Kapteenisto 2018

PK-35 Vantaa kohtaa Viron A-maajoukkueen Tallinnassa

Punamustien talvikausi jatkuu huomenna kansainvälisellä ottelulla, kun joukkue kohtaa Tallinnassa Viron naisten A-maajoukkueen. Ystävänpäivän harjoitusottelu on samalla PK-35 Vantaan vuoden ensimmäinen ottelu toista naisjoukkuetta vastaan. Ottelu pelataan huomenna keskiviikkona 14.2. klo 19.00 EJL Jalgpallihallissa Tallinnassa.

Tähän mennessä PK-35 Vantaa on kohdannut tämän vuoden harjoituspeleissään vain poikajoukkueita. Keskiviikkoillan ottelu Viron A-maajoukkuetta vastaan tarjoaa kuitenkin Punamustille paremman mahdollisuuden tämän hetken iskukykynsä arvioimiseen. Joukkueet kohtaavat huomenna Tallinnassa ja toistamiseen maaliskuun alussa Myyrmäessä.

Huominen harjoitusottelu pelataan virallisten maaottelupäivien ulkopuolella, joka vaikuttaa hieman Viron kokoonpanoon. Suurin osa etelänaapurin maajoukkuepelaajista pelaa kotimaassaan, mutta kaikki ulkomaisissa sarjoissa pelaavat pelaajat eivät välttämättä ole huomenna käytettävissä. Naisten Liigaa Åland Unitedin paidassa pelaavat Signy Aarna ja Pille Raadik ovat kuitenkin alustavan tiedon mukaan Tallinnassa maajoukkueen vahvuudessa.

Viro leireili viime viikolla Maltalla ja pelasi siellä kaksi harjoitusottelua.  Ensimmäisessä ottelussa Viro kaatoi Maltan lukemin 1-0, mutta jälkimmäisessä kohtaamisessa saarivaltio veti pidemmän korren maalein 4-1. Viron tasoa arvioitaessa parempi vertailukohta löytyy kuitenkin viime syksyltä, kun HJK haki harjoitusottelussa 1-2-vierasvoiton Tallinnasta.

Virolaisten riveistä löytyy myös suomalaisväriä, sillä Jarmo Matikainen nimettiin loppuvuodesta etelänaapurin naisten A-maajoukkueen päävalmentajaksi. Päävalmentajan tehtävien lisäksi Matikainen osallistuu myös laajemmin koko Viron naisjalkapallon kehitystyöhön.

Tavoitteena pelitempon nostaminen

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueen talviharjoittelu on ollut edellisvuosia kovempaa. PK-35 Vantaa on kohdannut aiemmissa harjoituspeleissään tasokkaita poikajoukkueita, mikä on palvellut kauteen valmistautumista hyvin.

– Tämä talvikausi on ollut hieman erilainen kuin edelliset. Olemme harjoitelleet kovempaa ja pyrkineet nostamaan pelitempoamme. Olemme pelanneet nyt paljon poikia vastaan ja saaneet sen myötä niitä haasteita, joita olemme hakeneet. Niiden pelien tulokset eivät ehkä ole olleet kovin mairittelevia, mutta pelilliseen antiin voimme olla ihan tyytyväisiä, Väisänen arvioi.

Väisäsellä ei ole vielä tarkkaa kuvaa Viron A-maajoukkueen tasosta. Hänen mukaansa vastustajaa olennaisempaa on Punamustien oma tekeminen ja se, miten poikia vastaan saatuja oppeja onnistutaan siirtämään käytäntöön myös naisjoukkuetta vastaan.

– Meillä ei ole kovin paljoa tietoa siitä, minkälaisen joukkueen Viro saa jalkeille. Sillä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä, sillä keskitymme omaan tekemiseemme. Lähdemme pelaamaan vuoden ensimmäistä otteluamme naisjoukkuetta vastaan, joten on mielenkiintoista nähdä, miten pystymme ylläpitämään samaa vauhtia kuin poikia vastaan. Tavoitteenamme on pitää vauhtia yllä ja saada hyvä, vähän erilainen peli, Väisänen sanoi.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona loukkaantumisten takia Velma Oikarinen, Netta Koso, Eva Nyström ja Ronja Ikonen. Viime viikkoina sivussa olleet Elli-Noora Kainulainen ja Sanna Saarinen sen sijaan ovat jo palanneet joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Harjoitusottelu Viro – PK-35 Vantaa pelataan huomenna keskiviikkona 14.2. klo 19.00 EJL Jalgpallihallissa Tallinnassa.