Mette

Otteluvuosi alkoi tasapelillä poikia vastaan

PK-35 Vantaa aloitti vuoden 2018 harjoituspelinsä 3-3-tasapelillä FC Honka Barcan 03-poikia vastaan. Lauantai-iltapäivän hallivuorosta otettiin kaikki hyöty irti, joten peli venyi lopulta tavallista pidemmäksi.

Espoolainen poikajoukkue avasi ottelun maalihanat, mutta Mette Barck laukoi 1-1-tasoituksen näyttävällä vasemman jalan kaukolaukauksella takayläkulmaan. Pojat pääsivät myöhemmin jo 1-3-karkumatkalle, mutta PK-35 Vantaa nousi vielä tasoihin ja ohi. Kavennusmaalissa asialla oli jälleen Barck, joka pääsi laukomaan pallon takatolpalta maalin kattoon.

Ottelun lopussa Kaisa Collin pääsi karkaamaan poikien puolustajilta. Collin kiersi maalivahdin ja siirsi pallon varmasti maaliin. Punamustilla oli vielä muutama tilaisuus jopa voittomaaliin, mutta vuoden avauspeli päättyi lopulta tasalukemiin 3-3.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen vuoden ensimmäisen harjoituspelin antiin.

– Vaikka pelasimme pitkän pelin, joukkue jaksoi juosta tosi hyvin. Kokonaisuudessaan tämä oli vuodenaikaan nähden loistava peli. Pystyimme kontrolloimaan palloa alakerrassa, onnistuimme välillä pelaamaan nopeasti, prässäsimme hyvin ja saimme luotua maalipaikkoja. Pelissä näkyi jo vähän myös niitä uusia teemoja, joihin olemme nyt pyrkineet, Väisänen sanoi.

– Tämä oli hyvä puolustuspeli joukkueelta. Meille ei tullut isoja virheitä, mutta nopeat pojat pääsivät pari kertaa iskemään. Emma Immonen pelasi maalilla hyvän pelin ja Tiia Peltonen voitti paljon kaksinkamppailuja alakerrassa. Hyökkäyspäässä Mette ja Kaisa tekivät muutaman hienon maalin.

Yhdysvaltojen yliopistosarjasta saapunut hyökkääjä Heidi Kollanen pääsi lauantai-iltapäivänä ensimmäistä kertaa tositoimiin Punamustissa.

– Heidi suoriutui heti loistavasti, vaikka tämä on hänelle vähän uudenlainen pelitapa. Hänellä oli heti muutama hyvä maalipaikka ja lisäksi hän pystyi osallistumaan peliin, pystyi haastamaan sekä uskalsi hakea palloa myös alempaa, Väisänen arvioi.

Punamustien harjoituspelit jatkuvat viikon päästä lauantaina 13.1. Silloin Myyrmäki-hallissa vastaan asettuvat PK-35:n 03-pojat.

PK-35 Vantaa – FC Honka Barca P03 3-3

1-1 Mette Barck

2-3 Barck

3-3 Kaisa Collin

Avauskokoonpano: Immonen; Toivanen, Raustola, Peltonen, Nurmela; Saarinen, Väisänen; Kollanen, Bröijer, Barck; Collin.

Vaihtopelaajat: Kilponen, Kosunen, Leppioja