PK 35 Vantaa – ONS 7.7.2018

PK-35 Vantaa kohtaa ONS:n Oulunkylässä

Punamustien pelit jatkuvat vihdoin lauantaina, kun Naisten Liiga palaa juhannustauolta. Ensimmäisessä tauon jälkeisessä ottelussaan PK-35 Vantaa saa vieraakseen oululaisen ONS:n. Ottelu pelataan lauantaina 7.7. klo 13.00 poikkeuksellisesti Mustapekka Areenalla Oulunkylässä.

Vantaalla järjestettävä pienempien lajien SM-viikonloppu valtaa myös Myyrmäen urheilupuiston, joten PK-35 Vantaa joutuu pelaamaan ONS-ottelun evakossa. Tarjolla olleista vaihtoehdoista Oulunkylän Mustapekka Areena koettiin lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi.

PK-35 Vantaa lähtee viikonloppuun sarjataulukon kolmannelta sijalta. Kahdestatoista ottelustaan se on voittanut seitsemän, pelannut neljästi tasan ja hävinnyt kerran. Kevään vaikean jakson jälkeen ryhmä on löytänyt jälleen hyvän vireen ja kesäkuun molemmat ottelut olivat voitokkaita. Edellisessä ottelussaan ennen juhannustaukoa PK-35 Vantaa haki FC Hongan vieraana tärkeän 0-1-voiton Ronja Ikosen osumalla.

ONS sen sijaan on sarjassa seitsemäntenä. Tällä hetkellä vain maaliero erottaa oululaiset kuudennesta sijasta eli viimeisestä yläloppusarjapaikasta. Joukkueella on siis viimeisessä kuudessa runkosarjapelissään paljon panosta. Edellisessä ottelussaan ennen taukoa ONS tasasi pisteet kotonaan Pallokissojen kanssa.

ONS on kerännyt yhdeksän sarjapistettä kahdella voitolla ja kolmella pistejaolla. Voittonsa ONS saalisti heti huhtikuussa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna kaadettuaan Åland Unitedin ja TiPSin vieraskentillä. Pitkistä pelimatkoistaan huolimatta oululaiset ovat keränneet kahta lukuun ottamatta kaikki pisteensä vieraspeleistä.

Lauantain vierasjoukkue ONSin tämän kauden sarjapelit ovat olleet koko Naisten Liigan maalirikkaimpia. Oululaisryhmän peleissä on nähty keskimäärin peräti neljä maalia ottelua kohden. ONS on tehtaillut itse 18 maalia, mutta sen omaan verkkoon on tehty peräti 30 osumaa. Se on sarjan korkein lukema. Punamustien puolustus sen sijaan on ollut sarjan pitävin, sillä joukkue on päästänyt ainoastaan kahdeksan takaiskuosumaa.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä tämän kauden sarjapeleissä on ollut viidesti osunut Kaisa Collin. Heidi Kollanen on viimeistellyt neljä maalia. ONSin riveistä maalinteossa ovat kunnostautuneet etenkin viidesti verkkoa heiluttaneet Katrina Guillou ja Ode Fulutudilu.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat viikonloppuna varmuudella pitkään sivussa olleet Ida Raustola, Velma Oikarinen ja Netta Koso. Lisäksi Elli-Noora Kainulainen on ONS-ottelusta sivussa.

Sarja jatkuu hyvällä fiiliksellä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan sarjatauko teki joukkueelle hyvää, mutta samalla koko ryhmä odottaa jo innolla pelien jatkumista lauantaina.

– Ansaittu tauko tuli varmasti hyvään väliin. Se oli tietysti tärkeintä, että pääsimme tauolle hyvällä voitolla. Onnistunut peli FC Honkaa vastaan antoi meille varmasti taas lisää itseluottamusta ja peli-ilmeemme oli hyvä. Nyt olemme taas harjoitelleet viikon ajan ja olemme valmiina jatkamaan sarjapelejä, Väisänen sanoi.

ONS-ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäen jalkapallostadionin sijaan Oulukylän Mustapekka Areenalla. Punamustille vieras kenttä tuo peliin oman mausteensa, mutta Väisäsen mukaan peli päästään pelaamaan hyvällä alustalla.

– Joudumme pelaamaan evakossa, mutta Oulunkylän kentän pitäisi olla hyvä ja melko iso. Mieluiten tietysti pelaisimme kotikentällämme, mutta jos kenttä on hyvä, en usko sen tuovan pelaamiseemme mitään isompaa ongelmaa, Väisänen tuumi.

Viikonlopun vastustaja ONS pelaa hyvää kautta ja taistelee tiukasta yläloppusarjapaikasta. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa tiedostaa kohtaavansa iskukykyisen joukkueen.

– Olen aina pitänyt ONSia hyvänä ja pelaavana joukkueena. Esimerkiksi vieraspelistään FC Honkaa vastaan he olisivat ehkä ansainneet enemmän kuin tappion. Heillä on paljon hyviä yksilöitä ja lisäksi he puolustavat hyvin joukkueena, Väisänen totesi.

– Hyökkäyksessä Ode Fulutudilu on vaarallinen. Meidän on pyrittävä pitämään hänet kurissa, mutta emme saa unohtaa heidän muita pelaajiaan. ONSilta löytyy myös muita maalintekijöitä. Heiltä löytyy osaamista ja selkeitä roolipelaajia monelta pelipaikalta.

PK-35 Vantaa – ONS pelataan lauantaina 7.7. klo 13.00 poikkeuksellisesti Oulunkylän Mustapekka Areenalla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy