Honka – PK 35 Vantaa, 0 1, Naisten Liiga, 22.6.2018 46

Punamustat taisteluvoitolla juhannustauolle

Punamustien juhannustauko alkoi mukavissa tunnelmissa hienon paikallispelivoiton myötä. Hyvällä peli-ilmeellä pelannut PK-35 Vantaa esitti hienoa taistelutahtoa ja vei tärkeät sarjapisteet, kun FC Honka kaatui vieraskentällä lukemin 0-1.

Kotijoukkue FC Honka aloitti Tapiolan huippukuntoisella nurmella pelatun ottelun vahvasti. Espoolaiset pääsivät muutamaan otteeseen uhkaamaan Punamustien puolustusta vaarallisesti. Linda Nymanin laukaus painui niukasti maalin ohi ja Marianna Tolvasen yritys pysähtyi Emma Immosen torjuntaan.

FC Hongan alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui ja myös PK-35 Vantaa sai hyökkäyspeliään raiteilleen. Ensimmäinen todellinen maalintekotilanne avautui Kaisa Collinille, joka pääsi laukomaan Heidi Kollasen matalasta keskityksestä. Espoolaispuolustaja ehti kuitenkin liukuen peittämään laukauksen. Kollasen oma laukausyritys ja Ronja Ikosen pusku kulmatilanteen jälkeen sen sijaan suuntautuivat ohi maalin. Tauolle lähdettiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Tasaisen avausjakson jälkeen vieraat saivat hieman selkeämmin otetta pelistä. FC Honka ei päässyt enää samalla tavalla vaarallisiin hyökkäyksiin ja toisella jaksolla kotijoukkueelta nähtiin ratkaisuyrityksiä lähinnä rangaistusalueen rajan takaa.

Vieraat siirtyivät ottelussa johtoon 52. peliminuutilla. Joukkueen kapteeni Sanna Saarinen teki näyttävän nousun vasemmalta ja eteni espoolaispuolustajien välistä rangaistusalueelle. Lopulta Saarinen tarjoili pallon sivuun Ronja Ikoselle, joka sijoitti pelivälineen läheltä verkon perukoille.

Punamustilla oli heti seuraavasta hyökkäyksestä hyvä tilaisuus lisätä johtoaan. Collin tarjoili hyvän keskityksen takatolpalle, mutta Mimmi Nurmela ohjasi pallon suoraan maalivahdin käsiin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tia-Maria Jaakonsaari riisti pallon espoolaistopparin jalasta, mutta tuikkaus maalia kohti jäi liian kevyeksi.

PK-35 Vantaa osoitti vahvaa taistelutahtoa ja voitti suurin osan kaksinkamppailutilanteista.  FC Hongalla oli vaikeuksia päästä hyökkäyksissään uhrautuvasti puolustaneiden Punamustien ohi. Tapiolalaisten takaa-ajo vaikeutui entisestään viisitoista minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Anna Vlasoff ajettiin jälkipelin seurauksena suoralla punaisella kortilla kentältä.

Vajaalukuinen kotijoukkue sai lopussa vielä muutamia pistohyökkäyksiä ja erikoistilanteita, mutta todella vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin. Punamustien hienosti pelannut puolustuslinja sekä varmaotteisesti esiintynyt maalivahti Immonen pitivät vieraiden maalin koskemattomana.

Punamustien johto kesti loppuun asti, joten vieraat veivät Tapiolasta pisteet lukemin 0-1. Tärkeiden pisteiden myötä PK-35 Vantaa nousi sarjataulukossa FC Hongan ohi ja kavensi piste-eroa sarjakärkeen.

Arvokkaat sarjapisteet

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mielestä Tapiolassa nähtiin tiukka vääntö sarjapisteitä.  Vierasjoukkue luotti omiin tuttuihin vahvuuksiinsa, mutta tilanteen tullen nähtiin myös suoraviivaisempia hyökkäyksiä.

– Molemmat joukkueet olivat varmasti latautuneita tähän peliin, mikä näkyi myös kentällä pelin intensiteetissä. Vaikka Honka prässäsi kovaa, uskalsimme silti pelata. Se oli tärkeää, sillä se väsytti heitä hiljalleen ja pakotti lopulta vetäytymään hieman, Väisänen sanoi.

– Pelasimme pääsääntöisesti lyhyillä syötöillä, mutta nyt pelasimme välillä myös pidempiä palloja. Se sopi tähän tilanteeseen hyvin, sillä Hongan prässätessä ylhäältä heillä oli vähemmän pelaajia alhaalla.

Johtoon ja ylivoimalle päästyään PK-35 Vantaa malttoi jatkaa omaa pelaamistaan. Vierasjoukkue pyrki muutamaan otteeseen iskemään espoolaisten selustaan, mutta ennen kaikkea se luotti johtoasemassakin rauhalliseen pallolliseen peliinsä.

– Lisäksi tietysti Vlasoffin ulosajo oli yksi käännekohta. Ylivoima ei ehkä näkynyt pelissä ihan suoraan, mutta sen myötä pystyimme tietyissä tilanteissa pitämään palloa kauemmin ja kierrättämään rauhassa, Väisänen tuumi.

– Honka venyi tappioasemassakin aika alas. He ehkä toivoivat pääsevänsä syvältä paremmin vastahyökkäyksiin.  Oli tärkeää, että maltoimme siinä tilanteessa pitää palloa.

Väisänen jakoi kiitosta joukkueensa alakerralle ja nollapelin torjuneelle maalivahti Immoselle. Torstai-illan ottelu oli hyvä osoitus siitä, miksi Punamustien puolustus on ollut koko Naisten Liigan pitävin.

– Koko puolustuslinja pelasi vaikeiden alkuhetkien jälkeen todella hyvin. Honka pääsi etenkin avausjaksolla välillä luomaan hyvin painetta, mutta pystyimme kuitenkin pitämään ihan ne vaarallisimmat paikat vähissä. He saivat muutamia kulmapotkuja, mutta ne selvitimme tänään loistavasti ja onnistuimme purkamaan pallot, Väisänen sanoi.

– Emma pelasi maalissa ihan huippupelin. Enempää ei voi maalivahdilta vaatia. Hän selvitti tarvittavat tilanteet hyvin ja otti yhden hienon torjunnan lähes varmassa maalipaikassa. Lisäksi Emma pelasi jälleen hyvin myös jalalla.

Myös Ikosen voittomaali ja Saarisen näyttävä esityö saivat kiitosta. Ikosen kauden toinen liigaosuma toi Punamustille arvokkaat sarjapisteet tiukassa ottelussa.

– Maali oli todella upea yksilösuoritus Sannalta. Hän tuli laidalta läpi ja pujotteli aika monen Hongan pelaajan ohi. Ronja oli sovitusti maalilla ja laittoi pallon sisään. Se oli todella hieno maali.

Paikallispelivoiton myötä PK-35 Vantaa pääsi juhannustauolle mukavissa tunnelmissa. Väisäsen mukaan joukkue nauttii kaivatusta tauosta ja pyrkii säilyttämään saman pirteän peli-ilmeen sarjan jatkuessa heinäkuussa.

– Tätä paremmin ei oikeastaan voi juhannusta aloittaa. Nousimme Hongan ohi sarjassa ja HJK:n tasapelin myötä saimme kärkeä vähän kiinni. Nyt on tärkeää, että pystymme pitämään tämän hyvän fiiliksen myös tauon jälkeen.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat kesätauon jälkeen lauantaina 7.7. kotiottelulla oululaista ONSia vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Oulunkylän Mustapekka Areenalla.

 

FC Honka – PK-35 Vantaa 0-1 (0-0)

52´ 0-1 Ronja Ikonen

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

10 Kaisa Collin

11 Heidi Kollanen

13 Sanna Saarinen

19 Ronja Ikonen (65´ Elli-Noora Kainulainen)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen (67´ Eva Nyström)

28 Roosa Bröijer

32 Emma Immonen

 

Vaihtopelaajat:

12 Henriikka Mäkelä

14 Elina Salmi

17 Mette Barck

20 Eva Nyström

24 Elli-Noora Kainulainen

 

PK-35 TV: Nollapelin torjuneen Emma Immosen ja voittomaalin viimeistelleen Ronja Ikosen mietteet paikallispelivoitosta

This Post Has One Comment

  1. Magnus Rögård

    Kiitos otteluraportista. Tänään juhannusattona kun valtamedia on Juhannuslomalla on kivaa lukea otteluraportin. Kiitos hyvästä pelistä ja lisää voittoja jatkossa. Maalihanat ovat auenneet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com