ylä- ja alaloppusarjaan.

PK-35 Vantaa on kerännyt 31 sarjapistettä yhdeksällä voitolla ja neljällä tasapelillä. Tappioita se on kärsinyt kaksi. Viime viikonloppuna joukkue palasi jälleen voittojen tielle, kun se kaatoi Ilveksen Tampereella lukemin 1-4. Punamustien osumista vastasivat Ashley Riefner, Sanna Saarinen, Eva Nyström ja Roosa Bröijer.

HJK:lla sen sijaan on kasassa neljä pistettä enemmän. 15 ottelustaan helsinkiläiset ovat voittaneet yksitoista, pelanneet kahdesti tasan ja hävinneet kaksi. Viime viikonloppuna HJK kaatoi kotonaan JyPKin tiukan ottelun päätteeksi lukemin 2-1. Kotijoukkueen osumista vastasivat Hanne Ojanperä ja Vilma Hakala.

Torstain ottelussa kohtaa kaksi tiivistä puolustusta, sillä sekä PK-35 Vantaan että HJK:n verkkoon on tehty tällä kaudella vain 13 maalia. Punamustien hyökkäys sen sijaan on ollut seitsemän osuman verran sinivalkoisia tehokkaampi. PK-35 Vantaa on ollut kotikentällään tällä kaudella tappioton, kun taas HJK on kärsinyt molemmat tappionsa juuri vieraspeleissä.

Joukkueiden tämän kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin toukokuun alussa Töölössä. Tuolloin HJK vei sarjapisteet lukemin 1-0 Ruohomaan pelin alkuhetkillä viimeistelemällä osumalla.

Punamustien paras maalintekijä tämän kauden liigapeleissä on ollut kuudesti osunut Heidi Kollanen. Kaisa Collinilla on tilillään viisi osumaa. HJK:n tehokkain pelaaja sen sijaan on ollut kuudesti osunut Vilma Hakala.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat torstain paikallisottelussa varmuudella ainoastaan pitkään sivussa olleet Velma Oikarinen, Ida Raustola ja Netta Koso. Kahdesta viimeisimmästä ottelusta puuttunut Tia-Maria Jaakonsaari sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Tavoitteena puolustuksen murtaminen

Torstai-illan ottelu on Punamustien ensimmäinen peli Myyrmäen jalkapallostadionilla lähes kahteen kuukauteen. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue palaa kotikentälleen hyvillä mielin ja hyvässä vireystilassa.

– On hienoa palata jälleen pitkän tauon jälkeen kotikentälle. Meillä on alla hyvä peli Tampereella. Onnistuimme palaamaan voittokantaan ja saimme onnistumisia laajalla rintamalla, Väisänen sanoi.

– Näyttäisi siltä, että saamme pikkuvammat ja flunssat on jälleen selätetty ja kaikki ovat jälleen käytettävissä. Siltä osin meillä on hyvät lähtökohdat peliin. Olemme valmistautuneet HJK-kohtaamiseen koko alkuviikon.

Pääkaupunkiseudun joukkueet tuntevat toisensa hyvin, joten Väisänen ei usko, että torstaina nähdään suuria yllätyksiä. PK-35 Vantaa pyrkii jälleen aloitteelliseen pelaamiseen, kun taas HJK lähestyy peliä todennäköisesti puolustuksen kautta.

– HJK pelaa vahvaa Heidän pelinsä perustuu etenkin vahvaan puolustuspeliin ja he ovat haalineet omilla vahvuuksillaan paljon pisteitä. Viimeksi hallitsimme kenttätapahtumia hyvin, mutta HJK piti meidät poissa vaarallisilta maalintekosektoreilta. Tunnemme heidän vahvuutensa, joten pyrimme nyt löytämään ne aukot, joista pääsemme maalipaikoille, Väisänen tuumi.

– He ovat hyviä myös vastahyökkäyksissä ja viimeksi he iskivät meitä vastaan maalin juuri nopeasta hyökkäyksestä pienen merkkausvirheen seurauksena. Nyt meidän pitää olla tarkempia maalin edustalla.

Yksittäisistä pelaajista Väisänen nostaa esiin kaksi HJK:n hyökkäyspään pelaajaa, jotka ovat kantaneet tällä kaudella suurinta osaa joukkueensa maalintekovastuusta.

– Vilma Hakala on ollut hyvä vasemmalla laidalla ja Hanna Ruohomaa on onnistunut kärjessä. He ovat HJK:n selkeät syömähampaat, vaikka heiltä löytyy toki hyviä pelaajia muiltakin pelipaikoilta.

PK-35 Vantaa – HJK pelataan torstaina 26.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com