PK 35 Vantaa – Ilves, 0 0, Naisten Liiga, 28.4.2018 26

Punamustien pelit jatkuvat lauantaina Tampereella

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat vierasottelulla Tampereella. Jaossa on jälleen molemmille joukkueille tärkeitä sarjapisteitä, kun PK-35 Vantaa matkustaa Ilveksen vieraaksi. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 21.7. klo 16.00 Tammelan stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun kierrokselle sarjan neljänneltä sijalta ja neljä pistettä kärkeä jäljessä. Kahdeksan voiton vastapainoksi joukkue on jäänyt tällä kaudella neljästi tasapeliin ja hävinnyt kahdesti. Tappiosarakkeen lukema tuplaantui viime viikonloppuna, kun PK-35 Vantaa kärsi 3-1-tappion JyPKin vieraana Vaajakoskella.

Ilves sen sijaan majailee sarjataulukossa seitsemäntenä, joten se on tällä hetkellä jäämässä ensimmäisenä joukkueena alaloppusarjaan. Piste-eroa yläloppusarjasijoissa kiinni olevaan TPS:ään on kuitenkin vain neljä pistettä. Turkulaiset ovat lisäksi pelanneet jo kaksi ottelua Ilvestä enemmän, joten tamperelaiset ovat tiukasti iskuetäisyydellä.

Sarjapisteiden makuun Ilves on päässyt tällä kaudella viidesti. Se on raapinut kolme voittoa ja pelannut kaksi tasapeliä. Ilves ei ole ollut kovin kotiriippuvainen joukkue, sillä tupsukorvien pistepussi on karttunut enemmän vieras- kuin kotipeleissä. Viime viikonlopun ottelussaan se jäi ilman sarjapisteitä, kun FC Honka oli Tapiolassa vahvempi lukemin 2-0.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo sarjakauden alkupuolella huhtikuun lopussa. Tuolloin PK-35 Vantaa ja Ilves päätyivät Myyrmäessä maalittomaan pistejakoon.

PK-35 Vantaan tämän kauden parhaat maalintekijät ovat olleet sarjapeleissä kuudesti osuneet Heidi Kollanen ja Iina Salmi. Kaisa Collinilla on tilillään viisi osumaa. Ilveksen tehokkaimmat pelaajat sen sijaan ovat olleet viidesti verkkoa heiluttaneet Roosa Ärväs ja Johanna Salmijärvi.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella pitkään sivussa olleet Netta Koso, Velma Oikarinen ja Ida Raustola. Lisäksi Tia-Maria Jaakonsaari on todennäköisesti Ilves-ottelusta sivussa. Viime viikonlopun ottelusta puuttunut Iina Salmi sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Huolellisuutta molempiin päihin

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Punamustien selkeänä tavoitteena on palata Tampereella jälleen viime viikonlopun tappiopeliä edeltäneellä tasolle.

– Tärkeintä on saada pelihuumorimme jälleen samalla tasolle kuin se oli ennen JyPK-peliä. Meidän pitää pelata varmemmin ja monipuolisemmin sekä liikuttaa palloa nopeammin, Väisänen linjasi.

– Lisäksi tulemme keskittymään nyt puolustamiseen vähän tarkemmin. Meitä vastaan tehtiin viime viikonloppuna kolme maalia, mikä on tosi paljon. Sillä osa-alueella meidän pitää parantaa selvästi. Lisäksi pyrimme tietysti hyödyntämään omat maalipaikkamme viime peliä tehokkaammin.

Lauantain tamperelaisvastustajan alkukausi on sujunut kaksijakoisesti, mutta Väisäsen mukaan Ilveksellä on eväitä nähtyjä parempiin suorituksiin.

– Ilves ei varmasti ole sarjassa ihan niillä toivomillaan sijoituksilla. Vaikka he eivät ehkä ole vielä päässeet haluamalleen tasolle, pidän Ilvestä yhtenä tämän sarjan potentiaalisimmista nuorista joukkueista. Keskeltä löytyy toki myös kokenut Kaisa Björn, joka on kova vääntäjä ja hyvä pääpelaaja.

Väisäsen mukaan Ilves haluaa pelata monipuolisesti ja kykenee reagoimaan kentällä erilaisiin tilanteisiin.

– Kyseessä on erittäin tasainen joukkue, joka pyrkii monipuoliseen pelaamiseen. He rohkaisevat pelaajia myös pallolliseen pelaamiseen. Ilves pystyy prässäämään ylhäältä, mutta tilanteen tullen he myös vetäytyvät, Väisänen totesi.

Ilves – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 21.7. klo 16.00 Tammelan stadionilla Tampereella.