Honka – PK 35 Vantaa, 0 1, Naisten Liiga, 21.6.2018 2

Punamustille tappio Vaajakosken helteessä

PK-35 Vantaa kärsi sunnuntai-iltapäivänä 3-1-tappion Jyväskylän Pallokerhon vieraana. Kotijoukkue JyPK karkasi hellesäässä jo kolmen maalin karkumatkalle ennen Punamustien kavennusosumaa. Loppukiri jäi kuitenkin tuloksettomaksi, joten vieraat joutuivat kotimatkalle tappio niskassaan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta JyPK pääsi näyttämään erikoistilanneosaamistaan jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Kulmapotku tavoitti rangaistuspilkun kohdalta Lavdije Begollin, joka pääsi puskemaan pallon verkon perukoille.

Vierailla oli avausjaksolla vaikeuksia saada omaa peliään pyörimään. PK-35 Vantaa piti palloa, mutta syöttövirheitä ja pallonmenetyksiä tuli totuttua enemmän. Niistä huolimatta joukkue onnistui luomaan muutamia hyviä hyökkäyksiä ja maalintekopaikkoja. Hyökkääjä Ronja Ikonen pääsi muutamaan otteeseen puskemaan keskityspalloista, mutta puskut suuntautuivat ohi maalin tai JyPK-vahti Pauliina Tähtisen käsiin.

Avausjakson lopussa myös keskisuomalaiset pääsivät jälleen maalipaikoille. Begolli pääsi puskemaan hyvästä paikasta lähietäisyydeltä, mutta Punamustien maalivahti Emma Immonen venyi hienoon torjuntaan. Jatkotilanteessa pallo oli lähellä pomppia jo maaliin, mutta Eva Nyström ehti pelastamaan tilanteen lähes maaliviivalta.

Seuraavaa tilannettaan JyPK ei enää hukannut. Näkyvässä roolissa ollut Begolli pääsi pelaamaan pallon liian vapaasti päätyrajalta maalin eteen ja Tytti Jaakkola siirsi pelivälineen läheltä maaliin. Jaakkolan osuman myötä JyPK pääsi tauolle jo 2-0-johdossa, mikä jätti Punamustille paljon mietittävää ennen toista jaksoa.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa asteli kentälle jo pirteämmällä peli-ilmeellä ja onnistui luomaan hyvää painetta jyväskyläläisille. Ensin Ashley Riefner nosti pallon puolustajan ohi ja pääsi laukomaan, mutta veto painui yläriman kautta maalin yli. Hetkeä myöhemmin Saarinen tarjoili hyvän poikittaissyötön Kollaselle, joka ohjasi pallon kuitenkin avopaikasta ohi maalin.

Punamustien hyvä painostus kuitenkin katkesi 54. minuutilla JyPKin vastaiskuun. Vieraiden puolustus ei onnistunut katkaisemaan Gentjana Rochin pystysyöttöä ja Begolli pääsi nokikkain Immosen kanssa. Begolli sijoitti pallon taka-alakulmaan ja vei JyPKin jo 3-0-johtoon.

Vaikeasta takaa-ajotilanteesta huolimatta PK-35 Vantaa jatkoi yrittämistään ja pyrki murtamaan JyPKin puolustusta. Kollanen pääsi toistamiseen nokikkain maalivahdin kanssa, mutta sijoitus painui jälleen niukasti maalin ohi.

Vieraat onnistuivat vihdoin 65. minuutilla kavennusmaalin tekemisessä. Bröijer tarjoili keskeltä hienon noston takatolpalle Kaisa Collinille, joka jatkoi pallon päällään maalin edustalle. Hieno jatko tavoitti Kollasen, joka pääsi puskemaan pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin.

PK-35 Vantaan kiri tuotti painetta ja muutamia keskityspalloja maalille, mutta todella vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin. Pelin loppuhetkillä vaihdosta kentälle tullut Mette Barck yritti ratkaisua yli 25 metristä, mutta Tähtinen onnistui torjumaan hyvän kaukolaukauksen. Hetkeä myöhemmin Collin puski Riefnerin keskityksen suoraan Tähtisen käsiin.

JyPK puolusti omaa maalin edustaansa uhrautuvasti ja vieraiden yritykset eivät enää tuottaneet tulosta. Ottelun lopputulokseksi jäi lopulta 3-1, joten Punamustien kolmen ottelun voittoputki katkesi vierastappioon Vaajakoskella.

Toisen jakson tasonnosto ei riittänyt

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan moni asia meni PK-35 Vantaan pelissä pieleen, mutta ensimmäisen ja toisen jakson välillä hän näki selkeän eron. Avausjaksolla Punamustille tapahtui liikaa virheitä kentän molemmissa päissä.

– Ensimmäisellä jaksolla tavoitteenamme oli juoksuttaa JyPKiä enemmän, mutta sorruimme liian helposti huonoihin ratkaisuihin ja huonoihin syöttöihin. Olimme muutaman kerran jo päässeet läpi ja saimme muutamia hyviä keskityksiä maalille, mutta viimeisistä ratkaisuista puuttui laatua. Lisäksi ajauduimme liian monta kertaa paitsioon, Väisänen kertasi avausjaksoa.

– Toisessa päässä emme puolustaneet kulmapotkutilannetta kunnolla ja vastustaja pääsi liian vapaasti puskemaan pallon maaliin. Toisessa maalissa JyPKin pelaaja pääsi kääntymään päätyrajalla ja olimme jälleen hieman myöhässä 1v1-tilanteessa maalin edustalla. Maalipaikat menivät aika tasan, mutta vain JyPK käytti ne hyväkseen.

Kahden maalin tappioasemassa Punamustilta vaadittiin tauolla selkeitä muutoksia tekemiseensä. Väisäsen mielestä joukkueen yleisilme parani toisella jaksolla, mutta JyPKin 3-0-maali teki takaa-ajon vaikeaksi.

– Tauolla päätimme, että nostamme tekemisen tasoa toiselle jaksolle selkeästi. Syöttöjen laatu parani selkeästi ja lisäksi muutimme jakson edetessä myös pelijärjestelmäämme. Veimme peliä selkeästi toisella jaksolla ja saimme myös hyviä paikkoja. Meillä oli lopulta riittävästi selkeitä maalipaikkoja tasoitukseen asti, mutta ”Hekun” kavennusta lukuun ottamatta emme tänään saaneet niistä sisään, Väisänen harmitteli.

– Heidän kolmannessa maalissaan olimme nostaneet ryhmitystämme ylöspäin ja meille sattui siinä arviointivirhe alakerrassa. Katko epäonnistui ja heidän pelaajansa pääsi karkaamaan läpiajoon.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui vihdoin toisella jaksolla esittämään sen kaltaista peliä, joka oli joukkueen tavoitteena jo pelin alusta lähtien.

– Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan selkeästi ensimmäistä parempi. Pelaajat jatkoivat hyvin, saimme luotua paikkoja ja JyPK joutui juoksemaan tosi paljon pallon perässä. Tänään se ei kuitenkaan riittänyt meille, Väisänen totesi.

Väisäsen mukaan joukkue käy läpi JyPK-pelin virheet ja onnistumiset, mutta suuntaa sen jälkeen katseensa nopeasti ensi viikonlopun vierasotteluun Ilvestä vastaan.

– Katsomme tämän pelin videoklipit läpi ja mietimme, mitä voimme tehdä seuraavissa peleissä paremmin. Meidän ei kannata jäädä liikaa murehtimaan tätä peliä. Etsimme parannuskohteet ja suuntaamme ajatukset tulevaisuuteen.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat ensi lauantaina 21.7. Tampereen Ilveksen vieraana. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran torstaina 26.7., kun HJK vierailee Myyrmäessä.

 

JyPK – PK-35 Vantaa 3-1 (2-0)

9´ 1-0 Lavdije Begolli

42´ 2-0 Tytti Jaakkola

52´ 3-0 Lavdije Begolli

65´ 3-1 Heidi Kollanen

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

8 Vilma Väisänen (57´ Elina Salmi)

10 Kaisa Collin

11 Heidi Kollanen

13 Sanna Saarinen

19 Ronja Ikonen (76´ Elli-Noora Kainulainen)

20 Eva Nyström (84´ Mette Barck)

25 Ashley Riefner

28 Roosa Bröijer

32 Emma Immonen

 

Vaihtopelaajat:

4 Filippa Kilponen

12 Henriikka Mäkelä

14 Elina Salmi

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

24 Elli-Noora Kainulainen

 

PK-35 TV: Päävalmentaja Jari Väisäsen kommentit JyPK-tappion jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com