TPS Ennakkokuva

PK-35 Vantaa avaa sarjakautensa TPS:n vieraana

Punamustien sarjakausi potkaistaan vihdoin käyntiin huomenna. PK-35 Vantaan osalta Naisten Liiga alkaa vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 31.3. klo 16.15 Kupittaan tekonurmella.

PK-35 Vantaa joutui odottamaan sarja-avaustaan viikon muita pidempään, joten joukkue matkaa huomenna Turkuun täynnä intoa. Punamustien harjoituskausi sujui hyvin ja joukkueen pelaaminen on kehittynyt peli peliltä. Sarjakautta edeltäneessä kenraaliharjoituksessaan PK-35 Vantaa kaatoi VJS:n 03-pojat lukemin 7-1.

Punamustien avausvastustaja TPS on muuttunut merkittävästi viime kauteen nähden. Turkulaisjoukkue menetti avainpelaajiaan, kun Hanna Ruohomaa, Ria Öling, Jutta Rantala, Julia Tunturi ja Elli Pikkujämsä vaihtoivat maisemaa. Heidän tilalleen TPS on saanut riveihinsä Laura Katteluksen JyPKistä ja Katja Hakalan FC Hongasta.

Myös joukkueen valmennusosastolla on tapahtunut muutoksia, sillä turkulaisten valmennusvastuu on vaihtunut viime kauden jälkeen jopa kahdesti. Sarjakauteen TPS lähti lopulta poikkeuksellisen järjestelyn turvin, sillä Timo Saari, Joonas Laurikainen ja Juha Reini jakavat joukkueen valmennusvastuun.

TPS aloitti oman sarjakautensa jo viime viikonloppuna Ilveksen vieraana. Turkulaiset onnistuivat heti avaamaan pistetilinsä 1-1-tasapelillä. Joukkueen tasoitusmaalista vastasi avausjakson loppupuolella osunut Hakala, jolle osuma oli hänen liigauransa ensimmäinen.

Viime kaudella PK-35 Vantaa ja TPS kohtasivat sarjapeleissä kolmeen otteeseen. Myyrmäessä päädyttiin 1-1-tasalukemiin, mutta molemmat Turussa pelatut ottelut päättyivät Punamustien voittoon. Heinäkuussa PK-35 Vantaa haki sarjapisteet lukemin 2-5 ja syyskuussa se nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 2-3-vierasvoittoon.

Punamustien riveistä puuttuvat huomenna loukkaantumisten vuoksi varmuudella Velma Oikarinen, Ida Raustola, Eva Nyström ja Netta Koso.

Hyvät lähtökohdat avausotteluun

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue valmistautuu sarja-avaukseensa hyvillä mielin. PK-35 Vantaa on päässyt viime viikkoina harjoittelemaan isolla ryhmällä, mikä takaa hyvät lähtökohdat lauantain otteluun.

– Olemme saaneet loukkaantuneita pelaajiamme jälleen takaisin harjoituksiin. Nyt meillä on takana kevyt treeniviikko, jotta pelaajat pääsevät huomenna liikkeelle kevyellä ja terävällä jalalla, Väisänen sanoi.

PK-35 Vantaa on pyrkinyt talven aikana hieman uudistamaan pelaamistaan. Turussa joukkueella on ensimmäinen tilaisuus hyödyntää harjoituskauden oppeja tosipelissä.

– Tavoitteenamme on edelleen olla pallonhallintajoukkue. Emme ole unohtaneet sitä, vaikka haluamme nopeuttaa pelaamistamme. Meidän pitää löytää eri hyökkäysrytmien välille hyvä tasapaino, jotta pystymme pitämään pallon itsellämme, Väisänen totesi.

– Hyökkäyspään pelaajamme ovat pelanneet hyviä harjoituspelejä ja tehneet niissä maaleja. Olemme saaneet onnistumisia useille pelaajille, mikä on tosi tärkeää itseluottamuksen kannalta. Olemme nähneet, että joukkueestamme löytyy paljon ratkaisijoita.

Väisänen on nähnyt videolta TPS:n avausottelun Ilvestä vastaan, joten hänellä on jo jonkin verran tietoa Punamustien avausvastustajasta.

– TPS osoitti jo avauspelissään, että he ovat saaneet lähteneiden pelaajien tilalle hyviä korvaajia. Lisäksi uusi valmennustiimi tuo heidän peliinsä omia näkemyksiään, Väisänen sanoi.

– Ilves-pelin perusteella TPS pyrkii prässäämään kovaa. Meidän pitää siis olla valmiina ohittamaan se joko nopeasti tai rauhallisesti pelaamalla. Vaikka TPS on suoraviivainen joukkue, he pyrkivät tilanteen tullen myös avaamaan ja rakentamaan peliä, mikä on tietysti hieno asia.

Väisäsen mukaan joukkueet lähtevät lauantain otteluun hieman erilaisista lähtökohdista. TPS aloitti sarjakautensa jo viime viikonloppuna, joten turkulaiset pääsivät jo hieman karistamaan alkujännitystään. PK-35 Vantaa sen sijaan hakee Turusta hyvää alkua uudelle kaudelle.

– On tärkeää löytää hyvä fiilis ja päästä heti pelin alussa hyvään rytmiin. Sen myötä meillä on mahdollisuus luoda paljon paikkoja ja saada onnistumisia laajalla rintamalla.

TPS – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 31.3. klo 16.15 Kupittaan tekonurmella Turussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com