Honka – PK 35 Vantaa, 0 1, Naisten Liiga, 21.6.2018 42

PK-35 Vantaa matkustaa JyPKin vieraaksi

Punamustien sarjapelit jatkuvat sunnuntaina vierasottelulla Keski-Suomessa. Hyvään vireeseen päässyt PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä vahvaa kautta pelaavan Jyväskylän Pallokerhon. Ottelu pelataan sunnuntaina 15.7. klo 15.00 Vaajakosken Liikuntapuistossa.

PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun kierrokselle sarjan kolmannelta sijalta. Naisten Liigan todella tasaisessa kärkipäässä eroa sarjakärki Åland Unitediin on ainoastaan yksi piste. Punamustilla on vähiten tappioita sarjassa, sillä se jäänyt pisteittä vain kerran. Voittoja PK-35 Vantaalla on tilillään kahdeksan ja pistejakoja neljä.

Vaajakoskelle matkustaa hyvävireinen vierasjoukkue, sillä PK-35 Vantaa on voittanut kolme viimeisintä liigapeliään. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi evakkokentällä pelatussa ottelussa ONSin selvin lukemin 6-1. Voitto oli Punamustien tämän kauden toistaiseksi suurinumeroisin.

Viime kaudella Naisten Liigassa debytoinyt JyPK pelaa jälleen hyvää kautta ja lähtee viikonloppuun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Kahdestatoista ottelustaan keskisuomalaiset ovat voittaneet viisi, pelanneet kolme tasan ja hävinneet neljä. 18 sarjapisteellään JyPK on varsin tukevasti kiinni paikassa kuuden parhaan joukkueen yläloppusarjassa.  Jyväskyläläisten edellinen sarjapeli sujui kuitenkin mollivoittoisesti, sillä JyPK kärsi viime viikonloppuna 3-2-tappion TPS:n vieraana.

Sunnuntain ottelussa kohtaavat sarjan pitävin puolustus sekä toiseksi ja kolmanneksi tehokkaimmat hyökkäykset. Punamustien puolustus on pysynyt tällä kaudella tiiviinä, sillä sen verkkoon on tehty vain yhdeksän osumaa. Kentän toisessa päässä PK-35 Vantaa on heiluttanut verkkoa 27 kertaa. Myös JyPKiltä löytyy hyökkäystehoja, sillä sen maalimäärä on vielä yhden osuman verran suurempi.

PK-35 Vantaa ja JyPK kohtaavat toisensa toistamiseen tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen yhteenotto päättyi huhtikuussa Myyrmäessä kotijoukkueen 3-1-voittoon. Punamustien osumista vastasivat tuolloin Iina Salmi ja kahdesti osunut Kaisa Collin. Keskisuomalaisten kavennusosuman viimeisteli Tytti Jaakkola.

Punamustien paras maalintekijä tämän kauden liigapeleissä on ollut kuudesti maaliverkkoa heiluttanut Iina Salmi. Kaisa Collin ja Heidi Kollanen ovat osuneet viidesti. JyPKin tehopelaaja sen sijaan on ollut Gentjana Rochi, joka johtaa 13 osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä.

Vierasjoukkueen kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella pitkään sivussa olleet Netta Koso, Velma Oikarinen ja Ida Raustola sekä tästä pelistä puuttuva Iina Salmi.

Tavoitteena peli-ilmeen säilyttäminen

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee sunnuntain vierasotteluun mukavista lähtökohdista. Kolmen peräkkäisen voiton lisäksi tunnelmaa ovat nostaneet viime viikonlopun lukuisat hyökkäyspään onnistumiset.

– Meillä on nyt hyvä jakso käynnissä ja olemme päässeet myös harjoittelemaan hyvin. Toivottavasti pystymme pitämään hyvästä pelivireestämme ja peli-ilmeestämme kiinni myös JyPKiä vastaan, Väisänen sanoi.

– Saimme viime pelissä myös maalihanat kunnolla auki, joten toivottavasti pystymme jatkamaan myös maalintekoa.

Vaikka PK-35 Vantaa luottaa myös Vaajakoskella omaan tuttuun pelaamiseensa, muistuttaa Väisänen myös vastustajan lähestymistavan merkityksestä pelin etenemiseen.

– Sunnuntain pelin luonne riippuu tietysti todella paljon siitä, miten JyPK lähtee pelaamaan. On mielenkiintoista nähdä, lähtevätkö he meitä vastaan prässäämään vai vetäytyvätkö he alas.

Väisänen tiedostaa, että Punamustia odottaa sunnuntaina iskukykyinen keskisuomalaisjoukkue. JyPKiltä löytyy kaksinkamppailuvoimaa ja laadukkaita yksilöitä.

– JyPKillä on fyysisesti vahva joukkue. Heillä on hyvä maalivahti ja keskuspuolustus. Meidän on löydettävä eväät sen murtamiseen ja maalipaikoille pääsemiseen, Väisänen totesi.

– Heillä on hyviä yksilöitä, joista esiin nousee tietysti maalipörssiä johtava Gentjana Rochi. Meidän täytyy pitää heidän tietyt yksilönsä aisoissa. Kotipelissämme onnistuimme siinä hyvin ja nyt pyrimme samaan myös vieraissa.

JyPK – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 15.7. klo 15.00 Vaajakosken Liikuntapuistossa.