Honka – PK 35 Vantaa, 0 1, Naisten Liiga, 21.6.2018 42

PK-35 Vantaa matkustaa JyPKin vieraaksi

Punamustien sarjapelit jatkuvat sunnuntaina vierasottelulla Keski-Suomessa. Hyvään vireeseen päässyt PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä vahvaa kautta pelaavan Jyväskylän Pallokerhon. Ottelu pelataan sunnuntaina 15.7. klo 15.00 Vaajakosken Liikuntapuistossa.

PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun kierrokselle sarjan kolmannelta sijalta. Naisten Liigan todella tasaisessa kärkipäässä eroa sarjakärki Åland Unitediin on ainoastaan yksi piste. Punamustilla on vähiten tappioita sarjassa, sillä se jäänyt pisteittä vain kerran. Voittoja PK-35 Vantaalla on tilillään kahdeksan ja pistejakoja neljä.

Vaajakoskelle matkustaa hyvävireinen vierasjoukkue, sillä PK-35 Vantaa on voittanut kolme viimeisintä liigapeliään. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi evakkokentällä pelatussa ottelussa ONSin selvin lukemin 6-1. Voitto oli Punamustien tämän kauden toistaiseksi suurinumeroisin.

Viime kaudella Naisten Liigassa debytoinyt JyPK pelaa jälleen hyvää kautta ja lähtee viikonloppuun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Kahdestatoista ottelustaan keskisuomalaiset ovat voittaneet viisi, pelanneet kolme tasan ja hävinneet neljä. 18 sarjapisteellään JyPK on varsin tukevasti kiinni paikassa kuuden parhaan joukkueen yläloppusarjassa.  Jyväskyläläisten edellinen sarjapeli sujui kuitenkin mollivoittoisesti, sillä JyPK kärsi viime viikonloppuna 3-2-tappion TPS:n vieraana.

Sunnuntain ottelussa kohtaavat sarjan pitävin puolustus sekä toiseksi ja kolmanneksi tehokkaimmat hyökkäykset. Punamustien puolustus on pysynyt tällä kaudella tiiviinä, sillä sen verkkoon on tehty vain yhdeksän osumaa. Kentän toisessa päässä PK-35 Vantaa on heiluttanut verkkoa 27 kertaa. Myös JyPKiltä löytyy hyökkäystehoja, sillä sen maalimäärä on vielä yhden osuman verran suurempi.

PK-35 Vantaa ja JyPK kohtaavat toisensa toistamiseen tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen yhteenotto päättyi huhtikuussa Myyrmäessä kotijoukkueen 3-1-voittoon. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Iina Salmi ja kahdesti osunut Kaisa Collin. Keskisuomalaisten kavennusosuman viimeisteli Tytti Jaakkola.

Punamustien paras maalintekijä tämän kauden liigapeleissä on ollut kuudesti maaliverkkoa heiluttanut Iina Salmi. Kaisa Collin ja Heidi Kollanen ovat osuneet viidesti. JyPKin tehopelaaja sen sijaan on ollut Gentjana Rochi, joka johtaa 13 osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä.

Vierasjoukkueen kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella pitkään sivussa olleet Netta Koso, Velma Oikarinen ja Ida Raustola sekä tästä pelistä puuttuva Iina Salmi.

Tavoitteena peli-ilmeen säilyttäminen

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee sunnuntain vierasotteluun mukavista lähtökohdista. Kolmen peräkkäisen voiton lisäksi tunnelmaa ovat nostaneet viime viikonlopun lukuisat hyökkäyspään onnistumiset.

– Meillä on nyt hyvä jakso käynnissä ja olemme päässeet myös harjoittelemaan hyvin. Toivottavasti pystymme pitämään hyvästä pelivireestämme ja peli-ilmeestämme kiinni myös JyPKiä vastaan, Väisänen sanoi.

– Saimme viime pelissä myös maalihanat kunnolla auki, joten toivottavasti pystymme jatkamaan myös maalintekoa.

Vaikka PK-35 Vantaa luottaa myös Vaajakoskella omaan tuttuun pelaamiseensa, muistuttaa Väisänen myös vastustajan lähestymistavan merkityksestä pelin etenemiseen.

– Sunnuntain pelin luonne riippuu tietysti todella paljon siitä, miten JyPK lähtee pelaamaan. On mielenkiintoista nähdä, lähtevätkö he meitä vastaan prässäämään vai vetäytyvätkö he alas.

Väisänen tiedostaa, että Punamustia odottaa sunnuntaina iskukykyinen keskisuomalaisjoukkue. JyPKiltä löytyy kaksinkamppailuvoimaa ja laadukkaita yksilöitä.

– JyPKillä on fyysisesti vahva joukkue. Heillä on hyvä maalivahti ja keskuspuolustus. Meidän on löydettävä eväät sen murtamiseen ja maalipaikoille pääsemiseen, Väisänen totesi.

– Heillä on hyviä yksilöitä, joista esiin nousee tietysti maalipörssiä johtava Gentjana Rochi. Meidän täytyy pitää heidän tietyt yksilönsä aisoissa. Kotipelissämme onnistuimme siinä hyvin ja nyt pyrimme samaan myös vieraissa.

JyPK – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 15.7. klo 15.00 Vaajakosken Liikuntapuistossa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com