IMG 20180113 163307 384

Punamustille tappio PK-35:n poikia vastaan

PK-35 Vantaa jatkoi lauantaina valmistautumistaan kohti uutta Naisten Liigan sarjakautta. Tällä kertaa harjoitusottelussa vastustajaksi asettuivat PK-35:n 03-pojat. Ottelu oli kenttätapahtumien valossa tasainen, mutta nopeat pojat pääsivät rokottamaan Punanmustia vastaiskuissa ja veivät pelin nimiinsä lukemin 0-5.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan vastassa oli tasokas poikajoukkue, jota vastaan myös fyysiset erot tulivat selkeästi esiin.

– Kaksi poikien pelaajista oli selkeästi niin paljon isompia ja nopeampia, että tilaa saadessaan he juoksivat väkisin läpi. Niitä tilanteita tuli etenkin pelin alkupuoellla, kun meille sattui harhasyöttöjä keskialueella. Tämä peli osoitti jälleen, että näissä peleissä kenttätasapainon pitää olla pallonmenetysten jälkeen selkeästi parempi, Väisänen sanoi.

– Onnistuimme kuitenkin pitämään palloa ja pystyimme ohittamaan poikien prässin tosi hyvin. Pääsimme hyökkäyskolmannekselle, mutta siellä meiltä puuttui vaarallisuutta. Emme päässeet tänään riittävästi maalipaikoille, vaikka saimme luotua muutamia tilanteita.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa on harjoitellut kuluneen viikon aikana kovaa. Raskas viikko näkyi myös lauantai-iltapäivän harjoituspelissä. Lopputuloksestahuolimatta ottelu

– Tämä oli tähän asti kovin harjoitusviikkomme. Olemme juosseet paljon ja osa pelaajistamme pelasi viikolla urheiluakatemiaturnauksessa. Myös tänään jouduimme juoksemaan pelissä tosi paljon ja meillä ei ehkä enää riittänyt potkua tehdä juoksuja linjan taakse, Väisänen tuumi.

– Voimme olla tyytyväisiä joukkueen tekemiseen. Tulos oli mitä oli, mutta kentällä tapahtui paljon hyviä asioita. Näiden pelien tavoitteena on kuitenkin hankkia pelituntumaa ja nostaa pelikuntoa kovilla peleillä.

Punamustien tolppien välissä pelasi lauantaina ensimmäistä kertaa saksalaismaalivahti Juliane Fuchs. Väisäsen mukaan ensiesiintyminen oli lupauksia herättävä.

– Tämä oli häneltä ihan positiivinen ja rohkea esitys. Hän uskalsi pelata rauhallisesti, vaikka hänen edellisestä pelistään on jonkin verran aikaa, Väisänen totesi.

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat lauantaina 3. helmikuuta HJK:n 04-poikia vastaan.

PK-35 Vantaa – PK-35 P03 0-5

Avauskokoonpano: Fuchs; Toivanen, Raustola, Peltonen, Nurmela; Saarinen, Väisänen; Barck, Bröijer, Riefner; Leppioja.

Vaihtopelaajat: Kilponen, Jaakonsaari, Kosunen.