PK 35 Vantaa – FC Honka, 0 1, Naisten Liiga, 7.10.2017 12

Punamustien pelaajat ennakoivat tapahtumarikasta Vantaan derbyä

Punamustien pelaajat odottavat innolla illan paikallisottelua. PK-35 Vantaa pääsee vihdoin pelaamaan sarjakauden ensimmäisen kotiottelunsa Myyrmäessä ja saa heti vieraakseen paikallisvastustajansa Tikkurilan Palloseuran. Odotettu Vantaan derby potkaistaan käyntiin tänään klo 18.30.

PK-35 Vantaa aloitti sarjakauden pääsiäisviikonloppuna 0-2-vierasvoitolla Turusta, joten joukkue pääsee kotiavaukseen hyvistä lähtökohdista. Puolustaja Mimmi Nurmelan mukaan kotikentälle pääsemistä on odotettu koko pitkän talven ajan. Kaupungin sisäinen kilpailuasetelma tuo kotiavaukseen aimo annoksen lisäjännitettä.

– Luvassa on varmasti mielenkiintoinen ja kova ottelu, koska kyseessä on Vantaan derby ja samalla ensimmäinen kotipelimme. Se tuo peliin pientä ekstralatausta. Paikallispeli tuo aina omanlaistaan fiilistä sarjakauteen. On mukavaa päästä katsomaan, kuka on Vantaan ykkönen, Nurmela pohjustaa illan ottelua.

Syntyperäinen länsivantaalainen Vilma Väisänen toivoo, että Länsi- ja Itä-Vantaan luo positiivista värinää pelikentän lisäksi myös Myyrmäen jalkapallostadionin lehtereille.

– Paikallispeli tuo totta kai peliin lisää jännitystä ja toivottavasti myös paljon katsojia. TiPSiä vastaan tulee varmasti tiukka ottelu, mutta meidän pitää vain keskittyä vahvuuksiimme ja pelata niille, Väisänen ennakoi.

Vantaan paikallisotteluita pelattiin viimeksi kaudella 2016. Derbyt palasivat liigakartalle, kun TiPS nousi viime syksynä heti takaisin Naisten Liigaan. Ella Hopposen mielestä paikallispelit ovat mukava lisä sarjakauteen.

– On mukavaa, että liigassa pelataan jälleen Vantaan derbyjä. Toivottavasti tämä peli houkuttelee lisää vantaalaisia katsomoon. Derbystä tulee varmasti tapahtumarikas ja vauhdikas. Uskon TiPSin antavan meile kovan vastuksen nuoruuden innokkuudella ja taidolla, Hopponen sanoo.

Myös Tiia Peltonen on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa PK-35 Vantaa luottaa derbyssä omaan tuttuun pelitapaansa.

– Luvassa on varmasti jännittävä ja viihdyttävä ottelu, koska kyseessä on kotiavaus ja vielä paikallispeli. Etukäteen ajateltuna uskon meidän pitävän enemmän palloa ja TiPSin keskittyvän vastahyökkäyksiin, Peltonen arvioi.

PK-35 Vantaa – TiPS pelataan keskiviikkona 11.4. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Lipunmyyntipisteellä on myynnissä myös PK-35 Vantaan kausikortteja (aikuiset 50 euroa, alennusryhmät 25 euroa).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com