Heidi Kollanen

PK-35 Vantaa matkaa lauantaina Kuopioon

Punamustien sarjapelit jatkuvat huomenna vierasottelulla Kuopion Pallokissoja vastaan. PK-35 Vantaan selkeänä tavoitteena on palata Savossa kahden pettymyksen jälkeen jälleen voittojen tielle. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 12.5. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla.

PK-35 Vantaa aloitti sarjakauden neljällä voitolla, mutta kaksi viimeisintä ottelua ovat olleet pettymyksiä. Joukkue jäi ensin kotitasapeliin Ilvestä vastaan ja kärsi sitten kauden ensimmäisen tappionsa HJK:n vieraana. Myös Punamustien maalihanat pysyivät molemmissa otteluissa tukossa.

Pallokissat sen sijaan on viikonlopun kierrokselle lähdettäessä Naisten Liigassa seitsemännellä sijalla. Kuopiolaiset ovat voittaneet kuudesta ottelustaan yhden, pelanneet kahdesti tasan ja hävinneet kolmesti. Toistaiseksi ainoan voittonsa Pallokissat saalisti Ilveksen vieraana Tampereella. Pistejakoon savolaiset ovat päätyneet JyPKiä ja TiPSiä vastaan.

Savolaisryhmän ottelut ovat olleet alkukauden aikana koko Naisten Liigan maalirikkaimpia, sillä kuudessa ottelussa verkko on heilunut peräti 21 kertaa. Toinen hyvä osoitus kuopiolaisten värikkäistä otteluista on se, että Pallokissat on pelannut tällä kaudella jo kaksi 3-3-tasapeliä, joista jälkimmäinen nähtiin viime viikonloppuna TiPSin vieraana.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat liigapeleissä kolmeen otteeseen. Sarja-avauksessaan PK-35 Vantaa haki 1-4-vierasvoiton Kuopiosta. Punamustien kotikentällä loppulukemat olivat toukokuussa 6-0. Syyskuussa pelatussa kolmannessa kohtaamisessa Pallokissat onnistui kuitenkaan saalistamaan 1-1-vierastasapelin Myyrmäestä.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkaimmat pelaajat ovat kolmesti Naisten Liigassa osuneet Kaisa Collin ja Heidi Kollanen. Iina Salmi ja Ashley Riefner ovat tehneet kaksi liigamaalia. Pallokissojen paras maalintekijä on ollut kolmesti osunut Aino Kröger.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella loukkaantumisten takia Velma Oikarinen, Netta Koso, Ida Raustola ja Eva Nyström. Lisäksi joukkueen Sanna Saarinen ja Ella Hopponen ovat flunssan takia sivussa. Kahdesta viime ottelusta puuttunut Collin sen sijaan palannee kokoonpanoon.

Maalihanat jälleen auki

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue pääsee lauantain vieraspeliin hyvistä lähtökohdista. Kahden ottelun maalittoman putken päättäminen ja täysi pistepotti ovat Punamustien selkeät tavoitteet Pallokissoja vastaan.

– Joukkue alkaa jälleen vaikuttamaan terveemmältä ja iskukykyisemmältä kuin kahdessa edellisessä pelissä. Niiden pelien lopputuloksiin ja maalimääriin emme tietenkään ole olleet tyytyväisiä, mutta emme ole ottaneet niistä ylimääräisiä paineita, Väisänen sanoi.

– Maaleja alkaa varmasti jälleen syntyä, kun luomme riittävästi hyviä maalipaikkoja. Myös kahdessa viime pelissä siihen on ollut ihan hyviä aihioita, mutta viimeinen terävyys on puuttunut. Kuopiossa yritämme jälleen kaivaa sen esiin.

Väisäsen mukaan kuopiolaisjoukkueella on takataskussaan muutamia erilaisia taktisia vaihtoehtoja. PK-35 Vantaa varautuu eri mahdollisuuksiin, mutta luottaa ensisijaisesti omaan vahvaan pelitapaansa.

– Pallokissojen alkukausi on ollut vähän ailahtelevainen. He ovat käyttäneet ainakin paria eri pelijärjestelmää hieman vastustajasta riippuen, joten on mielenkiintoista nähdä, millä tavalla he lähtevät meitä vastaan. Pallokissat on pyrkinyt pelaamaan aktiivista jalkapalloa, joten toivottavasti saamme hyvän pelin aikaiseksi, Väisänen ennakoi.

– Meidän pitää kuitenkin varautua myös siihen, että pallonhallinta on selvästi meillä ja pelaamme syvällä puolustavaa vastustajaa vastaan. Silloin meillä pitää olla malttia rakentaa tilanteita.

Väisäsen näkemyksen mukaan Pallokissojen riveistä löytyy osaamista molemmissa päissä kenttää. Hän painottaa, että Punamustilla ei ole missään tapauksessa varaa aliarvioida vastustajaansa.

– Heiltä löytyy alakerrasta pääpelivoimaa, joten he pystyvät selvittämään korkeat pallot. Se meidän pitää huomioida. Lisäksi Pallokissoilla on hyvä kärki, Aino Kröger, joka pystyy tosi hyviin yksilösuorituksiin. Pallokissat on pystynyt pelaamaan paljon palloja Krögerille, joten meidän pitää katsoa, miten saamme sen estettyä.

Pallokissat – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 12.5. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.