UUTISET

PK-35 Vantaa saa vieraakseen Tampereen Ilveksen

26.4.2018

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantai-iltapäivänä toisella peräkkäisellä kotiottelulla. Tällä kertaa PK-35 Vantaa saa vieraakseen Tampereen Ilveksen. Ottelu pelataan lauantaina 28.4. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien alkukausi Naisten Liigassa on sujunut hienosti, sillä joukkue on voittanut kaikki neljä sarjapeliään yhteismaalierolla 10-2. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa kaatoi JyPKin Myyrmäessä lukemin 3-1 Iina Salmen ja kahdesti osuneen Kaisa Collinin osumille.

Lauantain vierasjoukkue Ilves on neljän pelatun ottelun jälkeen sarjassa yhdeksäntenä. Tupsukorvien kausi alkoi 1-1-kotitasapelillä TPS:ää vastaan, mutta kolmessa seuraavassa ottelussaan Ilves on jäänyt pisteittä. Tappioista huolimatta Ilveksen jokainen sarjapeli on ollut tiukka ja ratkennut vain maalin erolla.

HJK:n vieraana Ilves kesti lisäajalle asti, mutta hävisi lopulta niukasti 1-0. Samat tappiolukemat jäivät taululle myös kotiottelussa Pallokissoja vastaan. Viime viikonloppuna Ilves piinasi FC Honkaa pitkään ja nousi pelin loppupuolella tasoihin, mutta espoolaiset veivät lopulta sarjapisteet lisäajan erikoistilannemaalilla.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmeen otteeseen. Molemmat runkosarjakohtaamiset päättyivät Punamustien 3-1-voittoihin. Yläloppusarjassa Ilves tarjosi etenkin avausjaksolla Myyrmäessä tiukan vastuksen, mutta tamperelaiset joutuivat lopulta taipumaan lukemin 3-0.

Punamustien alkukauden tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet kolmeen otteeseen osuneet Heidi Kollanen ja Kaisa Collin. Lisäksi Ashley Riefner ja Iina Salmi ovat osuneet jo kahdesti. Ilveksen pelaajista Isa Tuominen ja Johanna Salmijärvi ovat onnistuneet kertaalleen maalinteossa.

PK-35 Vantaan riveistä puuttuvat lauantaina varmuudella ainoastaan pitkään sivussa olleet Velma Oikarinen, Ida Raustola, Netta Koso ja Eva Nyström, joka on jo palannut harjoitusvahvuuteen. Lisäksi Punamustien ryhmässä on muutamia flunssapotilaita, joiden pelikunto selviää vasta lähempänä ottelua.

Nopeampaa hyökkäyspeliä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen on tyytyväinen joukkueensa alkukauteen. PK-35 Vantaa on pyrkinyt hieman uudistamaan hyökkäyspelaamistaan, minkä myötä joukkueen alkukausi on ollut maalimäärillä mitaten selkeästi viime kautta tehokkaampi.

– Olemme onnistuneet luomaan paljon maalintekopaikkoja ja tehneet tähän mennessä kymmenen maalia, mutta meillä olisi ollut mahdollisuudet suurempaankin maalimäärään. Maalipaikkoja on tullut viime vuotta enemmän myös nopeilla hyökkäyksillä, mikä osoittaa meidän menneen eteenpäin pelillisissä tavoitteissamme. Meillä on vielä parannettavaa, mutta tähän mennessä voimme olla tyytyväisiä, Väisänen sanoi.

– Meidän pitää keskittyä kentän jokaisella osa-alueella tekemään asioita mahdollisimman ammattimaisesti. Pelaajien ja joukkueen kuri ei saa rakoilla missään vaiheessa. Jos saamme fokusta vielä vähän paremmaksi, myös syöttötarkkuutemme paranee entisestään ja uskon sen näkyvän myös maalinteossa.

Väisäsen mukaan etenkin alkukauden otteluissa sattuu tyypillisesti tavallista enemmän virheitä, mutta hän muistuttaa, että niitä ei pidä pelätä.

– Kentällä sattuu aina virheitä, mutta niitä pitää karsia sellaisilla osa-alueilla, joilla vastustaja voi päästä hyödyntämään niitä. Kun virheitä tapahtuu niissä asioissa, joita haluamme kehittää, se on samalla osoitus siitä, että pelaajat uskaltavat yrittää niitä asioita. Pelaajien on oltava rohkeita ja uskallettava yrittää asioita kehittyäkseen. Samalla se kehittää myös koko joukkueen pelaamista.

Ilves on ennen viikonlopun sarjakierrosta Naisten Liigassa toiseksi viimeisenä, mutta Väisäsen mukaan sarjataulukko ei anna oikeaa kuvaa tamperelaisjoukkueen tasosta.

– Ilves on pelannut alkukauden tuloksellisesti hieman alakanttiin. He ovat kuitenkin hävinneet pari peliä vasta ihan viime hetkien maaleilla. Se osoittaa, että kyseessä on hyvä joukkue, vaikka kaikki pienet asiat eivät ole vielä loksahtaneet kohdilleen, Väisänen arvioi.

– Sanoin jo ennen kauden alkua, että Ilves tulee taistelemaan tällä kaudella kärkipään sijoista ja uskon heidän vielä nousevan  sinne. Ilves on varmasti kovaa prässäävä joukkue, joten meidän pitää varautua siihen. Uskon, että pystymme taidollamme selvittämään ne tilanteet.

Lauantain vastustajan riveissä pelaa Punamustille hyvin tuttu pelaaja, sillä viime kausien luottopelaajiin lukeutunut Selina Mustajoki siirtyi talvella Ilveksen riveihin. Väisäsen mukaan Mustajoki on noussut isoon rooliin myös Tampereella.

– ”Selkku” on tietysti meille tuttu pelaaja. Hän on pelannut Ilveksen kaikki pelit ja ollut varmasti tärkeä tukipilari heidän puolustuksessaan. Uskon hänen tuoneen varmuutta Ilveksen puolustuslinjaan ja pallolliseen pelaamiseen. Lauantaina meidän tehtävämme on kuitenkin asettaa Ilveksen puolustukselle painetta, Väisänen totesi.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan lauantaina 28.4. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Ottelun lipunmyyntipisteellä on myynnissä myös PK-35 Vantaan kausikortteja (aikuiset 50 euroa, alennusryhmät 25 euroa).

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot