Tuplahopea

Punamustien vuosi 2017

Viikonloppuna päättyvä vuosi 2017 on ollut Punamustille poikkeuksellisen tapahtumarikas ja värikäs. PK-35 Vantaa sijoittui Naisten Liigassa hopealle kauden viimeisille hetkille asti venyneen mestaruustaistelun päätteeksi. Lisäksi joukkue selvitti tiensä Suomen Cupin loppuotteluun, mutta sen päätteeksi pelaajien kauloihin ripustettiin jälleen hopeiset mitalit.

Pettymyksen varjoon jäi se tosiasia, että hopeasijan myötä Punamustien mitaliputki venyi jo kahdeksan kauden mittaiseksi. Vuodesta 2010 lähtien korkeimmalla sarjatasolla pelannut PK-35 Vantaa on saavuttanut liigataipaleensa aikana kuusi Suomen mestaruutta ja kaksi hopeaa. Suomen Cupin voittoja on kertynyt neljä.

PK-35 Vantaa onnistui Naisten Liigassa maalinteossa 58 kertaa ja sen omaan verkkoon tehtiin vain 18 osumaa. Sarjan maalikuningattareksi kruunattiin Punamustien 20 maalia viimeistellyt Kaisa Collin. Kyseessä oli neljän viime vuoden aikana jo kolmas kerta, kun sarjan tehokkain pelaaja löytyi PK-35 Vantaan riveistä. Ainoa poikkeus nähtiin kaudella 2015, jolloin Ilveksen Heidi Kollanen juhli maalipörssin voittoa. Tulevalla kaudella myös Kollanen edustaa Punamustia, joten kentällä saatetaan nähdä samanaikaisesti peräti kolme Naisten Liigan entistä maalikuningatarta.

Vuoden aikana pelattiin jälleen myös kansainvälisiä pelejä, kun PK-35 Vantaa edusti Suomea kuudetta kertaa naisten Mestarien liigassa. Aiemmilla kerroilla karsintaturnaus on pelattu Myyrmäessä, mutta tällä kertaa PK-35 Vantaa matkusti karsintavaiheessa Pohjois-Irlannin Belfastiin. Tavoitteeksi asetettu jatkopaikka jäi saavuttamatta, mutta joukkue palasi kotimaahan uusia kokemuksia ja arvokkaita oppeja rikkaampana.

Ponnahduslauta suurempiin sarjoihin

PK-35 Vantaa on toiminut viime vuosina lupaaville pelaajille hyvänä väylänä eteenpäin urallaan. Reilun kahden vuoden aikana Punamustista on tapahtunut peräti viisi siirtoa suurempiin ulkomaisiin sarjoihin. Päättyvän vuoden aikana eteenpäin ponnistivat Olga Ahtinen ja Sanni Franssi. Ahtinen siirtyi vuosi sitten Pallokissoista Punamustiin ja jatkoi jo elokuussa matkaansa tanskalaiseen huippuseuraan Bröndby IF:ään. Sanni Franssi sen sijaan palasi FC Zürichissä viettämänsä kauden jälkeen kesän ajaksi Vantaalle ja siirtyi Mestarien liigan pelien jälkeen italialaisjätti Juventus FC:n riveihin. Eurooppalaisiin sarjoihin siirtyneiden pelaajien lisäksi Punamustien maalivahti Henriikka Mäkelä suuntasi kesällä Yhdysvaltojen yliopistosarjaan.

Suurempiin sarjoihin siirtyneiden pelaajien tilalle PK-35 Vantaa on onnistunut aina löytämään lupaavia nuoria pelaajia. Myös viime kaudella peräti neljä nuorta pelaajaa teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa. Heistä Eva Nyström ja Mette Barck onnistuivat kauden aikana myös avaamaan maalitilinsä pääsarjatasolla.

Punamustien sinivalkoiset

Peräti 22 Punamustien pelaajaa oli vuonna 2017 mukana Suomen eri maajoukkueryhmien leireillä. Kutsun saaneiden määrä oli vielä suurempi, mutta valitettavasti loukkaantumiset estivät maajoukkuetapahtumiin osallistumisen.

Erityisen hienoa oli se, että peräti neljä PK-35 Vantaan pelaajaa pääsi debytoimaan naisten A-maajoukkueessa. Ensiesiintymisensä Helmareissa tekivät Mimmi Nurmela, Olga Ahtinen, Kaisa Collin ja Henriikka Mäkelä. Collin oli tehokas sarjapelien lisäksi myös maajoukkuepaidassa, sillä hän osui vuoden neljässä A-maaottelussaan kahdesti.

Kokonaisuudessaan vuoteen 2017 on siis mahtunut runsaasti hienoja onnistumisia ja saavutuksia. Rima on asetettu korkealle, mutta Punamustien tavoitteena on tehdä jalkapallovuodesta 2018 vielä päättyvää vuottakin parempi.

PK-35 Vantaa kiittää kaikkia tukijoitaan vuodesta 2017 ja toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com