UUTISET

Punamustien vahva alkukausi sai jatkoa kotivoitolla

21.4.2018

PK-35 Vantaa jatkaa neljän pelatun ottelun jälkeen Naisten Liigassa puhtaalla pelillä. Lauantai-iltapäivänä Punamustien vahva kevätvire jatkui 3-1-kotivoitolla Jyväskylän Pallokerhosta. Viime vuonna JyPK oli Punamustille haastava vastustaja, mutta tällä kertaa kotijoukkue karkasi jo hyvissä ajoin turvalliseen johtoasemaan.

Keväisessä Myyrmäessä pelattu ottelu eteni alusta lähtien Punamustien komennossa. Kotijoukkue piti palloa, liikutti vastustajaansa ja onnistui säännöllisesti riistämään pelivälineen nopeasti takaisin pallonmenetysten jälkeen. Viime kaudella JyPK onnistui jokaisessa kohtaamisessa aiheuttamaan Punamustien puolustukselle ongelmia, mutta lauantai-iltapäivänä PK-35 Vantaa onnistui etenkin avausjaksolla hyydyttämään vastustajansa hyökkäyspelin.

Kotijoukkueen ensimmäiset maalintekopaikat avautuivat Iina Salmelle ja Roosa Bröijerille, jotka pääsivät laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta. Salmen laukaus painui kuitenkin maalin yli ja Bröijerin yritys kolahti keskisuomalaisten onneksi ylärimaan.

Ottelun avausmaali nähtiin 30. peliminuutilla. Heidi Kollanen sai puolustajan estelyistä huolimatta jalkansa vapaaksi ja pääsi laukomaan. JyPKin maalia vartioinut Pauliina Tähtinen torjui laukauksen, mutta Kaisa Collin oli tilanteessa valppaana ja tuikkasi irtopallon lähietäisyydeltä maaliin.

Juuri ennen taukoa JyPKillä oli kulmapotkun jälkitilanteessa hyvä tilaisuus nousta tasoihin, mutta maalinedusruuhkasta lähtenyt laukaus karkasi maalin yli. PK-35 Vantaa sen sijaan hyödynsi vain hetkeä myöhemmin oman maalipaikkansa tehokkaasti. Ashley Riefner tarjoili hyvän hyökkäyksen päätteeksi pallon maalin edustalla Iina Salmelle, joka pääsi siirtämään pelivälineen läheltä maaliin. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 2-0-johtolukemissa.

Toista jaksoa oli pelattu vain kuusi minuuttia, kun PK-35 Vantaa siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 3-0-johtoon. Riefner eteni oikealta laidalta vahvasti ja tarjoili päätyrajalta matalan keskityksen maalin edustalle. Collin oli jälleen oikeassa paikassa ja pääsi siirtämään pallon verkon perukoille.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassa JyPK nosti enemmän pelaajia hyökkäyksen tueksi, pyrki kovempaan prässiin ja toimitti palloja suoraviivaisesti rangaistusalueelle. Punamustien puolustajat ja maalivahti Emma Immonen onnistuivat kuitenkin selvittämään orastavan vaaralliset tilanteet.

Kotijoukkueen alakerralla sattui kuitenkin 72. peliminuutilla virhe, josta JyPK pääsi iskemään kavennusosuman. Peliväline päätyi pallonmenetyksen jälkeen Tytti Jaakkolalle, joka pääsi nokikkain Immosen kanssa ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

JyPK sai kavennusmaalistaan lisää virtaa ja intoa, mutta kotijoukkue selviytyi vieraiden takaa-ajoyrityksestä hyvin. Punamustien puolustus onnistui loppuhetkillä kotijohdon turvaamisessa mallikkaasti, joten sarjapisteet jäivät Myyrmäkeen lukemin 3-1.

Hyvä suoritus joukkueelta

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan JyPK tiedettiin viime kauden kohtaamisten perusteella iskukykyiseksi vastustajaksi. Lauantaina PK-35 Vantaa onnistui kuitenkin pitämään vierasjoukkueen kurissa.

– Tiesimme JyPKin olevan suoraviivainen joukkue, mutta tänään he eivät päässeet käyttämään aseitaan. Onnistuimme nopeassa prässissämme hyvin. Se oli joukkueelta hyvää tekemistä. JyPK on ollut myös erikoistilanteissa vaarallinen, mutta onnistuimme hyvin myös niiden puolustamisessa, Väisänen sanoi.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa onnistui kevätaurinkoisessa Myyrmäessä luomaan useita hyviä maalipaikkoja. Kolmesta osumasta huolimatta päävalmentaja olisi kaivannut vielä muutamaa onnistumista.

– Kolme maalia on jalkapallossa ihan riittävä määrä, mutta tänään meillä olisi ollut mahdollisuus kaunistella maalieroamme ja jopa tuplata voittolukemat. Olisimme voineet tappaa pelin jo aikaisemmin, mutta siihen emme aivan kyenneet. Tänään nähtiin kuitenkin hienoja sommitelmia ja syöttöyhdistelmiä. Niihin olisi kaivattu vielä pientä hiomista, jotta olisimme tehneet niistäkin maaleja.

Myös JyPK onnistui luomaan toisella jaksolla muutamaan otteeseen painetta kotijoukkueen puolustukselle. Väisäsen mukaan jyväskyläläiset tarjosivat Punamustien puolustukselle tämän kauden toistaiseksi kovimman testin.

– Myös JyPKillä oli toisella jaksolla muutama vaarallinen tilanne. Se oli tällä kaudella oikeastaan ensimmäinen joukkue, joka kykeni luomaan meitä vastaan kunnon maalipaikkoja ja maalivahtimme joutui töihin. Emma suoritui kuitenkin tänään hyvin, Väisänen arvioi.

– Heidän maalinsa syntyi meidän virheestämme. Emma tuli siinäkin hyvin vastaan, mutta jäi lopulta vaille mahdollisuuksia.

Väisäsen mielestä lauantain ottelu oli Punamustilta onnistunut suoritus. Joukkue pyrkii kuitenkin vielä hiomaan pieniä yksityiskohtia ennen ensi viikonloppuna pelattavaa seuraavaa sarjapeliä.

– Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä suoritus joukkueelta. Pystyimme viemään peliä haluamallamme tavalla ja onnistuimme liikuttamaan JyPKiä. Sen myötä saimme heiltä aika hyvin mehut pois. Jos saamme tekemiseemme vielä vähän lisää malttia, pystymme juoksuttamaan vastustajia vielä enemmän. Voimme tehdä monella osa-alueella asioita vielä paremmin, mutta pelistä jäi positiivinen fiilis.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat viikon päästä lauantaina 28.4. Myös silloin pelataan Myyrmäessä, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Tampereen Ilveksen.

 

PK-35 Vantaa – JyPK 3-1 (2-0)

30´ 1-0 Kaisa Collin

45´ 2-0 Iina Salmi

52´ 3-0 Collin

72´ 3-1 Tytti Jaakkola

 

Avauskokoonpano:

6 Mimmi Nurmela

7 Iina Salmi (85´ Jasmin Leppioja)

10 Kaisa Collin

11 Heidi Kollanen

13 Sanna Saarinen (75´ Mette Barck)

14 Elina Salmi (62´ Vilma Väisänen)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

32 Emma Immonen

 

Vaihtopelaajat:

4 Filippa Kilponen

8 Vilma Väisänen

17 Mette Barck

18 Ella Hopponen

23 Alina Kosunen

29 Jasmin Leppioja

30 Juliane Fuchs

 

PK-35 TV: Kaisa Collin ja Emma Immonen rennoissa tunnelmissa voiton jälkeen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot