Mimmi N

Vilma Väisänen ja Mimmi Nurmela yhdistävät jalkapallon ja yliopisto-opinnot

Monen Punamustien pelaajan arki on kiireistä. Illat kuluvat harjoituskentillä ja viikonloput peleissä. Päivisin suurin osa pelaajista käy töissä tai opiskelee. Vilma Väisäsen ja Mimmi Nurmelan arjessa yhdistyvät jalkapallo ja yliopisto-opinnot. Kaksikko kuitenkin kokee niiden tasapainottavan toisiaan hyvin.

Väisänen opiskelee ensimmäistä vuotta Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Nurmela sen sijaan on toisen vuoden sosiologian opiskelija valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Opinnot edellyttävät paljon itsenäistä opiskelua.

– Arkeni koostuu futiksesta, luennoista ja aika paljon lukemisesta omalla ajalla. Juuri muuta en ehdi tällä hetkellä tekemään, Väisänen naurahtaa.

 Nurmelan päivät noudattavat hyvin samanlaista kaavaa. Huomattava osa vapaa-ajasta kuluu kirja kädessä.

– Opiskelemme molemmat aika lukemispainotteisia aineita, joten itsenäistä työskentelyä ja luettavaa on paljon. Silloin kun en ole treeneissä, syömässä tai nukkumassa, pitäisi aina olla lukemassa, Nurmela sanoo.

Tasapainoa arkeen

Kaksikon mukaan opiskelun ja jalkapallon välillä tasapainoileminen sujuu pääsääntöisesti hyvin. Silloin tällöin on kuitenkin myös raskaampia jaksoja.

– Opiskelu tuo arkeen tasapainoa – paitsi ehkä tenttiviikoilla, Nurmela nauraa.

– Meillä ei ole tenttiviikkoja, mutta joskus luettuani paljon ennen treenejä, oli aluksi  vähän vaikeaa saada ajatukset pitkän lukupäivän jälkeen kunnolla mukaan treeneihin. Nyt se onnistuu jo paremmin ja pystyn helpommin keskittymään harjoitteluun, Väisänen myöntää.

Nurmela kokee, että urheilu myös auttaa jaksamaan. Jalkapallo ja opiskelu tukevat toisiaan.

– Minusta tuntuu siltä, että en jaksaisi opiskella samalla tavalla, jos en pelaisi jalkapalloa. Sen jälkeen jaksaa myös lukea. Vastaavasti treeneissä saa aina hetkeksi ajatukset muualle. Se tuo hyvää tasapainoa, jotta arki ei ole pelkkää lukemista. Nurmela sanoo.

Opinnot vaativat itsekuria

Nurmelan mielestä yliopisto-opintojen aloittaminen ei muuttanut hänen arkeaan merkittävästi, sillä hän on aina huolehtinut myös koulunkäynnistä ja opiskelusta. Yliopistossa opiskelu on kuitenkin intensiivisempää ja tapahtuu koulun penkin sijaan pääsääntöisesti kotoa käsin.

– Mikään ei ole oikeastaan muuttunut merkittävästi. Opiskelu ja jalkapallo ovat kulkeneet rinnakkain lukiosta tai jopa yläasteelta lähtien. Yliopisto vaatii tietysti enemmän itsekuria. Osaamisvaatimukset ovat nousseet ja pitää tehdä paljon enemmän töitä omalla ajalla, että pysyy siinä mukana, Nurmela tuumii.

Väisänen pääsi oikeustieteelliseen viime vuonna ja aloitti opintonsa syksyllä. Hänelle muutos oli hieman suurempi, kun työnteko vaihtui opiskeluun.

– Minulle kertyi muutama välivuosi, joiden aikana olen ehtinyt tekemään töitä. Silloin työpäivän jälkeen pystyi rauhoittumaan, mutta opiskelua joutuu usein miettimään iltaisinkin, Väisänen pohtii arkirytmin muutosta.

Iltaisin pidettävien joukkueharjoitusten lisäksi Väisänen ja Nurmela käyvät kahdesti viikossa myös PK-35 Vantaan aamuharjoituksissa. Itsenäiseen työskentelyyn painottuvissa opinnoissa luentoja on melko vähän, joten aamuharjoitukset sopivat hyvin viikkorytmiin. Kaksikko arvioi, että fyysistä läsnäoloa vaaditaan keskimäärin muutaman kerran viikossa.

– Luentoja ei ole yleensä heti aamusta, joten joukkueen aamutreenit sopivat hyvin ohjelmaan. Jotain iltaluentoja sisältäviä kursseja sen sijaan on vaikeaa ottaa treenien takia, Nurmela kertoo.

– On hyvä, että pystyn treenaamaan aamuisin, ja iltapäiväluennoilta voi hyvin tulla suoraan treeneihin, Väisänen sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com