Iina Ja Heku

Iina Salmi ja Heidi Kollanen valmiina sarja-avaukseen

Pitkä odotus päättyy lauantaina, kun PK-35 Vantaa pääsee vihdoin tositoimiin Naisten Liigassa. Punamustien osalta sarjakausi käynnistyy vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Iina Salmen ja Heidi Kollasen mukaan koko joukkue on odottanut sarja-avausta innokkaana.

Avauskierroksella sijoitetun ottelun siirryttyä PK-35 Vantaa aloittaa Naisten Liigan viikkoa muita myöhemmin. Avausottelussaan joukkue matkustaa TPS:n vieraaksi Turkuun. TPS aloitti oman sarjakautensa viime viikonloppuna 1-1-vierastasapelillä Ilvestä vastaan. Turun urheilupuiston yläkenttä ei ole vielä pelikunnossa, joten lauantain ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kupittaan tekonurmella.

Kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Punamustiin palanneen Iina Salmen mukaan ensimmäistä sarjapeliä on odotettu pitkään ja hartaasti.

– Vihdoin pääsemme aloittamaan tosipelit. Sarja alkaa tänäkin vuonna aikaisin, mutta koko joukkueesta huomaa, että sarjan alkua on jo jonkin aikaa odotettu, Salmi totesi.

Myös Heidi Kollanen iloitsee Naisten Liigan alkamisesta. Yhdysvaltojen yliopistosarjasta saapuneelle Kollaselle lauantain TPS-ottelu on samalla ensimmäinen sarjapeli PK-35 Vantaan paidassa.

– Sarjan alkamista on nyt odotettu jo koko pitkän talven ajan, joten on kivaa, että mekin pääsemme vihdoin aloittamaan. Sarjapelejä on aina mukavampaa pelata kuin harjoituspelejä, Kollanen sanoi.

– Olen tosi innoissani ensimmäisestä sarjapelistäni PK-35 Vantaan paidassa. Yritän vain lähteä pelaamaan mahdollisimman rennosti.

Punamustien avausvastustaja TPS pääsi liigapelien makuun jo viime viikonloppuna. PK-35 Vantaa sen sijaan hakee Turusta voitokasta alkua uudelle kaudelle.

– TPS:n joukkue on muuttunut paljon viime vuodesta, mutta heitä ei voi missään nimessä aliarvioida. Toivon, että saamme kauteen mahdollisimman hyvän alun ja kolme pistettä matkaa pelin jälkeen mukanamme Vantaalle, Salmi ennakoi.

– TPS pääsi aloittamaan sarjan jo viime viikolla, minkä myötä he saivat ehkä vähän alkujännitystä pois. Se voi olla heille pieni etu, mutta jos saamme pelimme rullaamaan, uskon tuloksen olevan hyvä, Kollanen tuumi.

Punamustien sarjakausi alkaa lauantaina 31.3. klo 16.15 TPS:n vieraana Kupittaalla.