Heku Ja Iina

Punamustille tappio maalirikkaassa harjoituspelissä

Maaliskuun lopussa alkavaan Naisten Liigaan valmistautuva PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltapäivänä vuoden kolmannen harjoituspelinsä. Vastaan asettuivat HJK:n 04-pojat, jotka ovat omassa ikäluokkansa kotimaista kärkeä. Maalirikkaaksi äitynyt ottelun päättyi lopulta poikien 3-9-voittoon.

Punamustien maaleista vastasivat Heidi Kollanen ja Iina Salmi. Kahdesti osunut Kollanen pääsi iskemään lauantaina ensimmäiset maalinsa uuden joukkueensa paidassa. Salmi sen sijaan onnistui maalinteossa heti paluuottelussaan.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan HJK:n 04-pojat olivat erittäin tasokas vastustaja, vaikka kyseessä oli edellisiä vastustajia nuorempi joukkue.

– Tänään oli vastassa todella taitava poikajoukkue. Voidaan sanoa, että joukkuepelaamiseltaan ja yksilötaidoltaan kyseessä oli tämän talven kovin kohtaamamme poikajoukkue. Fyysisesti he eivät olleet ihan niin nopeita kuin vuotta vanhemmat, mutta joukkueena he pelasivat todella hienosti, Väisänen kehui vastustajaa.

– Pojat tulivat vahvasti vastahyökkäyksiin ja rokottivat niistä tehokkaasti.  Aika usein ne tulivat meidän omista virheistämme.

Peli parani edetessään

Virallisista peleistä poiketen ottelu oli jaettu kolmeen puolen tunnin mittaiseen jaksoon. Pelin alku oli Punamustilla vaikea, mutta sen jälkeen peli alkoi asettua paremmin uomiinsa.

– Etenkin ensimmäisellä puolituntisella sorruimme vähän liikaa oikomaan ja yrittämään liian nopeasti liian vaikeita ratkaisuja. Meillä oli tietysti kova viikko takana, mutta emme saa mennä sen taakse. Emme pelanneet sitä omaa peliämme, joka on vahvuutemme, Väisänen totesi.

– Toinen puolituntinen oli jo parempi ja se päättyi tasalukemiin. Muutimme vähän pelaamistamme ja pyrimme enemmän omaan vahvaan peliimme. Sen myötä peli muuttui ja toinen jakso oli jo selvästi tasaisempi. Kokonaisuudessaan kaksi viimeistä jaksoa olivat aika tasaista pelaamista, vaikka pojat olivat ehkä kuitenkin askeleen verran edellä.

PK-35 Vantaa onnistui maalinteossa kolmesti, mutta Väisäsen mukaan joukkueella oli tilaisuutensa myös lisäosumiin.

– Pelasimme hienoja tilanteita ja meillä oli paikkoja aika moneen maaliin. Oli hienoa, että ”Heku” sai tehtyä kaksi maalia. Se on aina hyökkääjälle tärkeää.

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat keskiviikkona 14.2. Tallinnassa, kun vastaan asettuu Viron naisten A-maajoukkue.

 

PK-35 Vantaa – HJK P04 3-9

Avauskokoonpano: Fuchs; Salmi, Toivanen, Peltonen, Nurmela; Väisänen, Jaakonsaari; Salmi, Bröijer, Riefner; Kollanen.

Vaihtopelaajat: Kosunen, Hopponen, Barck.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com