Untitled (113 Of 152)

Ronja Ikonen jatkaa – kuntoutuminen sujunut hyvin

PK-35 Vantaa on solminut hyökkääjä Ronja Ikosen kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. 19-vuotias Ikonen aloittaa kolmannen kautensa Punamustien mukana. Loukkaantuminen pilasi hyökkääjän viime kauden, mutta nyt hän on jälleen kuntoutumassa.

Ikonen nousi PK-35 Vantaan ryhmään yhteistyöseura VJS:n riveistä kaksi vuotta sitten. Naisten Liigassa hän debytoi kesällä 2016 ja uran ensimmäinen pääsarjamaali syntyi samana syksynä. Ikosen debyyttikauden kruunasivat tuplamestaruus ja elokuussa syntynyt avausmaali naisten Mestarien liigassa.

Suomen eri nuorisomaajoukkueissa pelannut Ikonen ehti pelata viime kaudella vain kahdessa ensimmäisessä sarjapelissä. Paha polvivamma katkaisi Ikosen kauden heti sarjan alkumetreillä ja piti hänet sivussa koko loppukauden ajan. Nyt kuntoutuminen on kuitenkin sujunut hyvin ja Ikosen pitäisi toipua kevään aikana jälleen pelikuntoon.

– Kuntoutus etenee tosi hyvin ja etenen pikkuhiljaa kohti pelilupaa. Odotan tietysti innolla pääseväni pitkän kuntoutuksen jälkeen jälleen pelaamaan ja kehittymään taas entistä enemmän, Ikonen sanoi.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen painottaa, että Ikosen kohdalla polven kuntouttaminen on tässä vaiheessa tärkeintä. Väisäsen mukaan Ikosella on kuntoon päästessään paljon annettavaa joukkueelle.

– Kaikkein tärkeintä on saada Ronja kuntoon ja saada hänelle sitten peliminuutteja. Viime kaudella hän sai kuntoon päästyään peliaikaa, mutta sitten tuli harmillinen loukkaantuminen ja syksyllä vielä lisää vastoinkäymisiä. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että Ronja on taas tulossa kuntoon, Väisänen totesi.

– Ronjan kaltaisia hyökkääjiä ei ole Suomessa kovin paljoa. Hän on äärettömän hyvä kohdehyökkääjä ja maalintekijä. Sellaisia apuja joukkue tarvitsee aina. Ensin hänet pitää kuitenkin saada kuntoon, mukaan harjoituksiin ja sen myötä hiljalleen myös peleihin.

 

PK-35 Vantaalla on nyt 22 pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Filippa Kilponen, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Ashley Riefner, Vilma Väisänen, Tia-Maria Jaakonsaari, Ella Hopponen, Sanna Saarinen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ida Raustola, Alina Kosunen, Mette Barck, Elli-Noora Kainulainen, Netta Koso, Jasmin Leppioja, Heidi Kollanen, Ronja Ikonen ja Kaisa Collin.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com