Mette

Otteluvuosi alkoi tasapelillä poikia vastaan

PK-35 Vantaa aloitti vuoden 2018 harjoituspelinsä 3-3-tasapelillä FC Honka Barcan 03-poikia vastaan. Lauantai-iltapäivän hallivuorosta otettiin kaikki hyöty irti, joten peli venyi lopulta tavallista pidemmäksi.

Espoolainen poikajoukkue avasi ottelun maalihanat, mutta Mette Barck laukoi 1-1-tasoituksen näyttävällä vasemman jalan kaukolaukauksella takayläkulmaan. Pojat pääsivät myöhemmin jo 1-3-karkumatkalle, mutta PK-35 Vantaa nousi vielä tasoihin ja ohi. Kavennusmaalissa asialla oli jälleen Barck, joka pääsi laukomaan pallon takatolpalta maalin kattoon.

Ottelun lopussa Kaisa Collin pääsi karkaamaan poikien puolustajilta. Collin kiersi maalivahdin ja siirsi pallon varmasti maaliin. Punamustilla oli vielä muutama tilaisuus jopa voittomaaliin, mutta vuoden avauspeli päättyi lopulta tasalukemiin 3-3.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen vuoden ensimmäisen harjoituspelin antiin.

– Vaikka pelasimme pitkän pelin, joukkue jaksoi juosta tosi hyvin. Kokonaisuudessaan tämä oli vuodenaikaan nähden loistava peli. Pystyimme kontrolloimaan palloa alakerrassa, onnistuimme välillä pelaamaan nopeasti, prässäsimme hyvin ja saimme luotua maalipaikkoja. Pelissä näkyi jo vähän myös niitä uusia teemoja, joihin olemme nyt pyrkineet, Väisänen sanoi.

– Tämä oli hyvä puolustuspeli joukkueelta. Meille ei tullut isoja virheitä, mutta nopeat pojat pääsivät pari kertaa iskemään. Emma Immonen pelasi maalilla hyvän pelin ja Tiia Peltonen voitti paljon kaksinkamppailuja alakerrassa. Hyökkäyspäässä Mette ja Kaisa tekivät muutaman hienon maalin.

Yhdysvaltojen yliopistosarjasta saapunut hyökkääjä Heidi Kollanen pääsi lauantai-iltapäivänä ensimmäistä kertaa tositoimiin Punamustissa.

– Heidi suoriutui heti loistavasti, vaikka tämä on hänelle vähän uudenlainen pelitapa. Hänellä oli heti muutama hyvä maalipaikka ja lisäksi hän pystyi osallistumaan peliin, pystyi haastamaan sekä uskalsi hakea palloa myös alempaa, Väisänen arvioi.

Punamustien harjoituspelit jatkuvat viikon päästä lauantaina 13.1. Silloin Myyrmäki-hallissa vastaan asettuvat PK-35:n 03-pojat.

 

PK-35 Vantaa – FC Honka Barca P03 3-3

0-1

1-1 Mette Barck

1-2

1-3

2-3 Barck

3-3 Kaisa Collin

 

Avauskokoonpano: Immonen; Toivanen, Raustola, Peltonen, Nurmela; Saarinen, Väisänen; Kollanen, Bröijer, Barck; Collin.

Vaihtopelaajat: Kilponen, Kosunen, Leppioja

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com