Tuplahopea

Punamustien vuosi 2017

Viikonloppuna päättyvä vuosi 2017 on ollut Punamustille poikkeuksellisen tapahtumarikas ja värikäs. PK-35 Vantaa sijoittui Naisten Liigassa hopealle kauden viimeisille hetkille asti venyneen mestaruustaistelun päätteeksi. Lisäksi joukkue selvitti tiensä Suomen Cupin loppuotteluun, mutta sen päätteeksi pelaajien kauloihin ripustettiin jälleen hopeiset mitalit.

Pettymyksen varjoon jäi se tosiasia, että hopeasijan myötä Punamustien mitaliputki venyi jo kahdeksan kauden mittaiseksi. Vuodesta 2010 lähtien korkeimmalla sarjatasolla pelannut PK-35 Vantaa on saavuttanut liigataipaleensa aikana kuusi Suomen mestaruutta ja kaksi hopeaa. Suomen Cupin voittoja on kertynyt neljä.

PK-35 Vantaa onnistui Naisten Liigassa maalinteossa 58 kertaa ja sen omaan verkkoon tehtiin vain 18 osumaa. Sarjan maalikuningattareksi kruunattiin Punamustien 20 maalia viimeistellyt Kaisa Collin. Kyseessä oli neljän viime vuoden aikana jo kolmas kerta, kun sarjan tehokkain pelaaja löytyi PK-35 Vantaan riveistä. Ainoa poikkeus nähtiin kaudella 2015, jolloin Ilveksen Heidi Kollanen juhli maalipörssin voittoa. Tulevalla kaudella myös Kollanen edustaa Punamustia, joten kentällä saatetaan nähdä samanaikaisesti peräti kolme Naisten Liigan entistä maalikuningatarta.

Vuoden aikana pelattiin jälleen myös kansainvälisiä pelejä, kun PK-35 Vantaa edusti Suomea kuudetta kertaa naisten Mestarien liigassa. Aiemmilla kerroilla karsintaturnaus on pelattu Myyrmäessä, mutta tällä kertaa PK-35 Vantaa matkusti karsintavaiheessa Pohjois-Irlannin Belfastiin. Tavoitteeksi asetettu jatkopaikka jäi saavuttamatta, mutta joukkue palasi kotimaahan uusia kokemuksia ja arvokkaita oppeja rikkaampana.

Ponnahduslauta suurempiin sarjoihin

PK-35 Vantaa on toiminut viime vuosina lupaaville pelaajille hyvänä väylänä eteenpäin urallaan. Reilun kahden vuoden aikana Punamustista on tapahtunut peräti viisi siirtoa suurempiin ulkomaisiin sarjoihin. Päättyvän vuoden aikana eteenpäin ponnistivat Olga Ahtinen ja Sanni Franssi. Ahtinen siirtyi vuosi sitten Pallokissoista Punamustiin ja jatkoi jo elokuussa matkaansa tanskalaiseen huippuseuraan Bröndby IF:ään. Sanni Franssi sen sijaan palasi FC Zürichissä viettämänsä kauden jälkeen kesän ajaksi Vantaalle ja siirtyi Mestarien liigan pelien jälkeen italialaisjätti Juventus FC:n riveihin. Eurooppalaisiin sarjoihin siirtyneiden pelaajien lisäksi Punamustien maalivahti Henriikka Mäkelä suuntasi kesällä Yhdysvaltojen yliopistosarjaan.

Suurempiin sarjoihin siirtyneiden pelaajien tilalle PK-35 Vantaa on onnistunut aina löytämään lupaavia nuoria pelaajia. Myös viime kaudella peräti neljä nuorta pelaajaa teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa. Heistä Eva Nyström ja Mette Barck onnistuivat kauden aikana myös avaamaan maalitilinsä pääsarjatasolla.

Punamustien sinivalkoiset

Peräti 22 Punamustien pelaajaa oli vuonna 2017 mukana Suomen eri maajoukkueryhmien leireillä. Kutsun saaneiden määrä oli vielä suurempi, mutta valitettavasti loukkaantumiset estivät maajoukkuetapahtumiin osallistumisen.

Erityisen hienoa oli se, että peräti neljä PK-35 Vantaan pelaajaa pääsi debytoimaan naisten A-maajoukkueessa. Ensiesiintymisensä Helmareissa tekivät Mimmi Nurmela, Olga Ahtinen, Kaisa Collin ja Henriikka Mäkelä. Collin oli tehokas sarjapelien lisäksi myös maajoukkuepaidassa, sillä hän osui vuoden neljässä A-maaottelussaan kahdesti.

Kokonaisuudessaan vuoteen 2017 on siis mahtunut runsaasti hienoja onnistumisia ja saavutuksia. Rima on asetettu korkealle, mutta Punamustien tavoitteena on tehdä jalkapallovuodesta 2018 vielä päättyvää vuottakin parempi.

PK-35 Vantaa kiittää kaikkia tukijoitaan vuodesta 2017 ja toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta!