UUTISET

Punamustat ja FC Honka pistejakoon

1.6.2018

Myyrmäessä nähtiin torstai-iltana tasainen pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun PK-35 Vantaa ja FC Honka tasasivat pisteet lukemin 1-1. Ottelun maalihanat aukesivat vasta pelin loppupuolella ja molempien osumat syntyivät erikoistilanteista.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäistä vaarallista maalintekopaikkaa saatiin odottaa 19. peliminuutille asti. Iina Salmi tarjoili syötön takaviistoon, mutta Kaisa Collin laukoi pallon hyvästä paikasta maalin yli. Toisessa päässä FC Hongan Ella-Rosa Huusko pääsi kokeilemaan, mutta laukaus painui kimmokkeen kautta yli maalin.

Ensimmäisten maalipaikkojen jälkeen peli avautui ja aaltoili päästä päähän. Kaava oli selkeästi se, että Punamustien tilanteet rakentuivat pidempien hyökkäysten päätteeksi, kun taas FC Honka pääsi tilanteisiinsa etenkin nopeista hyökkäyksistä ja pallonriistoista. Kotijoukkueen Heidi Kollanen että vieraiden Huusko pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta molempien yritykset painuivat niukasti alakulman ohi.

Tauon lähestyessä espoolaisten Linda Nyman laukoi hyvän vapaapotkun, mutta Punamustien maalia vartioinut Henriikka Mäkelä venyi tärkeään torjuntaan. Tauolle lähdettiin lopulta tasaisen avausjakson jälkeen maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa otti selkeämmin pallonhallintaa itselleen ja onnistui viemään pelin painopistettä korkeammalle hyökkäysalueelle. Kotijoukkue pääsi rangaistusalueen läheisyyteen ja pystyi pelaamaan palloja myös alueen sisällä, mutta kunnon maalitekopaikkoihin ne eivät johtaneet.

FC Hongalle sen sijaan avautui toisella jaksolla lyhyen ajan sisään kolme hyvää tilannetta, joissa etenkin Marianna Tolvanen pääsi yrittämään ratkaisua. Mäkelä venyi kuitenkin jokaisessa tilanteessa hienoihin pelastuksiin ja piti lukemat maalittomina.

Ottelun avausmaali nähtiin vihdoin 80. peliminuutilla, kun Punamustille tuomittiin vapaapotku hyvästä paikasta noin 20 metristä.  Pallon taakse asettui joukkueen kapteeni Sanna Saarinen, joka laukoi pallon näyttävästi muurin yli etualakulmaan.

Vieraat nousivat kuitenkin tasoihin kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Linda Nyman antoi sisäänpäin kiertävän kulmapotkun, joka painui usean pelaajan muodostamasta maalinedusruuhkasta suoraan takakulmaan.

Ottelun lisäajalla molemmilla joukkueilla oli vielä tilaisuutensa voittomaaliin. Iina Salmi pääsi nopean hyökkäyksen päätteeksi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta espoolaisten maalivahti Paula Myllyoja torjui painavan vasemman jalan laukauksen. Toisessa päässä sen sijaan vaihdosta kentälle tullut Sini Vehviläinen osui kaukolaukauksellaan vielä ylärimaan.

Saarisen ja Nymanin erikoistilannemaalit jäivät ottelun ainoiksi täysosumiksi, joten pääkaupunkiseudun paikallisottelu päättyi tiukan väännön päätteeksi tasalukemiin 1-1.

Tasainen vääntö

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kotijoukkueella oli ottelun alussa pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta ne selätettyään joukkue sai peliään kulkemaan paremmin.

– Mielestäni pelin alku oli meiltä vähän varovaista ja hermostunutta pelaamista. Meille sattui erikoisia helppoja virheitä, joita ei ole aiemmissa peleissä tullut. Pelin edetessä pelaamisemme muuttui kuitenkin koko ajan varmemmaksi, Väisänen tuumasi.

– Saimme luotua etenkin oikealta laidalta aika hyvää painetta FC Hongan puolustukselle. Avausjaksolla emme pystyneet kauheasti pelaamaan keskellä heidän puolustuslinjansa edessä, mutta toisella jaksolla onnistuimme siinä paremmin.

Myyrmäen kesäillan avausjaksosta muodostui loppua kohden varsin tapahtumarikas, mutta maaleja ei vielä ensimmäisellä jaksolla nähty.

– Kokonaisuudessaan avausjakso oli aika tasaista ja vauhdikasta peliä. Molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä tilanteita. ”Hemppa” hoiti ne kuitenkin hyvin ja pelasimme muutenkin uhrautuvasti maalin edessä.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa pääsi pelaamaan enemmän tuttua pallonhallintapeliään, mikä tuotti lopulta tulosta vapaapotkumaalin muodossa.

– Toisella jaksolla saimme muutamia hetkiä lukuun ottamatta pallonhallintaa selvemmin itsellemme ja pystyimme pitämään palloa avausjaksoa korkeammalla. Lisäksi pelasimme muutamia hyviä palloja myös puolustuslinjan selustaan, mutta emme päässeet niihin oikein kunnolla kiinni, Väisänen sanoi.

– Onnistuimme luomaan hyvää painetta ja saimme sen seurauksena vapaapotkun hyvästä paikasta. 1-0-maali oli Sannalta todella hieno laukaus alakulmaan.

Vierasjoukkueella oli myös jälkimmäisellä puoliajalla muutama vaarallinen nopea hyökkäys, jotka päättyivät kuitenkin Mäkelän torjuntoihin. Espoolaiset nousivat kuitenkin vielä lopussa erikoistilannemaalin turvin tasoihin.

– FC Hongalla oli myös toisella jaksolla pari hyvää vetoa, mutta Hemppa otti ne hyvin kiinni. Puolustimme ajoittain ehkä hieman liikaa maalia kohden, kun meidän olisi pitänyt antaa rohkeammin painetta pallolliselle pelaajalle, Väisänen totesi.

– Johtomaalimme jälkeen FC Honka sai loppua kohden luotua painetta ja me jouduimme vähän puolustamaan. Pelasimme sitten yhden kulmatilanteen huonosti ja he pääsivät tasoittamaan. Myöhäisen takaiskumaalin jälkeen tasapeli tuntuu tietysti aina hieman tappiolta.

 

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-1 (0-0)

80´ 1-0 Sanna Saarinen

88´ 1-1 Linda Nyman

 

Avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Iina Salmi

8 Vilma Väisänen (65´ Roosa Toivanen)

10 Kaisa Collin

11 Heidi Kollanen (77´ Elli-Noora Kainulainen)

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

1 Emma Immonen

14 Elina Salmi

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

19 Ronja Ikonen

24 Elli-Noora Kainulainen

26 Roosa Toivanen

 

PK-35 TV: Ottelun jälkeisessä haastattelussa olivat joukkueiden päävalmentajat Jari Väisänen ja Luciano Posillipo sekä pelaajista Punamustien Iina Salmi ja vieraiden Linda Nyman.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot