PK 35 Vantaa – ONS, 6 1, Naisten Liiga, 7.7.2018 73

Punamustille 6-1-voitto evakkokentällä

PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltapäivän sarjapelinsä vieraalla kentällä, mutta se ei hidastanut kotijoukkueen menoa. Punamustille kirjattiin sarjakauden toistaiseksi suurinumeroisin voitto, kun ONS kaatui Oulunkylässä selvin lukemin 6-1.

Oululaiset aloittivat helteisessä Oulunkylässä pirteästi ja pääsi pitämään pelivälinettä jopa Punamustien alueella. Ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka avautui kuitenkin kotijoukkueelle nopeasta vastahyökkäyksestä. Iina Salmi tarjoili vasemmalta laidalta vapauttavan syötön Heidi Kollaselle, joka pääsi jo kiertämään maalivahdin. Kollanen laukoi kuitenkin pienestä kulmasta tolppaan ja Salmen yritys paluupallosta painui yli maalin.

Maalihanat aukesivat kuitenkin jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Kaisa Collin ujutti pelivälineen päätyrajalla näyttävästi oululaispuolustajan jalkojen välistä ja tarjoili syötön maalin edustalle. Syöttö tavoitti Punamustien kapteenin Sanna Saarisen, joka tuikkasi pallon läheltä etukulmaan.

ONS nousi kuitenkin tasoihin viisi minuuttia myöhemmin. PK-35 Vantaan maalilla pelannut Emma Immonen torjui kaukolaukauksen näyttävästi, mutta irtopallo päätyi suoraan oululaisten Katrina Guilloulle. Immonen ei ehtinyt enää toisen vedon tielle ja Guillou viimeisteli läheltä vieraiden 1-1-tasoituksen.

PK-35 Vantaa nappasi kuitenkin johdon nopeasti jälleen itselleen. 2-1-johtomaali syntyi erikoistilanteesta, kun Salmen antama kulmapotku painui suoraan takakulmaan.

Johtomaalin jälkeen Punamustilla oli heti muutamia hyviä tilaisuuksia lisätä johtoaan. Ensin Tiia Peltonen vapautti pystypallolla Saarisen läpiajoon, mutta hänen nostonsa painui maalin ohi. Saarinen oli asialla myös hetkeä myöhemmin, mutta tällä kertaa hän puski Salmen keskityksen läheltä maalivahdin syliin. Myös ONSilla oli vielä avausjaksolla tilaisuutensa maalintekoon, mutta Punamustien onneksi Guilloun laukaus kolahti vain tolppaan.

Aivan avausjakson lopussa Punamustille tuomittiin rangaistuspotku, kun Roosa Bröijer kaadettiin rangaistusalueella. Pallon taakse asettui Kollanen, joka sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Tuomari vihelsi avausjakson päättyneeksi heti rangaistuspotkun jälkeen, joten PK-35 Vantaa pääsi tauolle 3-1-johdossa.

Toisella jaksolla jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. PK-35 Vantaa määräsi ottelun tahdin ja lisäsi pian johtoaan. Tauolla kentälle vaihdettu Eva Nyström riisti pallon keskialueella ja tarjoili sen Salmelle, joka sai keskustassa liikaa tilaa. Salmen laukaus upposi noin 20 metristä aivan yläkulmaan ja vei Punamustat jo 4-1-johtoon.

Reilun tunnin pelin jälkeen ONSin yllättävä kaukolaukaus osui tolppaan, mutta sen lähemmäs vieraat eivät enää päässeet. Salmi sen sijaan pääsi sinetöimään hattutemppunsa 71. peliminuutilla. ONS-vahti Nea Romppainen ja oman joukkueen puolustaja törmäsivät keskityspallotilanteessa toisiinsa ja Salmi pääsi laukomaan pelivälineen läheltä maaliin.

Ottelun loppupuolella PK-35 Vantaa pääsi kaunistelemaan lukemia vielä yhdellä osumalla. Mimmi Nurmela pääsi hyvän hyökkäyksen päätteeksi keskittämään rangaistusalueen kulman tuntumasta ja Roosa Bröijer siirsi pallon takatolpalta kuudennen kerran verkon perukoille.

Osuma jäi iltapäivän viimeiseksi, joten ottelu päättyi lopulta Punamustien 6-1-voittoon. Kyseessä oli PK-35 Vantaan kolmas peräkkäinen täysi pistepotti ja samalla sarjakauden toistaiseksi suurinumeroisin voitto.

Maalihanat aukesivat toden teolla

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan pirteästi aloittaneet oululaisvieraat putosivat nopeasti PK-35 Vantaan kyydistä. Avausmaalin jälkeen peli eteni vahvasti kotijoukkueen komennossa.

– ONS aloitti pelin vahvasti ja onnistui ensimmäisen kymmenen minuutin aikana estämään pelaamistamme. Toki saimme jo tuon kymmenminuuttisen aikana muutamia hyviä vastahyökkäyksiä ja teimme niistä ensimmäisen maalinkin. Kun he painoivat päälle, meille jäi tilaa pelata palloja heidän puolustuslinjansa selustaan, Väisänen totesi.

– Avausmaalin jälkeen pallonhallinta ja ote pelistä siirtyi selkeästi meille. Mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä enemmän ONS joutui pelaamaan paineen alla pitkiä palloja, jotka puolustuksemme selvitti helposti.

PK-35 Vantaa toimitti pallon jo ennen taukoa kolmesti verkon perukoille. Väisäsen mukaan joukkue pääsi toteuttamaan ja hyödyntämään pallonhallintaansa onnistuneesti.

– Loimme avausjaksolla kolmen maalin lisäksi useita hyviä paikkoja lisäosumiin. Esimerkiksi Kaisa Collin pääsi hyvin haastamaan ONSin vasenta puolustajaa, pääsi usein ohi ja alusti ensimmäisen maalinkin, Väisänen sanoi.

– Lisäksi pääsimme juoksuttamaan ONSia, mikä oli myös tarkoituksemme. Se oli tietysti tärkeää, että saimme aivan avausjakson lopussa hyvän paineen päätteeksi rangaistuspotkun ja pääsimme tauolle 3-1-johdossa.

Väisänen kehui myös Punamustien maltillista pallollista pelaamista. Joukkueelta nähtiin myös puolustussuuntaan onnistunut peliesitys, sillä ONSin vaaralliset maalipaikat jäivät Oulunkylässä todella vähiin.

– Vaikka ONS prässäsi toisella jaksolla välillä tosi kovaa, pääsimme siitä pääsääntöisesti hyvin ohi. Siitä pitää antaa pelaajille kiitosta, että pystyivät toteuttamaan aktiivista pelitapaa näin hyvin raskaassa kelissä, Väisänen kiitteli.

– Saimme pidettyä vaaralliseksi tiedetyn Ode Fulutudilun hyvin kurissa. Pelin lopussa hän pääsi pari kertaa irti, mutta se ei tuottanut tulosta.

Myös hatullisen maaleja viimeistellyt Iina Salmi sai ansaitusti kiitosta valmennukselta. Kolmesta osumasta Väisänen nosti esiin etenkin keskimmäisen.

– Iina sai tänään varsinkin hyökkäyssuuntaan tosi hyviä onnistumisia ja hattutemppu on tietysti aina hieno suoritus. Etenkin 3-1-maali oli hieno yksilösuoritus. Naisten Liigassa nähdään harvoin noin upeita laukauksia, Väisänen kehui.

ONS-voitto oli Punamustille kolmas täyden pistepotin arvoinen suoritus. Väisäsen mukaan tulokset ovat seurausta pelin kehittymisestä ja hyvästä peli-ilmeestä.

– Kevään vaikeamman jakson jälkeen olemme parantaneet selkeästi otteitamme. Oli hienoa, että nyt saimme tehtyä myös paljon maaleja. Tästä on hyvä lähteä kahteen peräkkäiseen vieraspeliin.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat ensi viikon sunnuntaina 15.7. vierasottelulla Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran torstaina 26.7., kun vieraaksi saapuu HJK.

 

PK-35 Vantaa – ONS 6-1 (3-1)

11´ 1-0 Sanna Saarinen

15´ 1-1 Katrina Guillou

22´ 2-1 Iina Salmi

45+1´ 3-1 Heidi Kollanen (rp.)

52´ 4-1 Iina Salmi

71´ 5-1 Iina Salmi

83´ 6-1 Roosa Bröijer

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Iina Salmi (79´ Mette Barck)

10 Kaisa Collin

11 Heidi Kollanen

13 Sanna Saarinen

21 Tia-Maria Jaakonsaari (46´ Eva Nyström)

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen (55´ Vilma Väisänen

28 Roosa Bröijer

32 Emma Immonen

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

12 Henriikka Mäkelä

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

19 Ronja Ikonen

20 Eva Nyström

 

PK-35 TV: Hattutempun tehneen Iina Salmen ja maalihanat avanneen Sanna Saarisen mietteet ONS-voitosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com