Elina Salmi, TiPS Kuva

PK-35 Vantaa matkustaa sunnuntaina ONS:n vieraaksi

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat sunnuntai-iltapäivänä Oulussa. Kahdella voitolla sarjakautensa avannut PK-35 Vantaa kohtaa silloin ONS:n vieraskentällä. Ottelu pelataan sunnuntaina 15.4. klo 14.00 Arina Areenalla.

PK-35 Vantaa on aloittanut Naisten Liigan voitokkaasti. Punamustien sarjakausi alkoi 0-2-vierasvoitolla Turun Palloseurasta ja jatkui keskiviikkona 3-0-paikallispelivoitolla Tikkurilan Palloseurasta. Kahden pelatun ottelun jälkeen PK-35 Vantaa on sarjassa maalieron turvin toisena.

Viime syksynä karsintojen jälkeen sarjapaikkansa säilyttänyt ONS sen sijaan on hävinnyt kauden kaksi ensimmäistä Naisten Liigan otteluaan. Oululaisten sarjakausi alkoi 1-2-kotitappiolla JyPKiä vastaan ottelussa, jossa keskisuomalaiset karkasivat jo aikaisessa vaiheessa kahden maalin karkumatkalle. ONS onnistui tekemään kavennusmaalin toisen jakson puolivälissä, mutta sen pidemmälle kotijoukkueen kiri ei kantanut. Toisessa sarjapelissään ONS taipui FC Hongalle selvin lukemin 0-4.

Huomiseen otteluun ONS saa kuitenkin mukaan kaksi uutta pelaajaa, kun yhdysvaltalainen Katrina Guillou ja eteläafrikkalainen Ode Fulutudilu pääsevät vihdoin tositoimiin. Keskikentällä viihtyvä Guillou on oululaisyleisölle tuttu pelaaja jo kaudelta 2016, kun taas hyökkääjänä pelaava Fulutudilu pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Euroopassa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kahteen otteeseen. Helatorstaina PK-35 Vantaa haki Oulusta 0-4-vierasvoiton sekä Sanna Saarisen että Kaisa Collinin osuttua kahteen otteeseen. Runkosarjan päätöskierroksella ONS kaatui Myyrmäessä maalein 6-0 Eva Nyströmin, Roosa Bröijerin, Mette Barckin, Saarisen ja kahdesti osuneen Collinin osumille.

Kahden pelatun liigapelin jälkeen Punamustien paras maalintekijä on kahdesti Vantaan derbyssä osunut Riefner. Collin, Heidi Kollanen ja Iina Salmi ovat osuneet kertaalleen. ONS:n sarjakauden toistaiseksi ainoasta osumasta on vastannut Aada Törrönen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella vain pitkäaikaisloukkaantuneet Velma Oikarinen, Ida Raustola, Eva Nyström ja Netta Koso.

Valmiimpaa ja tarkempaa peliä

PK-35 Vantaa valmistautuu keskiviikon paikallispelivoiton jälkeen nyt viikon toiseen sarjaotteluunsa. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueen ajatukset kääntyivät nopeasti huomiseen ONS-peliin.

– TiPS-ottelu saattoi vaikuttaa melko kevyeltä, mutta saimme tehdä siinäkin täyden työn voiton eteen. Sen myötä meidän on nyt hyvä lähteä Ouluun. Paikallispelin jälkeen olemme levänneet, harjoitelleet kevyesti ja pyrkineet pitämään pelaajat valmiina peliin. Perjantain harjoituksissa yleisilme näytti hyvältä, Väisänen kertoi.

– Oulussa pelataan hallissa, mikä tuo oman lisämausteensa peliin. Hallin pitäisi kuulemani mukaan olla iso ja siellä on hyväkuntoinen kenttä, joten uskon sen sopivan meille hyvin.

Väisäsen mukaan ONS on nuori ja taitava joukkue, joka kykenee yllätyksiin Naisten Liigassa. Mikäli Guillou ja Fulutidulu ovat huomenna kokoonpanossa, on oululaisryhmä aiempia otteluitaan arvaamattomampi vastustaja.

– ONS on liigajoukkueen tavoin nuori ryhmä, mutta se on jo nähty, että nuorellakin joukkueella voi pärjätä. Kyseessä on taidokas joukkue, jossa pelaa paljon nuorisomaajoukkuepelaajia. Emme missään nimessä voi aliarvioida vastustajaa. ONS saa nyt mahdollisesti pari uutta vahvistusta mukaan, joten he ovat varmasti vielä aiempia pelejä iskukykyisempiä. Lisäksi uudet pelaajat tuovat peliin vähän yllätysmomentteja.

Vaikka Punamustien sarjakausi on alkanut kahdella voitolla, on joukkueella yhä varaa parantaa. Väisäsen mukaan ONS-pelin alla kiinnitetään huomiota etenkin huolellisuuteen.

– Meidän pitää olla valmiimpia ja tarkempia kuin aiemmissa peleissä. Esimerkiksi TiPSiä vastaan meille tuli vielä liikaa harhasyöttöjä. Haluamme pelata nopeammin eteenpäin, mutta meillä pitää myös olla malttia niissä tilanteissa. Se on yksi avainasia, jota tulemme varmasti painottamaan ennen peliä.

ONS – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 15.4. klo 14.00 Arina Areenalla Oulussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com