Elina Salmi

PK-35 Vantaa kohtaa HJK:n vieraskentällä

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantai-iltana pääkaupunkiseudun paikallisottelulla Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Kyseessä on samalla myös kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakärki PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä sarjakolmosen HJK:n. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 5.5. klo 18.30 Telia 5G Areenalla.

Viidestä ensimmäisestä ottelustaan 13 sarjapistettä kerännyt PK-35 Vantaa lähtee viikonloppuun sarjataulukon kärkipaikalta. Se on myös Naisten Liigan ainoa tappioton joukkue. Punamustien kausi alkoi neljättä peräkkäisellä voitolla, mutta viime viikonloppuna joukkue jäi maalittomaan kotitasapeliin Tampereen Ilvestä vastaan.

HJK sen sijaan on sarjassa kolmantena kerättyään viidestä ensimmäisestä ottelustaan 12 pistettä. Helsinkiläisten kausi alkoi 3-0-vierastappiolla FC Honkaa vastaan, mutta sen jälkeen HJK on voittanut kaikki neljä otteluaan. Edellisessä ottelussaan joukkue haki viime sunnuntaina 0-4-vierasvoiton Jyväskylän Pallokerhosta.

Molemmat joukkueet ovat onnistuneet alkukauden otteluissaan hyvin etenkin puolustuspelissään. Punamustien puolustus on ollut tilastojen valossa sarjan pitävin, sillä sen verkkoon on tehty vasta kaksi maalia. HJK on päästänyt neljä maalia, mutta niistä peräti kolme syntyi tappiollisessa sarja-avauksessa FC Hongan vieraana.

Viime kaudella PK-35 Vantaa ja HJK kohtasivat kilpailullisissa otteluissa neljään otteeseen. Naisten Liigan runkosarjassa molemmat voittivat kotiottelunsa lukemin 2-0. Yläloppusarjassa PK-35 Vantaa haki 0-2-vierasvoiton Töölöstä. HJK sen sijaan voitti kauden päättäneen Suomen Cupin loppuottelun Myyrmäessä lukemin 0-1.

PK-35 Vantaan sarjakauden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet kolmesti osuneet Kaisa Collin ja Heidi Kollanen. Kahteen osumaan ovat yltäneet myös Iina Salmi ja Ashley Riefner. HJK:n riveissä kolme liigamaalia tehnyt Vilma Hakala on ainoa useampaan otteeseen osunut pelaaja.

Punamustien riveistä puuttuvat huomenna loukkaantumisten vuoksi varmuudella Velma Oikarinen, Eva Nyström, Ida Raustola ja Netta Koso. Joukkueen kapteeni Sanna Saarinen sen sijaan on flunssan takia sivussa. Kaisa Collinin ja Tia-Maria Jaakonsaaren pelaaminen on vielä epävarmaa.

Lauantai-ilta huipentuu kärkiotteluun

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan vapun lyhentämä joukkueharjoitteluviikko on ollut varsin kevyt. Huomiseen HJK-otteluun valmistautuminen on kuitenkin sujunut muutamien pelaajien sairastelua lukuun ottamatta hyvin.

– Olemme harjoitelleet tällä viikolla kevyesti ja pyrkineet valmistautumaan sen myötä huomiseen peliin niin fyysisesti kuin henkisestikin. Flunssa-aalto kiertää yhä joukkueessa, joten muutamien pelaajien pelikunto selviää vasta viime hetkillä. Tässä vaiheessa olisi tärkeää saada flunssakierre selätettyä, Väisänen totesi.

– Kokoonpano hahmottunee tänään valmistavien harjoitusten jälkeen. Käymme tänään vielä tiettyjä asioita läpi HJK:n pelaamisessa, jotta olemme kaikin puolin valmiina huomisillan peliin.

Töölön lauantai-illassa kohtaavat sarjakärki ja –kolmonen, joten lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. Väisänen toivoo, että viikonlopun sarjakierroksen huipennuksesta saadaan kärkiottelun arvoinen koitos.

– Sarjataulukon perusteella luvassa on varmasti jännittävä peli. HJK on pelannut alkukauden aikana aktiivista jalkapalloa, ja toivottavasti he jatkavat samalla tavalla myös lauantaina kotikentällään. Silloin nähdään varmasti hieno kärkiottelu.

Pääkaupunkiseudun kilpakumppanit tuntevat toisensa ja toistensa vahvuudet hyvin, joten suuria yllätyksiä on tuskin luvassa. Väisäsen mukaan myös HJK on aloittanut kautensa hyvin.

– HJK on pelannut hyvän ja tasaisen alkukauden. He osoittivat viime viikonloppuna JyPKin vieraana, että joukkueesta löytyy myös maalintekovoimaa. HJK on onnistunut peleissään taktisesti hyvin ja onnistunut FC Honkaa lukuun ottamatta voittamaan ottelunsa, joten he ovat saaneet varmasti tyydyttävän startin kauteen, Väisänen sanoi.

– Kyseessä on tällä hetkellä aika tasainen joukkue. Heidän puolustuksensa on erittäin vahva, minkä myötä meiltä vaaditaan rangaistusalueelle etenemisessä parempia ratkaisuja. Hyökkäyspäässä erikoistilanteet ovat olleet alkukaudesta HJK:n vahvuus, joten niissä meidän pitää olla tarkkana.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 5.5. klo 18.30 Telia 5G Areenalla Helsingissä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös VeikkausTV:n välityksellä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com