Heku Ja Iina

Punamustille tappio maalirikkaassa harjoituspelissä

Maaliskuun lopussa alkavaan Naisten Liigaan valmistautuva PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltapäivänä vuoden kolmannen harjoituspelinsä. Vastaan asettuivat HJK:n 04-pojat, jotka ovat omassa ikäluokkansa kotimaista kärkeä. Maalirikkaaksi äitynyt ottelun päättyi lopulta poikien 3-9-voittoon.

Punamustien maaleista vastasivat Heidi Kollanen ja Iina Salmi. Kahdesti osunut Kollanen pääsi iskemään lauantaina ensimmäiset maalinsa uuden joukkueensa paidassa. Salmi sen sijaan onnistui maalinteossa heti paluuottelussaan.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan HJK:n 04-pojat olivat erittäin tasokas vastustaja, vaikka kyseessä oli edellisiä vastustajia nuorempi joukkue.

– Tänään oli vastassa todella taitava poikajoukkue. Voidaan sanoa, että joukkuepelaamiseltaan ja yksilötaidoltaan kyseessä oli tämän talven kovin kohtaamamme poikajoukkue. Fyysisesti he eivät olleet ihan niin nopeita kuin vuotta vanhemmat, mutta joukkueena he pelasivat todella hienosti, Väisänen kehui vastustajaa.

– Pojat tulivat vahvasti vastahyökkäyksiin ja rokottivat niistä tehokkaasti.  Aika usein ne tulivat meidän omista virheistämme.

Peli parani edetessään

Virallisista peleistä poiketen ottelu oli jaettu kolmeen puolen tunnin mittaiseen jaksoon. Pelin alku oli Punamustilla vaikea, mutta sen jälkeen peli alkoi asettua paremmin uomiinsa.

– Etenkin ensimmäisellä puolituntisella sorruimme vähän liikaa oikomaan ja yrittämään liian nopeasti liian vaikeita ratkaisuja. Meillä oli tietysti kova viikko takana, mutta emme saa mennä sen taakse. Emme pelanneet sitä omaa peliämme, joka on vahvuutemme, Väisänen totesi.

– Toinen puolituntinen oli jo parempi ja se päättyi tasalukemiin. Muutimme vähän pelaamistamme ja pyrimme enemmän omaan vahvaan peliimme. Sen myötä peli muuttui ja toinen jakso oli jo selvästi tasaisempi. Kokonaisuudessaan kaksi viimeistä jaksoa olivat aika tasaista pelaamista, vaikka pojat olivat ehkä kuitenkin askeleen verran edellä.

PK-35 Vantaa onnistui maalinteossa kolmesti, mutta Väisäsen mukaan joukkueella oli tilaisuutensa myös lisäosumiin.

– Pelasimme hienoja tilanteita ja meillä oli paikkoja aika moneen maaliin. Oli hienoa, että ”Heku” sai tehtyä kaksi maalia. Se on aina hyökkääjälle tärkeää.

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat keskiviikkona 14.2. Tallinnassa, kun vastaan asettuu Viron naisten A-maajoukkue.

PK-35 Vantaa – HJK P04 3-9

Avauskokoonpano: Fuchs; Salmi, Toivanen, Peltonen, Nurmela; Väisänen, Jaakonsaari; Salmi, Bröijer, Riefner; Kollanen.

Vaihtopelaajat: Kosunen, Hopponen, Barck.