PK 35 Vantaa – FC Honka, 0 1, Naisten Liiga, 7.10.2017 12

Punamustien pelaajat ennakoivat tapahtumarikasta Vantaan derbyä

Punamustien pelaajat odottavat innolla illan paikallisottelua. PK-35 Vantaa pääsee vihdoin pelaamaan sarjakauden ensimmäisen kotiottelunsa Myyrmäessä ja saa heti vieraakseen paikallisvastustajansa Tikkurilan Palloseuran. Odotettu Vantaan derby potkaistaan käyntiin tänään klo 18.30.

PK-35 Vantaa aloitti sarjakauden pääsiäisviikonloppuna 0-2-vierasvoitolla Turusta, joten joukkue pääsee kotiavaukseen hyvistä lähtökohdista. Puolustaja Mimmi Nurmelan mukaan kotikentälle pääsemistä on odotettu koko pitkän talven ajan. Kaupungin sisäinen kilpailuasetelma tuo kotiavaukseen aimo annoksen lisäjännitettä.

– Luvassa on varmasti mielenkiintoinen ja kova ottelu, koska kyseessä on Vantaan derby ja samalla ensimmäinen kotipelimme. Se tuo peliin pientä ekstralatausta. Paikallispeli tuo aina omanlaistaan fiilistä sarjakauteen. On mukavaa päästä katsomaan, kuka on Vantaan ykkönen, Nurmela pohjustaa illan ottelua.

Syntyperäinen länsivantaalainen Vilma Väisänen toivoo, että Länsi- ja Itä-Vantaan luo positiivista värinää pelikentän lisäksi myös Myyrmäen jalkapallostadionin lehtereille.

– Paikallispeli tuo totta kai peliin lisää jännitystä ja toivottavasti myös paljon katsojia. TiPSiä vastaan tulee varmasti tiukka ottelu, mutta meidän pitää vain keskittyä vahvuuksiimme ja pelata niille, Väisänen ennakoi.

Vantaan paikallisotteluita pelattiin viimeksi kaudella 2016. Derbyt palasivat liigakartalle, kun TiPS nousi viime syksynä heti takaisin Naisten Liigaan. Ella Hopposen mielestä paikallispelit ovat mukava lisä sarjakauteen.

– On mukavaa, että liigassa pelataan jälleen Vantaan derbyjä. Toivottavasti tämä peli houkuttelee lisää vantaalaisia katsomoon. Derbystä tulee varmasti tapahtumarikas ja vauhdikas. Uskon TiPSin antavan meile kovan vastuksen nuoruuden innokkuudella ja taidolla, Hopponen sanoo.

Myös Tiia Peltonen on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa PK-35 Vantaa luottaa derbyssä omaan tuttuun pelitapaansa.

– Luvassa on varmasti jännittävä ja viihdyttävä ottelu, koska kyseessä on kotiavaus ja vielä paikallispeli. Etukäteen ajateltuna uskon meidän pitävän enemmän palloa ja TiPSin keskittyvän vastahyökkäyksiin, Peltonen arvioi.

PK-35 Vantaa – TiPS pelataan keskiviikkona 11.4. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Lipunmyyntipisteellä on myynnissä myös PK-35 Vantaan kausikortteja (aikuiset 50 euroa, alennusryhmät 25 euroa).