Jasu Ja Kirppu AIK Voiton Jälkeen

Punamustille maalirikas tasapeli Ruotsissa

PK-35 Vantaa vietti Ruotsissa maalirikkaan sunnuntai-iltapäivän, kun harjoitusottelu AIK:n vieraana päättyi 4-4-tasatulokseen. Punamustien hyökkäyspelaaminen tuotti neljä maalia, mutta ruotsalaiset ylsivät samaan maalitahtiin useita käänteitä sisältäneessä ottelussa.

Vierasjoukkueen ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka nähtiin heti ottelun alussa. Heidi Kollanen tarjoili keskityksen ja Kaisa Collin pääsi puskemaan, mutta AIK:n puolustajat onnistuivat purkamaan pallon lähes maaliviivalta.

Suomalaisjoukkue oli ottelussa aloitteellisempi osapuoli, mutta suoraviivaisesti pelannut AIK käytti omat hyökkäystilanteensa ja vastapuolen virheet tehokkaasti hyväkseen. Ottelun avausmaali nähtiin 21. peliminuutilla, kun ruotsalaiset riistivät pelivälineen Punamustien keskialueen pallonmenetyksen jälkeen. Lyhyen kuljetuksen päätteeksi AIK-hyökkääjä laukoi pallon voimalla etuyläkulmaan.

PK-35 Vantaa nousi tasoihin neljä minuuttia myöhemmin. Ruotsalaispuolustaja palautti pallon jalalla maalivahdin käsiin, minkä seurauksena Punamustille tuomittiin epäsuora vapaapotku solnalaisten rangaistusalueelta. Pallon taakse asettui Kollanen, joka laukoi pelivälineen varmasti puolustajien välistä maaliin.

Tasoitusosuman jälkeen pelin hallinta siirtyi selkeämmin vieraille. PK-35 Vantaa onnistui pitämään pelin painopisteen ruotsalaisten puolustusalueella. Kollanen tarjoili maalintekopaikan Collinille, mutta laukaus suuntautui AIK-maalivahdin käsiin. Hetkeä myöhemmin Kollanen haki itse ratkaisua rangaistusalueen rajan takaa, mutta veto painui niukasti taka-alakulman ohi. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 1-1.

Toisen jakson alussa PK-35 Vantaa oli lähellä yllättää ruotsalaiset lyhyellä kulmapotkulla. Roosa Bröijer tarjoili hyvän syötön takaviistoon Tiia Peltoselle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta. AIK:n maalivahti onnistui kuitenkin venyttämään kätensä taka-alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen tielle.

AIK sen sijaan hyödynsi heti toisen jakson ensimmäisen puolittaisen maalintekopaikkansa.  Ruotsalaiset siirtyivät 54. peliminuutilla toistamiseen johtoon, kun rangaistusalueen kulmalta lähtenyt laukaus leijaili tauolla Punamustien maalille vaihdetun Juliane Fuchsin yli takakulmaan.

Vieraat kuittasivat kuitenkin takaiskuosuman jälleen nopeasti. Collin ohitti puolustajan ja eteni vahvasti kohti päätyrajaa. Lopulta Collin tarjoili hyvän keskityksen maalille ja Kollanen pääsi puskemaan pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

PK-35 Vantaa siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä. Iina Salmi voitti vasemmalla laidalla ruotsalaispuolustajan juoksukilpailussa ja keskitti takatolpalle. Collin huipensi näyttävän hyökkäyksen puskemalla pallon maalivahdin yli vastakkaiseen kulmaan.

Hetkeä myöhemmin Collin pääsi karkaamaan puolustajilta, mutta AIK-maalivahti onnistui torjumaan viimeistely-yrityksen. AIK sen sijaan onnistui nousemaan 72. minuutilla 3-3-tasatilanteeseen vaarattoman oloisesta tilanteesta, kun ruotsalaishyökkääjä pääsi siirtämään maalivahdilta karanneen pallon tyhjään maaliin.

Vieraat kuitenkin jatkoivat maali-ilottelua jo kolme minuuttia myöhemmin. Pirteästi vaihdosta kentälle tullut Elli-Noora Kainulainen ohitti oikealla laidalla puolustajan ja pääsi keskittämään. Ruotsalaiset pääsivät ensimmäisenä palloon, mutta eivät kyenneet purkamaan pelivälinettä rangaistusalueelta. Irtopallo päätyi Jasmin Leppiojalle, joka laukoi pallon varmasti taka-alakulmaan. Osuma oli Leppiojan ensimmäinen Punamustien naisten joukkueessa.

Tapahtumarikkaassa ottelussa nähtiin kuitenkin vielä yksi käänne noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. Solnalaiset pääsivät syöttämään pallon takaviistoon rangaistusalueen rajalle ja taustalta noussut pelaaja laukoi pallon voimalla yläriman kautta maaliin.

Ottelun viimeisten minuuttien aikana peli aaltoili päästä päähän. Molemmat joukkueet hakivat vielä ratkaisuosumaa, mutta selkeitä maalipaikkoja ei enää nähty. Ottelu päättyi siis tasalukemiin 4-4.

Hyvää valmistautumista liigapeleihin

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan sunnuntai-iltapäivän harjoitusottelu palveli sarjakauteen valmistautumista hyvin. AIK tarjosi Punamustille hyvän vastuksen ja mahdollisuuden tehdä vielä kokeiluja ennen tosipelien alkamista.

– AIK oli erittäin fyysinen joukkue, joka pystyi pelaamaan kontrolloidusti omaa peliänsä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Etenkin prässitilanteissa he olivat vahvoja. Tämä oli meille tähän kohtaan hyvä peli toista ihan liigatasoista naisjoukkuetta vastaan. Tällainen peli hyvää ulkomaista joukkuetta vastaan antoi meille hyvät valmiudet ja hyvää vertailukohtaa liigapeleihin, Väisänen totesi.

– Kokeilimme nyt ensimmäistä kertaa kokonaisessa pelissä uutta pelijärjestelmää. Se antoi meille taas suuntaa siitä, millaista ryhmitystä meidän kannattaa käyttää erilaisissa tilanteissa.

Punamustien painostusjaksoja lukuun ottamatta peli aaltoili vahvasti päästä päähän, mikä näkyi lopulta myös tulostaululla. Etenkin vieraiden nopeat hyökkäykset tuottivat muutaman näyttävän täysosuman.

– Olimme läpi pelin aktiivisempi osapuoli ja pidimme enemmän palloa, mutta kentällä mentiin paljon myös päästä päähän. Peli oli aika tempoilevaa, Väisänen sanoi.

– Saimme luotua hyviä maalipaikkoja ja teimme myös hienoja maaleja. Etenkin toinen ja kolmas maalimme olivat todella hienoja viimeistelyjä.

PK-35 Vantaa antoi Solnassa vastuuta kaikille matkassa olleille pelaajille. Väisäsen valmentajapari Pasi Jaakonsaaren mukaan nuorilta pelaajilta nähtiin hyviä onnistumisia.

– Moni nuori pelaaja sai tulikasteensa tällaisissa peleissä. Halusimme antaa usealla pelaajalle mahdollisuuksia ja hakea onnistumisia laajalla rintamalla, Jaakonsaari kertoi.

Punamustien tosipelit Naisten Liigassa alkavat lauantaina 31.3. vierasottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Ensimmäinen kotiottelu on luvassa keskiviikkona 11.4., kun paikallisvastustaja Tikkurilan Palloseura vierailee Myyrmäessä.

 

AIK – PK-35 Vantaa 4-4 (1-1)

22´ 1-0

26´ 1-1 Heidi Kollanen

54´ 2-1

59´ 2-2 Kollanen

61´ 2-3 Kaisa Collin

72´ 3-3

75´ 3-4 Jasmin Leppioja

84´ 4-4

 

Avauskokoonpano: Immonen; E. Salmi, Peltonen, Nurmela; Saarinen, Jaakonsaari, Väisänen, Riefner; Bröijer; Kollanen, Collin.

Vaihtopelaajat: Fuchs, Kilponen Toivanen, Hopponen, Barck, Kainulainen, I. Salmi, Leppioja.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com