UUTISET

Henriikka Mäkelä palaa Punamustiin

18.5.2018

PK-35 Vantaa on solminut maalivahti Henriikka Mäkelän kanssa kauden loppuun saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Mäkelä palaa Punamustiin pelattuaan vajaan vuoden ajan Yhdysvaltojen yliopistosarjaa.

21-vuotias Mäkelä on VJS:n kasvatti, joka nousi PK-35 Vantaan liigaryhmään kaudella 2015 ja teki jo samana vuonna ensiesiintymisensä joukkueen paidassa Suomen Cupissa. Ensimmäisen liigaottelunsa Mäkelä pelasi kauden 2016 avausottelussa. Yhteensä hän on pelannut Punamustien riveissä 24 liigaottelua, joissa hän on pitänyt maalinsa puhtaana yhdeksän kertaa. Suomen A-maajoukkueessa Mäkelä debytoi viime kesäkuussa maaottelussa Kiinaa vastaan.

Viime elokuussa vantaalaismaalivahti siirtyi uusien haasteiden pariin Yhdysvaltojen länsirannikolle. Siellä hän pelasi ja opiskeli California University of Pacificissa. Yhdysvalloissa Mäkelä pelasi kauden aikana yhteensä 13 ottelussa.

Innokkaana takaisin

Mäkelä palaa tuttuun seuraan hyvillä mielin ja monia kokemuksia rikkaampana. Hän odottaa jo innolla pääsevänsä jälleen Punamustien tolppien väliin.

– Olen tosi innoissani, että pääsen jälleen treemaan ja pelaamaan PK-35 Vantaan kanssa. On kivaa olla taas täällä ja nähdä vanhoja tuttuja naamoja, Mäkelä sanoi.

– Jenkeissä tuli nähtyä ja koettua paljon. Se oli kokonaisuudessaan hyvä ja kasvattava vuosi sekä pelaajana että ihmisenä.

PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen oli luonnollisesti tyytyväinen tutun suojattinsa paluuseen. Hänen mukaansa Mäkelä vahvistaa entisestään Punamustien maalivahtiosastoa.

– Saamme yhden Suomen parhaista maalivahdeista takaisin riveihimme. ”Hemppa” on erittäin varma keskityspalloissa, erittäin hyvä lähitorjuja ja erinomainen jalalla.

Mäkelä on pelikelpoinen jo huomenna, kun PK-35 Vantaa kohtaa kotikentällään Åland Unitedin. Ottelu pelataan lauantaina 19.5. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot