Iina Salmi, Pelaajakuva 2018

Iina Salmi siirtyy Ajaxin riveihin

Punamustien Iina Salmi suuntaa uusien haasteiden perään. Salmi jatkaa uraansa ulkomailla ja siirtyy hollantilaisen suurseuran Ajaxin riveihin.

Pari edelliskautta Ruotsissa pelannut Salmi palasi PK-35 Vantaan paitaan tammikuussa. Tavoitteena oli jo silloin paluu ulkomaille, mikä toteutui lopulta puoli vuotta myöhemmin. Tämän kauden Naisten Liigassa Salmi ehti pelata 11 ottelua, joissa hän viimeisteli kuusi maalia.

Amsterdamilainen Ajax on kiistatta Hollannin suurin seura, joka tunnetaan laajasti ympäri maailman. Naisten jalkapalloon Ajax on alkanut panostaa vasta tällä vuosikymmenellä, mutta se on saanut nopeasti tuloksia. Seura on voittanut kaksi edellistä Hollannin mestaruutta ja Hollannin cupin mestaruutta. Tuplamestarina kauteen lähtevä Ajax osallistuu nyt toista kertaa myös naisten Mestarien liigaan.

Määrätietoisesti eteenpäin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan jo talvella oli selvää, että Salmi pyrkii määrätietoisesti takaisin ulkomaisille pelikentille. Punamustien riveissä Salmi pääsi nopeasti hyvään pelivireeseen.

– Iina on tehnyt Suomeen palattuaan kovasti töitä, päässyt hyvään kuntoon ja näyttänyt taas parasta osaamistaan. Hänellä on ollut kova halu päästä eteenpäin ja nyt hän saa hienon mahdollisuuden siirtyä isoon seuraan, Väisänen sanoi.

– Iina on jo melko kokenut pelaaja ja kahden Ruotsissa vietetyn kauden perusteella hän tietää hyvin, mitä pelaajilta vaaditaan ulkomailla. Nyt hän siirtyy uuteen maahan, mutta uskon Iinan pelityylin sopivan hyvin hollantilaiseen jalkapalloon, sillä meidän tavoin hekin pyrkivät pallonhallintapeliin ja yksilötaitojen hyödyntämiseen.

Salmi jatkaa PK-35 Vantaasta viime vuosina isoihin seuroihin siirtyneiden pelaajien listaa. Väisäsen mukaan sillä on suuri merkitys, että myös ulkomaiset seurat tietävät millaisia pelaajia Punamustien riveistä löytyy.

– Olen puhunut Ajaxin valmentajan kanssa ja he olivat hyvin tietoisia pelitavastamme. Pelitapamme kehittää pelaajia ja se on huomattu myös maailmalla. Silloin myös yksilöt nousevat vahvemmin esiin.

Uusien haasteiden pariin siirtyvä Salmi kiittää Punamustia yhteisestä puolesta kaudesta ja aikoo seurata joukkueen otteita myös Hollannista käsin.

– Iso kiitos koko PK-35 Vantaan porukalle kuluneesta alkukaudesta! On ollut hienoa pelata näin taitavassa ryhmässä. Pidän loppukauden ajan teille peukkuja täältä vähän kauempaa. Toivottavasti mestaruus saadaan takaisin Vantaalle!

PK-35 Vantaa kiittää Iinaa yhteisestä ajasta ja toivottaa onnea Hollantiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com