PK 35 Vantaa – JyPK, 2 1, Respect Suomen Cup, 13.8.2017 46

Sanna Saariselle kymmenen kautta täyteen

PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimuksen monivuotisen luottopelaajansa Sanna Saarisen kanssa. Viime vuosina myös kapteeninnauhaa kantanut 26-vuotias Saarinen aloittaa jo kymmenennen kautensa Punamustien riveissä.

Saarinen liittyi Punamustien riveihin jo kaudella 2009 ja oli heti avauskaudellaan mukana nostamassa joukkuetta Naisten Liigaan. Kahdeksan liigakautensa aikana hän on ollut voittamassa kuutta Suomen mestaruutta ja neljää Suomen Cupin mestaruutta.

Saarinen on pelannut Punamustien riveissä yhteensä 151 Naisten Liigan ottelua ja viimeistellyt niissä 70 maalia. Lukema oikeuttaa Naisten Liigan kaikkien aikojen maalipörssissä viidenteen sijaan. Naisten Mestarien liigassa Saarinen on pelannut 22 ottelua ja viimeistellyt niissä 12 maalia. Sen myötä hän pitää Punamustien seurahistoriassa kärkisijaa sekä pelatuissa kansainvälisissä peleissä että niissä tehdyissä maaleissa. Naisten A-maajoukkueessa Saarinen on pelannut 17 ottelua ja osunut niissä kolmesti.

Kovin tavoittein juhlakauteen

Saarinen valmistautuu juhlakauteensa hyvillä mielin. Hänen mukaansa joukkueella on jälleen kova tavoitteet, mutta sillä on kaikki edellytykset niiden saavuttamiseen. Saarisen mielestä PK-35 Vantaa on pystynyt talven aikana uusiutumaan riittävästi.

– Kymmenennen kauteni kunniaksi olisi hienoa voittaa mestaruus. Tavoitteena on siis kirkastaa viime kauden mitalit jälleen kultaisiksi. Lähtökohdat ovat erilaiset kuin aiemmilla kausilla, mutta meillä on tulevalla kaudella todella hyvä kokonaisuus kokemusta ja nuoruuden intoa, Saarinen arvioi.

– Vime vuoteen nähden pelaajistoon ja valmennukseen ei ole tullut suuria muutoksia. Niin sanotun vanhan rungon lisäksi olemme kuitenkin saaneet loistavia vahvistuksia sekä pelaajistoon että valmennuspuolelle, mikä mahdollistaa pelityylimme kehittämisen yhä eteenpäin.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mielestä Saarinen on joukkueelle tärkeä pelaaja sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän toimii omalla tekemisellään myös roolimallina nuoremmille pelaajille.

– Sanna on joukkueemme kokenein pelaaja ja hän on toiminut pari viime vuotta myös kapteenina. Hän on joukkueelle äärettömän tärkeä pelaaja. Pitkän pelikokemuksensa myötä hän pystyy näyttämään esimerkkiä muille. Sannalla on tosi tärkeä rooli joukkueessa, sillä meillä on myös paljon nuoria pelaajia, Väisänen totesi.

– Sanna antaa aina kaikkensa treeneissä ja hän on harjoitteluasenteensa myötä hyvä esimerkki muille. Lisäksi hän on varmasti monelle liigapelaajalle jopa esikuva – ja hyvä sellainen.

Väisäsen mukaan Saarisen panos joukkueelle on merkittävä myös hänen pelillisten ominaisuuksiensa ansiosta.
– Kyseessä on todellinen joukkuepelaaja, joka pelaa vahvasti molempiin suuntiin. Sanna myös viimeistelee hyvin, mistä hänen maalimääränsä ovat hyviä esimerkkejä, Väisänen sanoi.

– Viime kausi ei ollut Sannan paras, sillä hänellä oli pitkä loukkaantuminen takana. Kauden edetessä hän pystyi kuitenkin yhä paremmin tuomaan oman lisänsä joukkueen pelaamiseen. Nyt hän pääsee aloittamaan kauden terveenä, mikä tietää varmasti hyvää joukkueelle.

PK-35 Vantaalla on nyt 21 pelaajasopimusta kaudelle 2018: Velma Oikarinen, Emma Immonen, Tiia Peltonen, Filippa Kilponen, Mimmi Nurmela, Roosa Toivanen, Ashley Riefner, Vilma Väisänen, Tia-Maria Jaakonsaari, Ella Hopponen, Sanna Saarinen, Eva Nyström, Roosa Bröijer, Ida Raustola, Alina Kosunen, Mette Barck, Elli-Noora Kainulainen, Netta Koso, Jasmin Leppioja, Heidi Kollanen ja Kaisa Collin.