Roosa Bröijer

Kauden toinen Vantaan derby huomenna Tikkurilassa

Suomen naisjalkapallopääkaupungissa on huomenna jälleen paikallispelipäivä. Tällä kertaa on Punamustien vuoro matkustaa Itä-Vantaalle Tikkurilan Palloseuran vieraaksi. Vantaan paikallisottelu pelataan huomenna lauantaina 26.5. klo 16.00 Tikkurilan urheilupuiston tekonurmella.

PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun paikallispeliin sarjataulukon kolmannelta sijalta. Neljällä voitolla kauden aloittanut joukkue on pelannut nyt neljä voitotonta peliä putkeen, joten lauantaina Punamustien selvänä tavoitteena on palata voittojen tielle. Viime viikonlopun ottelusta PK-35 Vantaa käänsi itselleen lopussa tärkeän tasapelipisteen, kun Ronja Ikonen viimeisteli lisäajalla 1-1-tasoituksen Åland Unitedin verkkoon.

TiPS sen sijaan majailee tällä hetkellä sarjataulukon hännillä. Vihreäpaidat ovat kuitenkin pelanneet joukkueesta riippuen yhden tai kaksi ottelua muita vähemmän. TiPSillä oli neljän pelaajan edustus maanantaina päättyneissä alle 17-tyttöjen EM-kisoissa, minkä johdosta itävantaalaisten kaksi sarjaottelua siirrettiin myöhäisempään ajankohtaan.

Edellisen sarjaottelunsa TiPS on pelannut kolme viikkoa sitten. Silloin joukkue pelasi kotonaan 3-3-tasapelin Kuopion Pallokissoja vastaan. Yhteensä TiPS on kerännyt kuudesta sarjapelistään kaksi tasapelipistettä.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran jo sarjakauden alkumetreillä huhtikuussa. Silloin PK-35 Vantaa piti sarjapisteet Myyrmäessä lukemin 3-0. Punamustien maaleista vastasivat tuolloin jo avausjaksolla osuneet Iina Salmi ja kaksi maali viimeistellyt Ashley Riefner.

PK-35 Vantaan parhaat maalintekijät ovat olleet kolmeen osumaan yltäneet Kaisa Collin, Heidi Kollanen ja Iina Salmi. TiPSin viisi sarjamaalia sen sijaan ovat jakaantuneet viidelle eri pelaajalle.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat paikallisottelussa varmuudella pitkään sivussa olleet Netta Koso, Velma Oikarinen, Ida Raustola sekä Eva Nyström, joka on kuitenkin aloittanut jo täysipainoisen harjoittelun. Poissaolijoiden vastapainoksi viime ottelun vaihtopenkillä huilannut Riefner on jälleen täydessä pelikunnossa ja käytettävissä huomisessa ottelussa.

Tilanne kerrallaan kohti voittoa

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee lauantain paikallisotteluun kokoonpanotilanteen osalta hyvistä lähtökohdista. Joukkueen selkeänä tavoitteena on palata Tikkurilassa jälleen voittojen tielle.

– Jos jätetään pitkäaikaisloukkaantuneet huomioimatta, sairaslistamme on ensimmäistä kertaa tyhjä. Kukaan ei ole tällä hetkellä sairaana tai kärsi pikkuvammoista. Siltä osin meillä on hyvät lähtökohdat peliin, Väisänen sanoi.

– Emme tietenkään ole tyytyväisiä neljään edelliseen peliimme, mutta emme voi jäädä murehtimaan sitä. Keskitymme yksittäisiin peleihin ja lähdemme sen myötä parantamaan tekemistämme.  Uskon meidän pystyvän siihen ja kykenevän yhä laadukkaampaan tekemiseen yksittäisissä tilanteissa.

Väisäsen mukaan juuri jokaiseen tilanteeseen keskittyminen ja huolellisuus tietyissä asioissa tuottavat pitkässä sarjassa tulosta.

– Kun hoidamme yksittäiset tilanteet paremmin, hallitsemme myös kokonaisuutta paremmin ja samalla vältämme vastustajan vastaiskuja. Pyrimme yhä vahvistamaan omaa peli-identiteettiämme ja uskomme siihen. Lisäksi meidän pitää olla huomenna kovia kaksinkamppailuissa ja uskon, että niissä olemme vahvempia.

Punamustien paikallisvastustaja TiPS jahtaa yhä avausvoittoaan tämän kauden Naisten Liigassa, mutta Väisäsen mukaan sarjasijoitus ja pistesaalis eivät anna täysin oikeaa kuvaa tikkurilalaisten iskukyvystä.

– TiPS ei varmasti ole sarjataulukossa niillä sijoilla, joita he tavoittelivat. Mielestäni se on kuitenkin pistemääräänsä parempi joukkue. Heillä on hyviä, taitavia ja nopeita yksiöitä, joiden myötä he pystyvät haastamaan Naisten Liigassa kenet tahansa, Väisänen totesi.

– Pitää muistaa, että vain me ja FC Honka olemme ottaneet heistä vähän suurinumeroisemmat voitot ja meitäkin vastaan heillä oli ensimmäisessä kohtaamisessa tilaisuutensa maalintekoon. TiPS uskaltaa ja pyrkii pelaamaan, mutta he pystyvät pelaamaan myös nopeita palloja linjan taakse. Heitä ei voi missään nimessä aliarvioida.

Nuorten EM-kisojen vuoksi TiPSin edellisestä sarjapelistä on vierähtänyt aikaa jo kolme viikkoa. Väisäsen mukaan on etukäteen vaikeaa arvioida, miten ottelutauko vaikuttaa vastustajan pelaamiseen.

– TiPSillä on nyt pitkä tauko takana, missä on hyvät ja huonot puolensa. Huomenna näemme, mikä on maajoukkueissa olleiden pelaajien vireystila. Tsemppi on varmasti kova, ja he saivat kisoista varmasti uskoa omaan tekemiseen.

TiPS – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 26.5. klo 16.00 Tikkurilan urheilupuiston tekonurmella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com