Untitled (113 Of 152)

Ronja Ikonen jatkaa – kuntoutuminen sujunut hyvin

PK-35 Vantaa on solminut hyökkääjä Ronja Ikosen kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. 19-vuotias Ikonen aloittaa kolmannen kautensa Punamustien mukana. Loukkaantuminen pilasi hyökkääjän viime kauden, mutta nyt hän on jälleen kuntoutumassa.

Ikonen nousi PK-35 Vantaan ryhmään yhteistyöseura VJS:n riveistä kaksi vuotta sitten. Naisten Liigassa hän debytoi kesällä 2016 ja uran ensimmäinen pääsarjamaali syntyi samana syksynä. Ikosen debyyttikauden kruunasivat tuplamestaruus ja elokuussa syntynyt avausmaali naisten Mestarien liigassa.

Suomen eri nuorisomaajoukkueissa pelannut Ikonen ehti pelata viime kaudella vain kahdessa ensimmäisessä sarjapelissä. Paha polvivamma katkaisi Ikosen kauden heti sarjan alkumetreillä ja piti hänet sivussa koko loppukauden ajan. Nyt kuntoutuminen on kuitenkin sujunut hyvin ja Ikosen pitäisi toipua kevään aikana jälleen pelikuntoon.

– Kuntoutus etenee tosi hyvin ja etenen pikkuhiljaa kohti pelilupaa. Odotan tietysti innolla pääseväni pitkän kuntoutuksen jälkeen jälleen pelaamaan ja kehittymään taas entistä enemmän, Ikonen sanoi.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen painottaa, että Ikosen kohdalla polven kuntouttaminen on tässä vaiheessa tärkeintä. Väisäsen mukaan Ikosella on kuntoon päästessään paljon annettavaa joukkueelle.

– Kaikkein tärkeintä on saada Ronja kuntoon ja saada hänelle sitten peliminuutteja. Viime kaudella hän sai kuntoon päästyään peliaikaa, mutta sitten tuli harmillinen loukkaantuminen ja syksyllä vielä lisää vastoinkäymisiä. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että Ronja on taas tulossa kuntoon, Väisänen totesi.

– Ronjan kaltaisia hyökkääjiä ei ole Suomessa kovin paljoa. Hän on äärettömän hyvä kohdehyökkääjä ja maalintekijä. Sellaisia apuja joukkue tarvitsee aina. Ensin hänet pitää kuitenkin saada kuntoon, mukaan harjoituksiin ja sen myötä hiljalleen myös peleihin.

PK-35 Vantaalla on nyt 22 pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Filippa Kilponen, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Ashley Riefner, Vilma Väisänen, Tia-Maria Jaakonsaari, Ella Hopponen, Sanna Saarinen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ida Raustola, Alina Kosunen, Mette Barck, Elli-Noora Kainulainen, Netta Koso, Jasmin Leppioja, Heidi Kollanen, Ronja Ikonen ja Kaisa Collin.