Sanna Saarinen

Viron A-maajoukkue saapuu lauantaina vastavierailulle

Punamustien harjoituspelit jatkuvat huomenna Viron naisten A-maajoukkuetta vastaan. Kaksi viikkoa sitten PK-35 Vantaa haki vierasvoiton Tallinnasta ja nyt virolaiset saapuvat vastavierailulle Myyrmäkeen. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 3.3. klo 13.15.

Talvikauden aikana PK-35 Vantaa on pelannut pääosin poikajoukkueita vastaan, mutta maaliskuun lopussa odottavan sarja-avauksen lähestyessä myös pelit toisia naisjoukkueita vastaan lisääntyvät. Jälkimmäisen Viroa vastaan pelattavan ottelun jälkeen PK-35 Vantaa kohtaa vielä ensi viikonloppuna AIK:n Ruotsissa. Vuoden ensimmäiset harjoituspelit tasokkaita poikajoukkueita vastaan olivat tuloksellisesti haastavia, mutta kaksi viimeisintä ottelua ovat sujuneet voitokkaasti. Punamustien tavoitteena on jatkaa samaa tuloskehitystä myös huomenna Viroa vastaan.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi helmikuun puolivälissä Tallinnassa Punamustien 0-1-vierasvoittoon. Ottelu eteni alusta lähtien vahvasti suomalaisten komennossa, mutta kurinalaisesti puolustanut Viro onnistui pitämään lukemat tasaisina. Lopulta PK-35 Vantaa onnistui kuitenkin kääntämään pelin edukseen Kaisa Collinin vapaapotkumaalilla.

Viron A-maajoukkue viettää koko viikonlopun Suomessa ja kohtaa vierailunsa aikana Punamustien lisäksi vielä HJK:n sunnuntaina. Viikonlopun otteluihin nimetty joukkue koostuu pääosin Viron omassa sarjassa pelaavista pelaajista. Ainoat poikkeukset ovat Åland Unitedia edustavat Pille Raadik ja Signy Aarna sekä Unkarissa pelaava Inna Zlidnis.

PK-35 Vantaan vahvuudesta puuttuvat lauantaina varmuudella loukkaantuneet Velma Oikarinen, Ida Raustola, Netta Koso, Eva Nyström ja Ronja Ikonen. Maajoukkuetehtävien takia sivussa ovat Kaisa Collin, Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Mette Barck ja Jasmin Leppioja. Lisäksi myös Filippa Kilponen puuttuu kokoonpanosta ja Elli-Noora Kainulaisen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Tavoitteena määrätä pelin rytmi

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue pyrkii jatkamaan edellisen Viro-kohtaamisen kaltaisia otteita. PK-35 Vantaa sai Tallinnassa hyvän otteen kenttätapahtumista.

– Pyrimme jatkamaan siitä, mihin jäimme Virossa. Siellä pystyimme liikuttamaan palloa nopeasti, hyökkäämään vauhdilla ja luomaan tilanteita. Pelialusta ei ole Myyrmäessä ihan yhtä nopea kuin Tallinnassa, mutta se on meille tuttu, Väisänen tuumi.

PK-35 Vantaa lähtee loukkaantumisten ja maajoukkue-edustusten vuoksi lauantain harjoitusotteluun hyvin kapealla pelaajaryhmällä. Väisäsen mukaan se luo omat haasteensa, mutta samalla se tarjoaa käytettävissä oleville pelaajille tilaisuuden pelata isoja peliminuutteja.

– Emme pääse tekemään kovin paljoa vaihtoja, joten pelin rytmittämisen merkitys korostuu. Meidän pitää pystyä omalla tekemisellämme määräämään pelin vauhti. Tämä on hyvä paikka harjoitella sitä, Väisänen totesi.

– Moni pelaaja saa nyt paljon peliaikaa, mikä on tietysti harjoitusotteluissa tärkeää. Pelaajat saavat isoja minuutteja ja sen myötä pelikuntoa.

Kaksi viikkoa sitten Tallinnassa Viro peluutti todella laajaa ryhmää. Viikonloppuna virolaisilla on ohjelmassa kaksi ottelua, joten he pyrkivät todennäköisesti jonkin verran tasaamaan rasitusta.

– Edellisessä kohtaamisessa Virolla oli mukana kaksi kentällistä pelaajia. Nyt on mielenkiintoista nähdä, millaisella ryhmällä he tulevat Suomeen. Viro pelaa vielä sunnuntaina HJK:ta vastaan, joten saa nähdä, miten he peluuttavat pelaajiaan matkan aikana.

PK-35 Vantaa – Viro pelataan lauantaina 3.3. klo 13.15 Myyrmäki-hallissa. Otteluun on vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com