Iina Ja Heku

Iina Salmi ja Heidi Kollanen valmiina sarja-avaukseen

Pitkä odotus päättyy lauantaina, kun PK-35 Vantaa pääsee vihdoin tositoimiin Naisten Liigassa. Punamustien osalta sarjakausi käynnistyy vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Iina Salmen ja Heidi Kollasen mukaan koko joukkue on odottanut sarja-avausta innokkaana.

Avauskierroksella sijoitetun ottelun siirryttyä PK-35 Vantaa aloittaa Naisten Liigan viikkoa muita myöhemmin. Avausottelussaan joukkue matkustaa TPS:n vieraaksi Turkuun. TPS aloitti oman sarjakautensa viime viikonloppuna 1-1-vierastasapelillä Ilvestä vastaan. Turun urheilupuiston yläkenttä ei ole vielä pelikunnossa, joten lauantain ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kupittaan tekonurmella.

Kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Punamustiin palanneen Iina Salmen mukaan ensimmäistä sarjapeliä on odotettu pitkään ja hartaasti.

– Vihdoin pääsemme aloittamaan tosipelit. Sarja alkaa tänäkin vuonna aikaisin, mutta koko joukkueesta huomaa, että sarjan alkua on jo jonkin aikaa odotettu, Salmi totesi.

Myös Heidi Kollanen iloitsee Naisten Liigan alkamisesta. Yhdysvaltojen yliopistosarjasta saapuneelle Kollaselle lauantain TPS-ottelu on samalla ensimmäinen sarjapeli PK-35 Vantaan paidassa.

– Sarjan alkamista on nyt odotettu jo koko pitkän talven ajan, joten on kivaa, että mekin pääsemme vihdoin aloittamaan. Sarjapelejä on aina mukavampaa pelata kuin harjoituspelejä, Kollanen sanoi.

– Olen tosi innoissani ensimmäisestä sarjapelistäni PK-35 Vantaan paidassa. Yritän vain lähteä pelaamaan mahdollisimman rennosti.

Punamustien avausvastustaja TPS pääsi liigapelien makuun jo viime viikonloppuna. PK-35 Vantaa sen sijaan hakee Turusta voitokasta alkua uudelle kaudelle.

– TPS:n joukkue on muuttunut paljon viime vuodesta, mutta heitä ei voi missään nimessä aliarvioida. Toivon, että saamme kauteen mahdollisimman hyvän alun ja kolme pistettä matkaa pelin jälkeen mukanamme Vantaalle, Salmi ennakoi.

– TPS pääsi aloittamaan sarjan jo viime viikolla, minkä myötä he saivat ehkä vähän alkujännitystä pois. Se voi olla heille pieni etu, mutta jos saamme pelimme rullaamaan, uskon tuloksen olevan hyvä, Kollanen tuumi.

Punamustien sarjakausi alkaa lauantaina 31.3. klo 16.15 TPS:n vieraana Kupittaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com