Iina Salmi, Pelaajakuva 2018

Iina Salmi siirtyy Ajaxin riveihin

Punamustien Iina Salmi suuntaa uusien haasteiden perään. Salmi jatkaa uraansa ulkomailla ja siirtyy hollantilaisen suurseuran Ajaxin riveihin.

Pari edelliskautta Ruotsissa pelannut Salmi palasi PK-35 Vantaan paitaan tammikuussa. Tavoitteena oli jo silloin paluu ulkomaille, mikä toteutui lopulta puoli vuotta myöhemmin. Tämän kauden Naisten Liigassa Salmi ehti pelata 11 ottelua, joissa hän viimeisteli kuusi maalia.

Amsterdamilainen Ajax on kiistatta Hollannin suurin seura, joka tunnetaan laajasti ympäri maailman. Naisten jalkapalloon Ajax on alkanut panostaa vasta tällä vuosikymmenellä, mutta se on saanut nopeasti tuloksia. Seura on voittanut kaksi edellistä Hollannin mestaruutta ja Hollannin cupin mestaruutta. Tuplamestarina kauteen lähtevä Ajax osallistuu nyt toista kertaa myös naisten Mestarien liigaan.

Määrätietoisesti eteenpäin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan jo talvella oli selvää, että Salmi pyrkii määrätietoisesti takaisin ulkomaisille pelikentille. Punamustien riveissä Salmi pääsi nopeasti hyvään pelivireeseen.

– Iina on tehnyt Suomeen palattuaan kovasti töitä, päässyt hyvään kuntoon ja näyttänyt taas parasta osaamistaan. Hänellä on ollut kova halu päästä eteenpäin ja nyt hän saa hienon mahdollisuuden siirtyä isoon seuraan, Väisänen sanoi.

– Iina on jo melko kokenut pelaaja ja kahden Ruotsissa vietetyn kauden perusteella hän tietää hyvin, mitä pelaajilta vaaditaan ulkomailla. Nyt hän siirtyy uuteen maahan, mutta uskon Iinan pelityylin sopivan hyvin hollantilaiseen jalkapalloon, sillä meidän tavoin hekin pyrkivät pallonhallintapeliin ja yksilötaitojen hyödyntämiseen.

Salmi jatkaa PK-35 Vantaasta viime vuosina isoihin seuroihin siirtyneiden pelaajien listaa. Väisäsen mukaan sillä on suuri merkitys, että myös ulkomaiset seurat tietävät millaisia pelaajia Punamustien riveistä löytyy.

– Olen puhunut Ajaxin valmentajan kanssa ja he olivat hyvin tietoisia pelitavastamme. Pelitapamme kehittää pelaajia ja se on huomattu myös maailmalla. Silloin myös yksilöt nousevat vahvemmin esiin.

Uusien haasteiden pariin siirtyvä Salmi kiittää Punamustia yhteisestä puolesta kaudesta ja aikoo seurata joukkueen otteita myös Hollannista käsin.

– Iso kiitos koko PK-35 Vantaan porukalle kuluneesta alkukaudesta! On ollut hienoa pelata näin taitavassa ryhmässä. Pidän loppukauden ajan teille peukkuja täältä vähän kauempaa. Toivottavasti mestaruus saadaan takaisin Vantaalle!

PK-35 Vantaa kiittää Iinaa yhteisestä ajasta ja toivottaa onnea Hollantiin!